Gelde Nokta Koy - Gündüz Akgül

Gel de nokta koy, gel de omuzun ve kolumda yoğun kireçlenme var doktorumun önerisi ile iyileşene kadar bilgisayar kullanmayacağım de.

Gelde Nokta Koy - Gündüz Akgül
Gel de nokta koy, gel de omuzun ve kolumda yoğun kireçlenme var doktorumun önerisi ile iyileşene kadar bilgisayar kullanmayacağım de.
06.08.2018 tarihinde yazdığım “Nokta” başlıklı yazımla rahatsızlığım nedeniyle yazılara ara verdiğimi sevgili dostlarıma bildirmiştim.
Olmuyor, ağrım canımı yaksa da yazmak zorundayım.
55 yıldır oy verdiğim, 22 yıldır üyesi ve delegesi olduğum partimin seçmeni partiyi yerel seçimlerde boykotu dillendirmişken içim acıyor.
Bu söylenti yetmiyormuş gibi bu gün partimin sözcüsü ve Genel Başkan Yardımsızı Sayın Faik Öztrak MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada şöyle dedi.
“Biz diyoruz ki belediyeciliği biz biliriz. Bu nedenle de biz bu seçimlere tabanda mutabakatı sağlayacak, bundan önceki seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş, Milliyetçi Hareket Partisi'ne oy vermiş, diğer partilere oy vermiş seçmenlerinde oyunu alabilecek, en yüksek oyu alacak, millete yapacağı hizmetlerin en üst seviyede olacağa halkın belediye başkanları ile çıkacağız. Gündemimizde ittifak yok.”
Bu söylemden sonra içinden geçen ve bence doğru olanı yazmayıp Genel merkeze göndermezsem, partime karşı olan sorumluluğumu yerine getirmemiş oluyorum.
Yıllardır iktidar olamayışımın nedeni yine bence, tabanımızı oluşturan demokrat, aydın, Kemalist değerlere gereken önemi vermemek, işçi, köylü, dar gelirli, küçük esnafla olan bağlarımızı zayıflatmak, sağda siyaset yapanların tek parti sorumluğunu CHP’nin sırtına yüklerken, kendi ağababalarının da o dönemde CHP içinde siyaset yaptığını ve Milletvekili olduğunu yeterince yurttaşlara anlatamamak ve son zamanlarda sağdan da oy alırım düşüncesiyle partiyi sağa çekmekten kaynaklanmaktadır.
Sayın Öztrak’ın bu günkü açıklaması yerelde başarı sağlamamızı sağlayacak bir açılama olmadığı kanısındayım.
CHP’nin kemikleşmiş seçmeninin dışında bizim oy alabileceğimiz seçmen, aydın ve demokrat olan kararsız seçmendir. Projelerimizle bu seçmene güven verebilirsek mutlaka % 25 bandını aşar, %30’a dayanırız.
AKP ve MHP seçmeninin oy verdiği partileri el birliği ile büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurduğu laik Cumhuriyetin parlamenter sistemini tek adam (Cumhurbaşkanlığı sistemi) sistemine dönüştürmüşken bunlardan oy beklemek nafiledir.
CHP, sağ ideolojiyi ilke olarak kabul etmiş yurttaşlardan oy istemekle yerine, laik Cumhuriyete sahip çıkmayı ilke edinmiş aydın ve demokratların oylarıyla ancak iktidar olabilir. Sağ seçmen aslı varken başkasına oy vermez.
Ağrım dayanamayacak kadar arttığından son vermek zorundayım.
Son Söz; CHP dümeni sağa değil mutlaka sola kırmalı ve sağ adayla değil sol adayları tercih etmelidir. 

03.09.2018
Gündüz AKGÜL 
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget