Çankaya’nın ilk yüzme havuzu törenle açıldı

Çankaya Belediyesi’nce ilk kez yaptırılan yarı olimpik yüzme havuzu, Çankaya halkına törenle sunuldu. Ankara’nın öteki merkez belediye hudutları içinde

Çankaya’nın ilk yüzme havuzu törenle açıldı
Çankaya Belediyesi’nce ilk kez yaptırılan yarı olimpik yüzme havuzu, Çankaya halkına törenle sunuldu. Ankara’nın öteki merkez belediye hudutları içinde yıllar önce yapılan birer ikişer yüzme havuzları varken, Ankara’nın en büyük merkez ilçesinde yüzme havuzunun olmayışı eleştiri konusu oluyordu.
Çankaya’nın Birlik Mahallesi’nde yaklaşık 2700 m2 park içine, siyaset ve Bilim Adamı Erdal İnönü anısına yaptırılan yarı olimpik yüzme havuzu, 8 Eylül 2018 günü, CHP milletvekilleri, geniş bir davetliler ve mahalle sakinlerinin katılımları ile törenle açıldı.
2 bin 692 metrekarelik alanda inşa edilen Erdal İnönü Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ve Su Sporları kompleksi olimpik standartlar ve kalitede inşa edildi. 25 metre uzunluğunda, 12,5 metre genişliğindeki havuz 5 kulvarlı (şeritli). Tesiste ayrıca Çankayalılar aletli fitness salon yer alıyor.
Çankaya’nın ilk yüzme havuzu törenle açıldı
“Erdal İnönü Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ve Su Sporları Kompleksi’nin açılışını coşkulu bir kutlama töreniyle gerçekleştirdi. Türk bilim ve siyaset tarihinin duayen ismi Erdal İnönü’nün isminin yaşatılacağı tesisin açılışında Su International Atlantik ekibinin Su Balesi Gösterisi de izleyicilere keyif dolu anlar yaşattı.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen açılış öncesi yaptığı konuşmada,“Çankaya Belediyesi olarak sizler istiyorsunuz, fermanı veriyorsunuz biz yapıyoruz. Hizmetlerimizle oylarınızdan önce gönüllerinizi, kalplerinizi kazanmak bizler için her şeyden daha önemli. Bunu yaptığımıza inanıyorum çünkü Çankaya Belediyesi Türkiye’nin en iyi ilçe belediyesi boşuna seçilmedi” dedi.
Göreve geldiği günden bu yana hizmetlerini halkın talepleri doğrultusunda gerçekleştirdiğini dile getiren Taşdelen, 4 yeni kültür merkezi, 3 yüzme havuzu, 14 yeni Çankaya Evi, yenilenen Pazar yerleri, öğrenci yurtları ile Çankayalıya her alanda hizmet vermeye çalıştıklarını belirtti. Taşdelen Çankaya Belediyesinin yeni yatırım açılışlarının 3 ay boyunca devam edeceği müjdesini de verdi.

Kindar değil çağdaş nesiller yetişsin diye”
Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti kurduğu ilçenin belediye başkanı olmanın ayrı bir sorumluluk olduğunu dile getiren Taşdelen, sözlerine şöyle devam etti:
"Belediyecilik, ‘kentlere ihanet ettik’ diyenlerin değil sosyal demokratların işidir. Çocuklarımız hurafelerle yetişmesin diye kreşler, cemaatlere sığınmasın diye yurtlar açıyoruz. Belediyecilik doların yeşilini değil, ağacın yeşilinin sevenlerin işidir. Kindar bir nesil değil çağdaş bir nesil yetişsin diye yüzme havuzları, buz pistleri açıyoruz. Biz tüm bunları Mustafa Kemal’in ışığıyla yapıyoruz. Mustafa Kemal’in ilçesinin, sizlerin belediye başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Biz karanlığı, kendi aydınlığımızla, Mustafa Kemal’in aydınlığı ile ışıtacağız, aydınlığa kavuşturacağız. Biz bunları yaparken hiçbir kredi kullanmadık, hiçbir değerli arsamızı satmadık, yatırım yaptık, halka ait olanı halka geri gönderdik. AKP belediyeciliğine baktığınızda kentlerin yağmalandığını görüyorsunuz, kentlerin talana uğradığını, kendilerinin de sonunda “biz bu kentlere ihanet ettik” dediklerini görüyorsunuz. "
“Çankaya Belediyesi olarak daima ilklere ve rekorlara imza attıklarını” belirten Başkan Taşdelen, “yüzme havuzunun isminin Erdal İnönü olmasının tesadüf olmadığını dile getirdi. Yüzme havuzunun Birlik Mahallesi’nde bulunan İsmet İnönü, Zafer ve Lozan Parklarının hemen yanında yer aldığını” vurguladı. Taşdelen, Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşme yaptıklarını ve ilkokul öğrencilerinin beden eğitimi derslerini Erdal İnönü Yüzme Havuzunda yapabilmeleri içinde ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Başkan Taşdelen şunları söyledi: İkinci yüzme havuzumuz Çiğdem Mahallesinde inşat devam ediyor, üçüncü yüzme havuzumun temelini Dikmen Karapınar’da açacağız. Çankaya Belediyesi Türkiye’nin en başarılı belediyesidir. Geçtiğimiz yıl İnsani Gelişme Vakfı tarafından ki BM le faaliyet gösteren bir vakıftır.  Bu vakıf tarafından Türkiye’nin en iyi belediyesi seçildik. Kentler uygarlığın merkezidir. Biz kentlerimizi AKP karanlığından geri alacağız. AKP istediği yöneticisin Çankaya’ya göndersin, ben dört buçuk yılda CHP nin Çankaya’da nasıl taş üstüne taş koyduğunu kendim tek tek gezdireceğim, kendilerine bir bir bunları göstereceğim, hangimiz daha çok çalışmışız gelsinler kamuoyu önünde tartışacağız, varlarsa ben de varım Atatürk’ün sosyal demokrat bir belediye bunları nasıl yaptı tek tek kendilerine göstereyim.”.

Birlik Mahallesi’nde yer alan tesisin açılış törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Levent Gök, CHP Genel Başkan Yardımcıları Tuncay Özkan, Yıldırım Kaya, CHP Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri, Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener ve Çankaya İlçe Başkanı Yeliz Aşçı katıldı. Yüzme Havuzunun açılış töreninde TBMM Başkan vekili Levent Gök de Çankaya Belediye başkanına teşekkür eden bir konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra havuz ve tesisiler topluca gezildi.

Cevat Kulaksız 

Cevat Kulaksız

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget