Danıştay Şu Anda Başkansızdır

Danıştay Şu Anda Başkansızdır
Yazımızın başlığına bakınca, Danıştay şu anda nasıl başkansız olabilir, başında Zerrin GÜNGÖR yok mu diye hayretle sorduğunuzu görüyor gibiyim.
Bize göre, fiili duruma bakarak hüküm vermeyiniz
Evet, şu an itibariyle Danıştay, Anayasamıza ve yasalarımıza göre başkansızdır.
Zira, Danıştay'ın başkanlık koltuğunda fiilen oturmakta olan hanımefendi, bağımsız ve tarafsız olması gereken hakimlik ve başkanlık niteliklerini yitirdiğini, hal ve hareketleriyle kamuoyuna açıkça göstermiştir.
Yürütmenin başı ile çay toplama gezilerine çıkan, CHP'yi eleştiren siyasi beyanlarda bulunan, yürütme karşısında bağımsız ve dik duramayan, cüppesinde ilikleyecek ilik ve düğme arayan bu hanımefendi, işgal ettiği başkanlık koltuğunun şeref ve onurunu, bağımsız ve tarafsızlığını koruyamamış, yürütme erkinin önünde eğilmek zorunda kalmıştır.
Biz hukukçu kimliğimizin gerekli kıldığı titizliğimizin gereği, bizde çok önce oluşan bu kanaatimizi, iyice emin olmadan, kamuoyu ile paylaşmakta acele etmedik.
Danıştay, Anayasamıza göre idarenin, yani yürütmenin her türlü eylem ve işlemlerinin hukuka uygunluğunu denetleyen, yürütmenin bazı işlemleri için  ilk derece ve genel olarak da yüksek bir denetim mahkemesidir.
Bu itibarla, Danıştay'ın ve onun başkanlık koltuğunda oturan kişinin bağımsızlığı ve tarafsızlığı, demokrasimiz açısından çok önemlidir.
Tarafsız ve bağımsız olması gereken  bir Danıştay Başkanı, tarafsızlığı konusunda şüphe doğuracak şekilde, yürütmenin başı ile dirsek temasına giremez, onunla sıkı fıkı olamaz, aile yakınlarından birinin hak etmediği görevlere getirilmesini talep edemeyeceği gibi, kendisinin istek ve talebi olmadığı halde, kendisine yaranılmak  için böyle bir işlem tesis edilmesi halinde de, sessiz kalamaz ve bunu kabul edemez.
Danıştay Başkanlığı koltuğunu işgal eden hanımefendi, eylem ve işlemlerinin hukuki denetimini yapacağı yürütmenin başının; Kur’a ile ilk kez atandığı Elazığ hakimliğinden, daha göreve dahi başlamadan bir gün sonra Ankara’ya Yargıtay Tetkik Hakimliğine atanan öz kızını, Sarayında yanına alarak, hukuk işlerinde daire başkanı olarak görev vermesini, asla kabul edemez ve etmemelidir.
Bizim Danıştay Başkanımız olan hanımefendi, bu atamaya sessiz kalmış ve atamayı kabullenmiş olmakla, kesin bir şekilde bağımsızlığını ve tarafsızlığını yitirdiğini, Danıştay Başkanlığı niteliklerini kaybettiğini kanıtlamıştır.
Bu nedenle ,bu hanımefendinin Danıştay Başkanlığı, bize göre yok hükmündedir.
Bu yazımız nedeniyle; bu hanımefendi bize sakın ola ki, darılıp gücenmesin, hakarete uğradığını iddia ederek mağdurluğa soyunmaya kalkmasın, bu hanımefendi kendi eylem ve davranışlarıyla, hakimlik mesleğine ihanet etmiş, kendisinin ve temsil ettiği Danıştay'ın şerefini, bizzat kendisi ayaklar altına almıştır. Yargı yetkisini, adına kullandığı Türk Milleti ve onun bir ferdi olan biz bu hanımefendiden şikayetçi ve davacıyız, bu böyle biline.

Güner Yiğitbaşı

 22/09/2018
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget