Atatürk düşmanlarına mı iade edilecek?

Atatürk düşmanlarına mı iade edilecek?
AKP'nin koltuk değnekliğine soyunan Bay BAHÇELİ; ATATÜRK’ün, temsil ve yönetimini kurucusu ve genel başkanı olduğu CHP'ye bıraktığı ve vasiyet ettiği %28.09 oranındaki hisseyle ilgili sorulan soruya, ”CHP'nin ATATÜRK'ün mirası diye nitelendirilen yüzde 28'i Türk milletine iade etmesi lazım ATATÜRK'ün gerçek varisi Türk milletidir. Herhangi bir kurum ve kuruluş değildir. Bunu Türk milletine iade ettiğini beyan etsin mesele kalmaz.” diye cevap vererek, bu tartışmayı gündeme getiren, biat ettiği AKP Genel Başkanı'na sahip çıkmıştır.

Bahçeli'nin bu beyanına hiç şaşırmadık, zira sahibinin sesi gibi konuşmak zorunda, siyasi geleceği için.

Bizi şaşırtan husus şu oldu; güya ATATÜRK'ün gerçek varisi Türk Milletiymiş, CHP değilmiş, CHP bu hisseleri Türk Milletine iade etmeliymiş.

Bay BAHÇELİ; sen, ATATÜRK’ün gerçek varisi addettiğin hangi Türk Milletinden bahsediyorsun, ATATÜRK’ü seven, onun şahsına, serlerine ve en başta laiklik ilkesi olmak üzere devrimlerine ve ilkelerine saygılı olan ve  onun gerçek varisliğini gerçekten  hak eden Türk Milleti çoğunluğu mu bıraktınız ülkemizde?

Sürekli ve sistemli olarak; statlardan, havaalanlarından, meydanlardan, caddelerden, okullardan ATATÜRK’ün ismini silerek, buralara Osmanlı'nın isimlerini veren ve vermeye çalışan, İstanbul’daki ATATÜRK Havaalanı'nın yerine yapımına başlanan ve yapımı bitme aşamasında olan, ATATÜRK Havaalanı'nın sadece adresini ve kapasitesini değiştirecek olan  İstanbul'un 3. Havaalanı'nın ismini Abdülhamit Han olarak değiştirmeyi düşünen ve planlayan, ATATÜRK’ün büst ve heykellerini şehir meydanlarından kaldırarak salaş depolarda köhnemeye terk eden, ATATÜRK’ün büst ve heykellerine saldırıp tahrip eden, kişi ve kuruluşlara, belediyelere karşı suskun kalarak, bu aymazlıklara adeta destek veren, ATATÜRK’ün laik eğitim sistemini yerle bir ederek sadece ülkenin imam ihtiyacını karşılamak için açılan imam hatip meslek okullarını lise haline getirerek, üniversitelerin tüm dallarında okuma hakkı tanıyan, düz liselerin neredeyse tamamına yakınını din ağırlıklı eğitim veren anti laik eğitim kurumu imam hatip liselerine dönüştüren, ATATÜRK’ün değer verdiği bilim ve aklı eğitimden çıkaran, ATATÜRK’ün hediyesi milli bayramları layık olduğu şekilde kutlamakta nazlanan, tescilli ATATÜRK düşmanı fesli sözde tarihçi bir şahsı el üstünde tutan ve kendisine vip ziyaretlerde bulunan bir siyasi iktidara tahammül eden, onu on altı yıl sandıkta oy vererek iktidara getiren ve sırtında taşıyan, tüm bu olup bitenler karşısında sessiz kalan seçmen çoğunluğunun da içinde bulunduğu, tüm bunlara ilaveten, Suriyeli ne idükleri belirsiz kişilerin de vatandaş yapılarak, Türk Milleti içinde yer verildiği insanlar mıdır ATATÜRK’ün gerçek varisleri?

Saçmalama Bay BAHÇELİ. Nüfus kağıtlarında Türk Vatandaşı da yazsa, Türk Milletinin unsurları olarak da kabul edilseler, ATATÜRK’ün; ATATÜRK düşmanı insanlara ve milletin parasını kendi şahsi lüks ve şatafatları için acımasızca harcayan iktidarlara, çarçur etmeleri için iade edilecek İş Bankası hissesi olamaz.

Güner Yiğitbaşı

20/09/2018
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget