Atatürk'ün Vasiyeti İş Bankası Hisseleri

Atatürk'ün Vasiyeti İş Bankası Hisseleri
İş Bankasını, verdiği talimatla kurduran ve kuruluş sermayesine katkı sunan önderimiz ATATÜRK; yaptığı vasiyet ile İş Bankasında sahip olduğu %28 hissenin yönetimini kurucusu ve ebedi genel başkanı olduğu Cumhuriyet Halk Partisine, parasal getirisini de, Türk Tarih ve Türk Dil Kurumlarına bırakmıştır.

AKP Genel Başkanı ERDOĞAN; ATATÜRK'ün vasiyeti gereği, sahibi olduğu hissesi oranında yönetimine katıldığı, ancak parasal hiçbir getiriye sahip Olmayan CHP'nin, İş Bankasındaki hisselerinin Hazineye devredilmesini talep eden bir beyanatta bulunmuş.

ERDOĞAN'ın; kendisini, Türkiye Varlık Fonu'nun başkanı olarak ataması kararından sonra, böyle bir talebi dile getirmesi, hiç de sürpriz olmamıştır. Bir gün çıkıp, İş Bankasının; yönetimi CHP'ye ait %28 hissesi dahil, tüm hisselerini başkanı olduğum Varlık Fonu'na devrettim diye bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi çıkarırsa, hiç şaşırmayınız.

Varlık Fonu, ERDOĞAN'ın son şansı olup, yabancı dış finans kurumlarından çok miktarda dış kredi alabilmek için, sahip olduğu varlıklarının güvence olarak gösterileceği Varlık Fonu'nun; gelir getiren, yabancı finans gruplarına güven veren İş Bankası gibi ciddi finans kurumlarına ihtiyacı vardır.

Bu iktidar, ne yaparsa yapsın, içeride ve dışarıda güvenini yitirmiş olup, ATATÜRK'ün vasiyetini yok sayarak, İş Bankasındaki CHP hisseleriyle ilgili bugünkü talebi, kendisine duyulan güveni, daha da sarsmış olup, korkarız ki; ERDOĞAN'ın bu beyanlarının, dövizi yeniden dalgalandıracak olumsuz sonuçları olacaktır.

CHP'nin İş Bankasındaki hisselerinin hazineye devredilerek, buradan gelecek kar payı paraların, iktidarın çok alışık olduğumuz doymak bilmeyen israf ve lüks harcamalarda kullanılacağı şüphesi dahi, insanların tüylerini diken diken etmeye yeterlidir.

Hisselerin Hazineye devri, CHP'nin İş Bankasındaki yönetim kurulu üyeliklerinin de hazineye, yani Sayın ERDOĞAN'a devri sonucunu doğuracak ve yandaş partililere İş Bankası yönetiminde yeni arpalıklar yaratacaktır.

Sayın ERDOĞAN, aslında demek istiyor ki; Ey CHP, bugüne kadar, İş Bankası yönetimini hissen oranında sen arpalık olarak kullandın, CHP hisselerini hazineye devrederek, İş Bankasını biraz da ben arpalık olarak kullanmak, kendi yandaşlarıma arpalık olarak açmak istiyorum, oradan gelecek paralarla da, belki uçak koleksiyonumu daha da zenginleştiririm, haberin ola.

ERDOĞAN, inşallah bizi yanıltır ve mahcup eder.

Güner Yiğitbaşı

17/09/2018
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget