Bu Nasıl Bir Düşüncedir

Sayın Coşkun gibi babadan CHP’li seçmeni, üyesi ve delegesi olarak bende bu uygulamaya çok üzüldüğümü belirtmek istiyorum. Üzüntümün nedenlerine gelince;

Bu Nasıl Bir Düşüncedir
Cumhuriyet Halk Partisinde muhalefet diye nitelendirilen bir grubun Olağanüstü Kurultay isteyerek imza toplaması ve Genel Merkez yöneticilerinin, toplanan 620 imzanın yeterli sayıyı oluşturmadığı ve Kurultayı toplamayacağı kararı üzerine, yiğit ve Kemalist yazar Bekir Coşkun bu kararın yanlışlığını Sözcüdeki köşesinde 05.08.2018 tarih ve  “Batsın Islak imzanız” başlıklı yazısında dile getirmişti.
Sayın Bekir Coşkun bu yazısının bir paragrafında;
 “On binlerce insan işinden oldu, sahipsiz ve üzgünler… Sanatçılar yasaklı, tiyatrolar kapatıldı, gazeteciler-yazarlar işsiz kaldı, memurlar sürünüyor, işçilerin sendikaları alındı ellerinden, destekleyen işadamları battılar, akademisyenler kovuldu, öğretmenler atıldılar…
Güvenip meydanlara çıktı çocuklar, vuruldular…
Gençler hapiste…
CHP'ye güvenip, desteklemek isteyenler, gelecekleri, canları, kanları ile bedel ödediler…” dedikten sonra…
Diğer paragrafta
“Gerçekten de yazarken üzülüyorum ama bu son rezalet açıkça gösteriyor; Nasılsa bu adamların eline geçmiş CHP, bilincini ve izanını yitirdi…
Geçit yıkılsa elin adamı istifa ediyor…
Cumhuriyet yıkıldı, tınmıyorlar…”
Yazının tamamı okunduğunda, amacının bir CHP karşıtı gibi bir eleştiri niyetinin olmadığını, Bekir Coşkun’un CHP durumuna üzüldüğünü görülecektir.
Buraya kadar bir sorun yoktur.
Ancak bu yazıyı, Bursa’da bir ara milletvekili aday adayı olan yılların CHP üyesi Ali Uluşahin paylaşınca kıyamet kopuyor.
CHP Yönetimi Ali Uluşahin’i ihraç istemi ile disipline veriyor.
Bunu öğrenen Bekir Coşkun bu kez köşesinde, 27.09.2018 tarih ve “BABA, KUSURA BAKMA”  başlıklı yazısında, babasının Atatürk’ün partisi diye yıllarca CHP’ye oy verdiğini, bu yüzden sık sık sürgün edildiğini, babasından sonra kendisinin de CHP'den başka partiye hiç oy vermediğini belirterek, yazısını şöyle bitirmektedir.
“Bu haliyle CHP'ye benden artık TIK yok…
        Bağışla baba…”
Sayın Coşkun gibi babadan CHP’li seçmeni, üyesi ve delegesi olarak bende bu uygulamaya çok üzüldüğümü belirtmek istiyorum.
Üzüntümün nedenlerine gelince;
-Partim CHP, sosyal demokrat bir parti olarak diğer düzen partileri gibi davranmamak zorundadır. Sosyal medyada yapılan paylaşımlar nedeniyle, gözaltına alınanları, tutuklananları ve haklarında dava açılanları devamlı eleştiren bizler bunu yapmamalıyız.
-Her türlü eleştirici değerlendirilmeli ve haksız eleştiride bulunanların ikna edilmesi, partiye zarar değil yarar sağlamaktadır.
-CHP seçmeni bilinçli olup dayatmayı kabul etmemektedir.
-CHP seçmeni biat kültünde yetişmemiştir ve biat etmemektedir.
-Son dönemlerde CHP yönetimi Sayın Deniz Baykal döneminden kalma “küçük olsun benim olsun”  politikalarıyla muhalif seslere olanak tanımamaktadır.
-Son dönemlerdeki disiplin işlemleri ( Aylin Nazlıaka, Fikri Sağlar olayı) tabanda büyük rahatsızlık ve küskünlüğe neden olmaktadır.
-Sayın Bekir Coşkun gibi ödünsüz ve yürekli bir Kemalist küstürülüyorsa ve bunun nedenleri üzerinde durulmuyorsa, şimdiye kadar CHP’ye oy vermeyenlerden oy isteyen Genel Merkez bunu nasıl başaracaktır.
-Ama inanıyorum ki bilinçli bir seçmen olan Sayın Coşkun, oy kullanırken kızgınlığına esir kalmayıp yine vicdanının sesiyle hareket edecektir.
-Yerel seçimler kapıya dayanmışken, bu yanlışları yapan nasıl bir düşüncedir, anlamakta zorluk çekiyorum. Eğer bu yapılan doğru ise ayni mantıkla imza toplayanların hepsini disipline sevk etmek gerekmektedir.
-Bu eleştirileri yaparken gerçekten Sayın Coşkun gibi bende çok üzülüyorum. Partimden hiç kişisel bir beklentim olmamakla birlikte, büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün laik Cumhuriyetinin ancak CHP iktidarı ile sürdürülebileceği bilinciyle partimi candan destekleyen biri olarak zaman zaman partimi bende eleştiriyorum. Doğrular ancak böyle bulunur. Yanlışlar anlatmak her demokratın, Kemalist’in kaçınılmaz görevidir.

Gündüz Akgül

30.09.2018
Gündüz AKGÜL 
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget