Devlete karşı işlenen suçun ne olduğunu biliyor mu acaba?

Devlete karşı işlenen suçun ne olduğunu biliyor mu acaba?
AKP Genel Başkanı ERDOĞAN, Amerika Birleşik Devletlerine uçmak üzere geldiği Yeşilköy ATATÜRK Havaalanında gazetecilerle konuşmuş ve MHP'nin af teklifiyle ilgili olarak, "Af konusu, eğer bir suç devlete karşı işleniyorsa devletin bunu af yetkisi olabilir. Fakat şahıslara karşı işleniyorsa bunun af yetkisi devlette değildir. Bunu affedebilecek merci mazlum mağdur insanların ta kendisidir. Af ile ilgili talebin içeriği meclise gönderildiğine göre arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapar atılacak adım varsa üzerinde durulur" diye beyanat vermiş.

ERDOĞAN doğruları beyan etmiş.

Gerçekten, Devletin Yasama yetkisini kullanan Türkiye Büyük Millet Meclisi, çıkaracağı bir yasa ile şahıslara karşı işlenen, doğrudan şahısları hedef alan ve onların canlarını, vücut bütünlüklerini, ırz ve namuslarını, şereflerini, özgürlüklerini ve mallarını hedef alan kişilere zarar veren ve onları doğrudan mağdur eden suçların faillerini, bu suçlardan zarar görüp mağdur olan kişilerin rızalarının aksine affedememelidir. Zira, ateş düştüğü yeri yakar.

Çok doğru ve güzel de, acaba bu beyanatı veren AKP Genel Başkanı, Devlete karşı işlenen suç ile kişi ve şahıslara karşı işlenen suç kavramlarının ne anlama geldiğini bilerek mi, bilinçli olarak mı bu beyanatı vermiştir?

Asla, Sayın ERDOĞAN laf olsun torba dolsun kabilinden, hukukçu kurmaylarına danışmadan, devlete karşı işlenen  suç kavramı ile kişilere karşı işlenen suç kavramlarının hukuken ne anlama geldiğini bilmeden, bu demeci vermiştir.

ERDOĞAN; devlete karşı işlenen suç kavramının, hukuken ne anlama geldiğini, hangi suç tiplerinin devlete karşı işlenen suçlardan sayıldığını gerçekten bilseydi, bu demeci asla vermez ve sadece kişilere karşı ilenen suçları affedebiliriz demek zorunda kalırdı.

Zira;RDOĞAN'ın eski dostu ve yol arkadaşı, günümüzde ise, can düşmanı olan Fetullah GÜLEN tarafından kurulan  Silahlı Terör Örgütü'nün 15.Temmuz darbe girişimi, bu örgüte üye olmak, anayasal düzeni devirmeye, hükümeti ve meclisi çalışamaz hale getirmeye ve devirmeye teşebbüs suçları ile bölücü PKK Silahlı terör örgütünün, ülkemizi parçalamaya, ülke topraklarından bir bölümünü ülkemizden ayırmaya yönelik bölücü eylemleri, temelde devletin aleyhine, devlete karşı işlenen suçlardandır.

ERDOĞAN'ın bilinçsiz olarak söylediği, biz devlet olarak ancak devlete karşı işlenen suçları affedebiliriz, kişilere karşı işlenen suçları affedemeyiz şeklindeki beyanlarına bakıp, bu beyanlara itibar edersek, af yasasının kapsamına, terör örgütlerinin yukarıda saydığımız suçlarını almamız gerekecektir. Adam öldürme, yaralama, hakaret, tehdit, kişi özgürlüklerini yok etmeye veya kısıtlamaya yönelik her türden eylemler, hırsızlık, gasp, dolandırıcılık, emniyeti kötüye kullanma, cinsel taciz, uyuşturucu ve benzeri adi suçların hiçbirini, af yasasının kapsamına almamamız gerekecektir.

Ülkemizde buna imkan var mı? Asla.

Kendisini devlet olarak gören, aslında devlete karşı işlenen suç kavramı içinde kalan suçları, kendi şahsına ve iktidarına karşı işlenmiş suç olarak nitelendiren ERDOĞAN hukuki konularda kurmaylarına danışmadan beyanat vermemelidir.

Bu ülkede, BAHÇELİ'nin dayatmasıyla, yeni bir af yasası çıkarsa, siz ERDOĞAN'ın bilinçsizce söylediği sözlerine inanmayın, devlete karşı suç işleyenler değil, yine kişiler aleyhine işlenen suç kavramı içinde kalan suçların failleri bu aftan yararlanacaklardır.

Bu böyle biline.

Güner Yiğitbaşı

24/09/2018
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget