Yenimahalle Belediyesi’nin Sünnet Şöleni

Yenimahalle Belediyesinin her yıl ihtiyaç sahibi aileler için geleneksel olarak düzenlediği sünnet şöleni Yakacık Mesire Alanı’nda 29 Temmuz 2018 de gerçekleştirildi.

Yenimahalle Belediyesi’nin Sünnet Şöleni
Yenimahalle Belediyesinin her yıl ihtiyaç sahibi aileler için geleneksel olarak düzenlediği sünnet şöleni Yakacık Mesire Alanı’nda 29 Temmuz 2018 de gerçekleştirildi. 758 Yenimahalleli çocuğun sünnet kesim işlemini ücretsiz olarak yapan Yenimahalle Belediyesi, çocuklar için coşku dolu sünnet töreni düzenledi.
Ankara’nın en geniş ve en muntazam mesire alanı olan Yakacık alanı 130 dönüm gibi geniş bir sahayı kaplıyor. İçinden geçen Yakacık deresinin etrafına boydan boya yüzlerce yapma barbukiler aileler için kolaylık sağlarken, aileler getirdikleri mangal ve öteki kumanyaları ile neşeli bir piknik keyfi yaşıyorlardı.

Yenimahalle Belediyesi’nin Sünnet Şöleni
2018 sünnet şölenine Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör, CHP ilçe yöneticileri ve çok sayıda belediye meclis üyesi katıldı.
Yakacık Mesire Alanı’nda gerçekleşen ve TUBİL Halk Dansları Topluluğu’nun Adıyaman yöresine ait halk oyunu gösterisiyle başlayan büyük sünnet şöleninde, belediye ekipleri tarafından dağıtılan yemekler ve içecekler huzur dolu sofralarda yenildi. İkram edilen yemekleri yiyen çocuklar sonrasında kendileri için kurulan şişme oyun alanında gönüllerince eğlendi.
Yenimahalle Belediyesi’nin Sünnet Şöleni

Yenimahalle Belediyesi’nin Sünnet Şöleni

Yenimahalle Belediyesi’nin Sünnet Şöleni
Müziğin ritmine katılan gençler, o denli geniş bir halay oluşturdular ki, iç içe geçen halkalar şeklinde halay grupları ile eğleniyorlardı.
Hazırlanan zıplama alanı, müsabaka bölümü ve kaydırak alanında arkadaşlarıyla oyun oynayarak günün tadını çıkaran minikler, sahne alan yıldız sanatçıların şarkılarıyla birlikte aileleriyle de Ankara oyun havaları ve halaylar eşliğinde dans etti. Şölen alanında dağıtılan pamuk şeker ve horozlu şekerleri almak için uzun kuyruklar oluşturan minik Yenimahalleliler, palyaçoların düzenlediği animasyon ve oyun aktiviteleriyle günü dolu dolu yaşadı.
Şölen alanına kurulan sahne de usta sanatçılar Aysel Yakupoğlu, Evren Çelik, Ersin Perçin ve Coşkun Koyuncu Türk halk ve sanat müziği eserlerini Yenimahallelilerin büyük beğenisi toplayarak seslendirdi. Sanatçılar seslendirdikleri eserlerle ailelere ve çocuklara muhteşem bir gün yaşattı. Yenimahalle Belediyesi 2018 Sünnet Şöleni, sahneye çıkan sünnet çocuklarının hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.
Yenimahalle Belediyesi’nin Sünnet Şöleni

Yenimahalle Belediyesi’nin Sünnet Şöleni

Yenimahalle Belediyesi’nin Sünnet Şöleni
Geleneksel olarak her yıl düzenlenen sünnet şöleninde konuşma yapan Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, "Yenimahalleli yavrularımızla bir arada olmaktan ve onların sünnet törenini yapmaktan mutluluk duyuyoruz, diye Kartal konuşmasında şunları söyledi:
“-Sizleri Başkanımız Fethi Yaşar adına sevgi saygı ile selamlıyorum. Kendisi il dışında olduğu için katılamadı. Belediyemiz Sosyal İşler birimince düzenlenen Sünnet Şölenine katılmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sünnet bizim kültürümüzde son derece önemli bir yer tutar. Erkekler adına değerli bir gündür, erkekliğe atılan ilk adım olarak çok önemli anlamlı bir gündür. Yenimahalle Belediyesi olarak çok çeşitli etkinlik ve faaliyet içerisindeyiz. Başkanımız Fethi Yaşar’ın bir sözü var, “İçinde halk olmayan, halkın katılmadığı hiçbir projeye imza atmadım atmayacağız” diye. İşte bu proje de onlardan biridir. Yenimahalle’nin dört köşesinde çeşitli etkinlikleri sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz.
Bu daha başlangıç, çünkü yaptıklarımıza ek olarak Eylül Ekim aylarıyla birlikte çok önemli projelerin açılışını yapacağız. Çok büyük yüzme havuzları, düğün salonları, kültür merkezleri, parklar, bahçeler, yine Yenimahalle halkının her bölgesinde açacağımız büyük tesislerle Yenimahalle halkına hizmet etmeye devam edeceğiz. Çünkü biz önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında yürüyoruz, onun aydınlık yolunda yürüyoruz, onun gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine çıkmak için kültür merkezlerimizde, sinemamızda, tiyatromuzda, kültürümüzle, sanatımızla ve hepsinden önemlisi de yeşil alanlarımızda böyle mesire yerlerimizde Ankara’da örneği olmayan mesire yerlerimizle ayrıca guru duyuyoruz. Sizlere hizmet etmenin keyfini mutluluğunu yaşıyoruz. Çocuklarımız mutlu olsunlar hep yüzleri gülsün. İnşallah evliliklerinde de düğün salonlarımızda düğünlerini yaparız çocuklarımızın”.
Sünnet şöleninde halka kavurma, pilav, salata, ayran, sudan oluşan 2500 kişilik kumanya dağıtıldığı öğrenildi.
Ayrıca çocuklar için düzenlenen çeşitli luna park eşya ve araçlar çocuklara ayrı bir neşe katıyordu.

Cevat Kulaksız

Cevat Kulaksız

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget