Çok Gerçekçi Bir Analiz...

Çok Gerçekçi Bir Analiz...
Bir gün, arkadaşım İlköğretim Müfettişi Mehmet Ayhan, Watsap hattıma bir mesaj göndermiş. Birileri bir analiz yapmış, bu analiz ilgimi çekti, sizinle paylaşmak isterim. Doğru veya yanlış, herkesin görüşü, eleştirisi kendine. Bu mesaj aynen şöyle:

“Erdoğan’ı ülkenin yarısı sevmiyor; diğer yarısı ise canlarını feda edercesine seviyor. Tabii ki herkesin kendi görüşüdür, bir şey diyemem buna. Ama hep merak etmişimdir bu sevdanın kaynağı nedir diye.
Twitter'da Fortuna Sth isimli kullanıcı bununla ilgili bir tespitte bulunmuş. Siz de okuyun. “Rte sevdası bir hummadır. Ezikliğin getirdiği intikam hissinin, cahilim ama güç bende diyebilmenin, kompleksine neden olan kendinden yüksek gördüğü güruha had bildirmenin kronikleşmiş halidir. En ufak rasyonel bir yani yoktur. Rte rövanş almanın ete kemiğe bürünmüş halidir. Reyisciler özdeşleşme histerisine gark olmuş vaziyetteler. Saray'da oturuyor, karisi 40bin Euroluk çanta takıyor, demek beyhude. Kendi o sarayda oturmuş kadar, karısı o çantayı takmış kadar oluyor. Ekonominin kötüye gitmesi, eğitimin kevgire çevrilmesi, adalet duygusunun yok olması zerre umurlarında değil. O patates 20 lira olsa "dış güçlere inat reyisin yanındayız patates yiyen vatan hainidir" diyebilecek insanlar bunlar. Ekonomik kriz kendilerine getirir de demiyorum artık. Ancak Büyük Bunalım ölçeğinde bir şey yaşanırsa belki. Ama o durumda bile o hastalıklı sevgiden vazgeçmeyecek insanlar olacaktır. Bu güçlü lider tutkusunun beslendiği bir kaynak da Atatürk kompleksi. “Bizim de bir Atatürkümüz, Atamız olsun” isteğiyle kendi süper kahramanlarını yaratmak. Bu imajı heba etmemek için memleketin satılmasına bile aldırmazlar, öyle feci bir kompleks…
Hep belirtirim ben bu zihniyetteki insanların içinde doğdum, büyüdüm. Bir akrabamız tuvalete giderken “Anıtkabir’deki çiçekleri sulamaya gidiyorum” diyerek giderdi. Herkes geh geh gülerdi. Günlük hayattaki diyaloglara sızmış öyle bir nefret, öyle bir eziklik hali. Şimdi düşünün, devir onların devri. Fırsat ellerinde artık, reisleri direksiyona geçmiş. Öyle bir ekonomik kriz oldu diye giderler mi? Bu manevi tatmin ağızları açlıktan koksa da uzun süre daha motive edecek onları. Onun için umutsuzsun diyenlere cevabım gerçekçiyim. Gerçek bu çünkü”.

Cevat Kulaksız

Derleyen: Cevat Kulaksız  

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget