Neler oluyor? - Gündüz Akgül

Ülkenin parlamenter rejimi, Türkiye tipi Başkanlık rejimine zorlu bir seçim sonucu dönüştürülürken, ana muhalefet partisinde neler oluyor?

Neler oluyor? - Gündüz Akgül
Ülkenin parlamenter rejimi, dünyanın hiçbir yerinde örneği olmayan Türkiye tipi Başkanlık rejimine zorlu bir seçim sonucu dönüştürülürken, ana muhalefet partisinde neler oluyor?
Ne olduğunu anlamak oldukça zordur.
Büyük önde Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; “söz konusu vatansa diğeri teferruattır”
Bu söylemden yola çıkarak diyorum ki söz konusu parlamenter cumhuriyet rejimini seçimler yoluyla geri getirmekse, parti Genel Başkanı, milletvekili olmak teferruattır.
Seçimden sonra yandaş medya tüm gücü ile gündemine CHP’yi alarak, parti içi sorunlar yaratma gayreti sonuç verdi ve herkes birbirine girmeye başladı.
Yılardır Atatürk ilke ve devrimlerini benimseyen biri olarak seçmeni, üyesi, delegesi olduğum partimin bu tür sorunları yaşaması bana ıstırap veriyor.
16 yıllık AKP iktidar döneminde seçim kazanmayan, %25 bandını geçemeyen bir partide sorun var demektir.
Kişisel çıkarlar bir tarafa bırakılarak bu soruna bir çözüm bulmak yerine, herkes yapıştığı koltuğu nasıl garantiye alacağım telaşına düşerse, bırakın sorunu çözmek, aksine Arapsaçına çevirmekle karşı karşıya kalınır.
Seçimlerin yapılmasından sonra, oyların sayım ve dökümü sırasında, gerek Cumhurbaşkanı adayımız, gerekse Genel Başkanımızın uzun süre çıkıp bilgi vermemeleri, seçimden önce yeşeren umutlarımızı söndürmüş ve bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır.
Bu konuda yapılan açıklamaların hiç birisi inandırıcı olmamaktadır.
Partimden beklediğim şudur.
Bu seçim yenilgisinden sonra hiç duraksamaksızın, olağanüstü kurultayı toplayıp sorunu kapsamlı bir şekilde masaya yatırıp, çözüm önerilerini üretmekti.
Ne yazık ki bu yapılmadığı gibi yine birbirlerini suçlayarak yıpratmak, çok yakında yapılacak (öne alınma olasılığı yüksek) yerel seçimlerde örgütlerde moral bırakmamak yolu seçilmiştir.
 Sayın yöneticiler, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi olarak, çocuklarımıza ve torunlarımıza aydın bir gelecek bırakmaktan daha önemli bir şey yoktur.
Yapmanız gereken derhal tüzük değişikliğini de içerek olağanüstü kurultayı toplayarak şu kararları almanız gerekir diye düşünüyorum.
1- Sağ oylardan medet ummak değil, ülkede nereye oy vereceğini şaşıran sol ve demokrat oyları partide bir araya getirmek.
2-Üyelerle ön seçimi zorunlu hale getirmek.
3-Gençlerin ve kadınların kotalarını arttırmak.
4-Milletvekilliğini bir meslek olmaktan çıkararak 2 dönem ile sınırlandırmak.
5-Tabanımızı oluşturan işçi, esnaf, köylü, emekli, dar gelirli yurttaşlarla sıkı temasta bulunarak onlara güven vermek.
Son söz: Şu anda yaptıklarınız içimizi acıtıyor.

03.07.2018
Gündüz AKGÜL 
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget