Teşekkürler CHP! - Gündüz Akgül

Elli yedi yıllık seçmeni, 21 yıllık üyesi ve delegesi olduğum partim, sen mi? ben mi? kavgasına tutuşarak beni hayal kırıklığına uğrattığı için teşekkürler CHP!

Teşekkürler CHP! - Gündüz Akgül
Elli yedi yıllık seçmeni, 21 yıllık üyesi ve delegesi olduğum partim, sen mi? ben mi? kavgasına tutuşarak beni hayal kırıklığına uğrattığı için teşekkürler CHP!
24 Haziran seçimlerinden sonra değişen yönetim şekli sonucu, laik cumhuriyeti dönüştüren birçok olumsuzlukların gündemi oluşturması gerekirken, tüm yandaş kanallara CHP’nin karşıt görüşte olanlarının çıkarılarak vuruşturulmaları gündemin birinci sırasına oturduğu için teşekkürler CHP!
Parti içi anlaşmazlıkları kendi aralarında tartışıp halletmeleri gerekirken, kamuoyu önünde tartışarak partimizi savunmada bizi zora soktukları için teşekkürler CHP!
Ülkenin içinde bulunduğu koşullarda büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sıkıca sarılmak ve uygulamaya çalışmak yerine oy uğruna sağdan umut beklemek yanlışlığına düştüğü için teşekkürler CHP!
Yargıç denetiminde yapılmaya, yönetimde bulunanların etkisiyle yandaşlardan oluşturulan delegenin kullandığı oylarla, başarısız olsa da, yönetimin değiştirilmesini olanaksız hale getirdiği için teşekkürler CHP!
Kamuoyu önünde yapılan tartışmalarla, birbirlerine düşman iki hasım gibi birbirlerini suçlayarak tabanını kahrettiği için teşekkürle CHP!
16 yıllık AKP iktidarı döneminde kurucumuz büyük önder Mustafa kemal Atatürk ve laik Cumhuriyet aleyhinde söylenenleri söylevlerle geçiştiren, Gösteri ve Yürüyüş Yasasının sınırları içinde gerekli protesto hakkını kullanmayı becermediği için teşekkürler CHP!
24 Haziran seçimlerinde, taban tarafından takdir edilen partinin en çalışkan milletvekillerini aday göstermeyip (örneğin, Barış Yarkadaş, Haluk Pekşen, Eren Erdem… gibi) dışarda bıraktığı için teşekkürler CHP!
Yerel Yönetim seçimlerinde “beni aday göstermezseniz istifa ederim” tehdidinde bulunanları, kapının önüne koymayıp, bulunmaz Hint kumaşı gibi aday gösterdiği için teşekkürler CHP!
Yıllardır Parti Meclisinde bulunanların neredeyse tümü seçilecek yerlerden aday gösterilip, gençlerin ve yeni keşfedilecek değerlerin önünü kestiği için teşekkürler CHP!
Sosyal Demokrat Parti olmanın gereği üyelerle ön seçimi zorunluluğunu ve iki dönem seçilme kuralını getirmediği için teşekkürler CHP!
Kontenjanı, pati tabanı olamayan konularında uzman değerli bilim adamalarına kullanmayıp, Parti Meclisi ve MYK üyelerine kullandığı için teşekkürler CHP!
Partinin aynası ve yurttaşlarla birebir ilişkili olan yerel yöneticileri, sorunları çözen değil, tabana sorun yaratanlardan aday gösterdiği için teşekkürler CHP! (Örnek yönetici olanları ayrı tutarak, yöremde örnekleri çok)
Yerel seçimler yaklaşırken, parti üst yönetiminin denetiminde bu seçimlere odaklanmak gerekirken, sen, ben kavgasıyla zaman yitirildiği için teşekkürler CHP!
Tüm bunları sırf eleştiri olarak yazmıyorum. Bir an önce yanlışlardan vazgeçerek, hepimizin ayni düşünceleri savunduğumuzu, tarafsız bir seçimle yönetime kim gelirse gelsin, “ben neden olmadım” egosundan kurtularak hep birlikte gelen yönetimin arkasında durup, kurucumuz ve önderimiz büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerini ödünsüz bir şekilde savunup, parlamenter sisteme geçmemizin zorunlu olduğunun bilincinde olarak yazıyorum.
Çünkü gereği gibi savunup sahip çıkmadığımız laik Cumhuriyet elimizden kayıp giderken içim acıyor.
Ben değil, biz olmak dileği ile teşekkürler CHP

30.07.2018
Gündüz AKGÜL 
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget