İyi Parti Ve Meral Akşener - Güner Yiğitbaşı

İyi Parti Ve Meral Akşener - Güner Yiğitbaşı
Meral AKŞENER, kelimenin tek anlamıyla çok çabuk pes etti.

Oysa, Meral hanım parti liderliği yarışına çok hızlı, hırslı, arzulu ve azimli bir şekilde başlamıştı.

İlk olarak, önceki partisi MHP'de olağanüstü kongre toplayarak MHP'nin genel başkanlığına soyunmuş,ancak koltuğu bırakmak istemeyen BAHÇELİ'nin direnişi ile karşılaşmış, BAHÇELİ'nin; AKP'ye biat etmesinin karşılığında yürürlüğe koyduğu yargı oyunlarıyla, MHP olağanüstü kongresini toplamayı başaramayan AKŞENER, sonunda çözümü yeni bir parti kurmakta görerek, büyük iddialarla İYİ PARTİ'yi hayata geçirmeyi başarmış, BAHÇELİ'nin ve onun biat edip desteklediği AKP'nin ayak oyunları ile 24.Haziran seçimlerine katılamamaktan, CHP ve liderinin milletvekili desteğiyle kıl payı kurtulan AKŞENER,81 milyonluk Türkiye'deki gücünü ve haddini bilmeden, ütopik ve büyük hedeflere kulaç atarak, biraz da yeni sistemden kaynaklı olarak, cumhurbaşkanlığına aday olmuş ve doğal olarak da kazanamamış, Cumhurbaşkanı adayı olduğu için milletvekili de olamayan AKŞENER; Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisinin, milletvekilliği seçiminde de partisinin, umduklarının çok altında oy almaları ve seçimler sonrasında kendisine yönelik ağır eleştirilere direnç gösterememiş, uğradığı büyük hayal kırıklığı sonucunda partisinin olağanüstü kongreye gitmesine ve yeniden genel başkanlığa aday olmamaya karar vermiş, adeta politikaya küsmüş ve evinde inzivaya çekilmiştir.

Bugün itibariyle evindeki inzivaya son vererek partisinin genel merkezine giden ve bir açıklama yapan AKŞENER'in; partisinin çok yeni ve katıldığı ilk seçim olması, seçimlerin eşit koşullarda yapılmaması gibi nedenlerle, çok normal olan bu seçim başarısızlığını ve bu seçim başarısızlığına yönelik eleştirileri mesele yaparak politikaya küsmesi, yaşadığı büyük hayal kırıklığını mesele yapması, eleştirilere tahammül gösterememesi, direncini ortaya koyamaması, genel başkanlığı bırakma kararını alması; bir atımlık barutunu ıskalayarak harcayan bir avcının, kendisini av olmaktan kurtarmak için, av alanından kaçışından bir farkı bulunmamaktadır.

AKŞENER ve Partisine; özellikle bayan kesiminden olmak üzere, beş milyon civarında oy verilmiş, 43 milletvekilliği kazanılmıştır. Yeni kurulmuş ve bin bir zorluklar içinde katıldığı ilk seçimde elde edilen bu sonuç, başarı sayılmasa da, bir mağlubiyet ve hezimet sayılamaz.

Bu nedenle, AKŞENER'in çabuk pes etmesi, asla bu nedene bağlanamaz. Bu pes etmede, bizim ve kamuoyunun bilemediği, bu aşamada  açıklanamayan çok önemli nedenlerin olması gerekir.

Şayet, bu pes edişte, bugün açıklanamayan başka çok önemli ve haklı nedenler yok ise; AKŞENER, bu tutumuyla iktidar olmak isteyen iddialı bir partinin lideri asla olamaz.

CHP lideri KILIÇDAROĞLU ne yapsın?


KILIÇDAROĞLU da, girdiği on'a yakın seçimde ve halk oylamasında, bütün çabalarına rağmen, bir türlü başarılı olamıyor ama, tadını kaçırsa da, aslında bırakıp gitmesinin gerekmesine rağmen, moralini bozmuyor ve başarısızlıklara karşı  direnmesini biliyor, pes edip kaçmayı düşünmüyor.

Biliyoruz, KILIÇDAROĞLU'nun yaptığı bu pişkinlik de çok fazla, onun liderliği bırakmama tutumunu da asla onaylamıyoruz ama, AKŞENER'in daha bismillah bırakıp kaçışını da; seçim kaybetti, demokrasinin gereği olarak genel başkanlığı bırakıyor diyerek, onaylayıp alkışlayamıyoruz.

İfrat ve tefrit ayrımını bir türlü yapamıyoruz. Yani her türlü aşırılıkların önüne bir türlü geçemiyoruz.

İYİ Parti yöneticilerinin ve bu partiye gönül verenlerin; partiye küsen ve çok çabuk pes eden AKŞENER'in evinin kapısında nöbet tutarak, onu kararından döndürmek ve yeniden parti genel başkanlığına aday olmaya ikna  için ağlaşmalarına ve yalvarmalarına ne demeli?

Anlamak mümkün değil.

İYİ Parti; ülkeyi yönetmeye talip olan iddialı bir siyasi parti midir, yoksa Meral AKŞENER'i Sevenler Kulübü müdür?

İYİ Parti; ülkeyi yönetmeye talip, iddialı ve gerçekten bir siyasi parti ise,İYİ Partililerin; aslında, AKŞENER'in bu akıl almaz ve savunulamaz, haksız ve yersiz tutumu karşısında sevinmeleri ve Tanrı partimizi, liderlik vasıflarını üzerinde taşımadığı ortaya çıkan AKŞENER'den tez elden kurtardı diye sevinmeleri gerekmez mi?

Son sözümüzü söylemek gerekirse; AKŞENER kararından vaz geçip, partinin genel başkanlığına yeniden seçilse de; şayet, açıklanmayan bilemediğimiz haklı gerekçeler yoksa, AKŞENER'in bu gafı, muhalifleri tarafından sürekli önüne konacak ve AKŞENER liderliğindeki İYİ Parti, bundan böyle  asla dikiş tutmayacaktır.

30/07/2018
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget