Metal yorgunu acaba kim? - Güner Yiğitbaşı

Bir parti genel başkanı, partisinin teşkilatının metal yorgunu olduğunu,yani teşkilat olarak partinin performansının düştüğünü, seçmen kitlesine alenen açıklar mı?

Metal yorgunu acaba kim? - Güner Yiğitbaşı
AKP Genel Başkanı Tayyip Bey'i 2019 seçimlerinin endişesi sarmış durumda.
Bir parti genel başkanı, partisinin teşkilatının metal yorgunu olduğunu,yani teşkilat olarak partinin performansının düştüğünü, seçmen kitlesine alenen açıklar mı?
Doğal olarak açıklamaması gerekir.
Mızrağın çuvala girmemesi gibi, partideki bu metal yorgunluğunun ve performans düşüklüğünün apaçık ortada olduğunun farkında olan Tayyip Bey,kol kırılır yen içinde kalır diyememiş ve partideki kötü gidişi itiraf ederek,bu kötü gidişe bizzat el koyduğu ve partiyi tekrar eski performansına yükseltecek olan yenilenme hareketine başladığı algısını yaratarak, seçmenlerinin umutsuzluğa kapılmalarının önüne geçmek istiyor.
Kaçınılmaz olan bu özeleştiri ve itiraf,Tayip Beyin kibirli yapısına ve siyasi karakterine pek uygun değilse de, kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez mantığı ve düşüncesiyle,partisinin gelecek seçimleri kaybetmesine neden olacağına kendisinin de inandığı bu metal yorgunluğu ve performans düşüklüğü itirafını yapmak zorunda kalan Tayip Bey,bu metal yorgunluğunun suçlusu olarak parti teşkilatını göstermesi, seçmen nezdinde samimi ve inandırıcı görülmeyecektir.
Belki de partiye seçim kaybettirecek olan metal yorgunları ve performans düşkünleri; gerçekten,partinin yerel ve merkez teşkilatı mıdır?
Bu sorunun cevabı objektif olarak bulunup verilmediği sürece, parti teşkilatının tümünü de yenileseniz bir arpa boyu ilerleyemezsiniz.
Parti içi demokrasi olmayan, biat kültürünün tavan yaptığı,genel başkanın tek seçici ve karar merci olduğu AKP de, yerel ve merkez teşkilatlarına gerek var mıdır?
Aslında yoktur ama, Siyasi Partiler Yasasının ve Parti Tüzüğünün öngördüğü formaliteyi yerine getirmek adına, partinin yerel ve merkez teşkilatı sadece formalite gereği olarak vardır.Partinin bugün geldiği son noktada bunun böyle olduğunu, tüm partili partisiz herkes çok iyi bilmektedir.
Partinin kurucularından ve önde gelenlerinden biri olan Sayın Abdullah GÜL; her şeyin farkında olup,bu nedenle,Tayyip Bey'in tek adam ve tek sahibi olduğu AKP'nin, davetlisi olduğu hiçbir etkinliğine katılmamakta ve partinin son kuruluş yıl dönümü törenlerine de katılmayarak, bu kötü gidişe yönelik tepkisini ortaya koymuştur.
AKP Genel Başkanı Tayyip Bey;parti içindeki tek adam konumuna ve demokrasi anlayışına bakarak sağlıklı bir değerlendirme yapmalı ve partideki metal yorgunluğu ve performans düşüklüğünü, uzaklarda değil,kendisinde aramalı ve bir değişiklik yapacaksa, kendisinin parti yönetimi ve demokrasi anlayışında köklü değişimlere gitmelidir.
Bizden söylemesi,gerçek dost acı söyler,ama doğruları söyler.
Metal yorgunluğu bahanesiyle, gizlice AKP içindeki Fetöcüler temizlenecekse ona bir şey diyemeyiz.

15/08/2017
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget