Akp Devlet Partisi Midir? - Güner Yiğitbaşı

Atatürk'ün kurduğu koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti,o kadar aciz,güçsüz ve kimsesiz midir? Bu devletin kaderi ve yaşaması,AKP iktidarının mı elindedir?O AKP Milletvekili halt etmiştir.

Akp Devlet Partisi Midir? - Güner Yiğitbaşı
AKP'nin normal bir siyasi parti olmaktan çıkarak devlet partisi haline geldiği,partiye yönelik eleştiride bulunanlar tarafından sıkça dile getirilmektedir.

AKP gerçekten bir devlet partisi midir?

Bu soruyu biz cevaplandırır ve evet AKP devlet partisi haline getirilmiştir dersek, ayıp olur.

AKP iktidarı; Anayasada değişiklik yaparak, Cumhurbaşkanının yeniden AKP'nin başına geçip partinin genel başkan olmasının önünü açmak suretiyle, bu sorunun cevabını çok açık ve net bir şekilde vermiş ve AKP'yi devlet partisi haline getirmiştir.

Dün gece CNN TÜRK Televizyonunda yayınlanan bir tartışma programında, programa konuşmacı olarak katılan bir AKP Milletvekili de,AKP=TÜRKİYE, AKP'nin zayıflaması,Türkiyenin zayıflaması demektir sözlerini sarf ederek, adeta AKP'nin bir Türkiye ve devlet partisi olduğu algısını yaymaya çalışmıştır.

Ne demektir bu?

Atatürk'ün kurduğu koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti,o kadar aciz,güçsüz ve kimsesiz midir? Bu devletin kaderi ve yaşaması,AKP iktidarının mı elindedir?

O AKP Milletvekili halt etmiştir.

Bu devletin kurucusu Atatürk dahi, bir fani olarak; “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır,fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyebilmiş ve ben ölürsem bu devlet zayıflar ve yok olur dememiştir.

AKP zayıflarsa ve bu zayıflamayı Türk seçmeni artık fark eder de, sandıkta AKP'yi iktidardan düşürürse, Türkiye Cumhuriyeti Devleti zayıflayarak yok mu olacaktır?

Şunu herkes bilmelidir, partiler ve seçim kazanarak iş başına gelen siyasi iktidarlar gelip geçicidir, bugün AKP iktidar olur, gün gelir başka bir parti seçim kazanarak iş başına ve iktidara gelir ve devletimize hizmet eder, siyasi partiler,yanlış iç ve dış politikaları,ülkeyi kötü yönetmeleri nedeniyle güç kaybedebilir,seçmenin gözünden düşebilir, içeride ve dışarıda saygınlığı azalabilir, bunun doğal sonucu iktidarın sandıkta el değiştirmesidir.

O,AKP Milletvekili ve onun gibi düşünen AKP'li ve  yandaşları demek  istiyorlar ki; AKP ülkeyi kötü de yönetse, zayıflayıp kan da kaybetse,metal yorgunu da ola,sakın AKP'yi ekleştirmeyin,onu desteklemeye devam edin, unutmayın AKP iktidardan düşerse bu devlet batar.

Hayır efendim, yanılıyorsunuz.

AKP zayıflarsa,ülkeye hizmet edemez hale gelirse,Türkiye zayıflamaz, onun çaresi vardır.Halk sandıkta çaresine bakar.

Önemli olan iktidarlar ve onların zayıf düşmesi değil, devleti ayakta tutan devletin önemli ve temel kurumlarının, iktidarlar marifetiyle zayıflatılarak çürütülmemesidir. Örneğin devletin parlamentosu,yargısı,ordusu,emniyet teşkilatı,sivil toplum kuruluşları,bürokrasisi, hala ayakta ise,önemli olan budur.Zayıflayan ve iş göremez hale gelen siyasi parti iktidarı gider, onun yerine seçilerek gelen siyasi parti,kaldığı yerden ülkeyi yönetmeye devam eder.

22/08/2017
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget