Siyasetin Adaleti Yokmuş! - Güner Yiğitbaşı

Bu son kabine değişikliğinde de, bakanlık özlemine kavuşamayan Burhan KUZU, siyasetin adaleti yokmuş demiş.Günaydın Burhan Hoca, siyasetin adaleti olmadığını,ucu sana dokununca, yeni mi anladın?

Siyasetin Adaleti Yokmuş! - Güner Yiğitbaşı
AKP milletvekili Anayasa Profesörü Burhan KUZU, bu son kabine değişikliğinde de bakanlık özlemini gideremedi.

Burhan hoca,AKP içinde politika yaptığı bugüne kadar ne yaptıysa, bakan olabilmek için yaptı,politikacı olarak yaptığı konuşmaları,savunduğu fikirleri, hiçbir zaman anayasa hocalığıyla örtüşmedi,bağdaşmadı,bilimsel kişiliğine,hukukçuluğuna hiç  yakışmadı,kendisinin anayasa hocası Burhan KUZU olduğunu bilmesek,bu konuşmayı yapan,bu fikri savunan kim acaba diye merak edecektik.Kendisinin anayasa hocası Burhan KUZU olduğunu bildiğimiz için,hiç merak etmedik ama, çoğu zaman hayretler içinde kaldık, bir hukukçu olarak utandık.

Bu son kabine değişikliğinde de, bakanlık özlemine kavuşamayan Burhan KUZU, siyasetin adaleti yokmuş demiş.

Günaydın Burhan Hoca, siyasetin adaleti olmadığını,ucu sana dokununca, yeni mi anladın? Bu ülkede; bizleri,halkın, sandıktaki seçim ve tercihlerine, demokrasinin gereği olarak saygı duyarak, ülkeyi PKK ve FETÖ'nun kucağına atan,şimdi de,hiçbir şey olmamış gibi onları can düşmanı ilan ederek onlarla mücadele etmeye çalışan, ama çok geç kalmış olan AKP iktidarına tahammül etmek zorunda bırakan siyasetin, adaleti yok tabi Burhan hoca.

Siyaset öyle bir şey ki; çıkardığı sonuçlara,adil ve memleketin hayrına olmasa da, demokrasinin gereği olarak sesinizi çıkaramazsınız,tıpkı sizin, bilim adamlığınıza,anayasa profesörlüğüne ihanet ederek,uzun yıllar büyük bir özlemle bekleyerek yine de kavuşamadığınız bakanlık özleminiz gibi,bu nedenle, oturun oturduğunuz yerde, hiç sesinizi çıkarmayın ve sizi bakanlığa tercih etmeyen iradeye,demokrasinin gereği olarak saygı gösterin,bu irade adil olmasa da.

Burhan Hocam; siyasetin adaleti olmadığı gibi, siyasette etik de aramayacaksınız. Siyasetin etiği de yok bizim ülkemizde.

Baksanıza,sizin bakan yapılmadığınız son kabine değişikliğinde, Başbakan Yardımcılığı koltuğundan alınan eski MHP'li Tuğrul TÜRKEŞ ne yapsın?Siz halinize şükredin, bakanlık koltuğuna oturamadınız ama, hiç değilse oturamadığınız bakan koltuğundan indirilmediniz.Tuğrul TÜRKEŞ'in  hali sizden bin beter,yine de olgunluk göstermiş ve bakan arkadaşlarına başarı dilemekle yetinmiş.

Bir düşünün,babasının kurduğu partiden ayrılarak AKP'ye transfer olan Tuğrul TÜRKEŞ;uzun yıllar kavgalı ve rakip olduğu Devlet BAHÇELİ'nin, parti olarak MHP'yi AKP'nin şubesi haline getirerek,AKP'ye her konuda destek olmasının karşılığında, Başbakanlık Yardımcılığı koltuğundan indirildi,BAHÇELİ kendisinden intikamını almış oldu.Kısaca ifade etmek gerekirse, ülkemizde siyaset; eskiden aynı partide mücadele eden ve birbirlerine rakip olan iki eski partidaşın düellosuna alet edildi.

Burhan Hocam; sizler ve sizin gibi diğer bilim adamları, çıkar hesapları içindeki politikacılara ayak uyduracak yerde, bir anayasa hocası ve bilim adamı olarak;politikacıları, bilimin ve hukukun ışığında uyarsaydınız, özlemle beklediğiniz bakanlıktan çok daha yararlı bir iş becermiş ve siyasetin,bir nebze de olsa, içinde bulunduğu bu adaletsiz ve etik dışı ortamdan çıkmasına katkı yapmış olurdunuz.

Burhan Hocam;ama, sizin için artık çok geç.Milletvekilliği ile idare ediverin lütfen. Bizim ülkemizde, mesaisine göre, sağladığı maddi ve manevi olanaklarına bakıldığında, sade milletvekilliği payesi de, hiç fena değil doğrusu.

19/07/2017
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget