Demokratik Bir Ülkede Adalet Aramak Utanç Vericidir

Gerçek demokrasilerde adalet zaten var olduğu için, yollara çıkılarak adalet arayışına girilemez, var olan bağımsız ve tarafsız adalet mercilerinde haklarını ararlar ve adil bir şekilde haklarına kavuşurlar

Demokratik Bir Ülkede Adalet Aramak Utanç Vericidir
Anayasasında; demokratik bir ülke olduğu, erkler ayrılığının ve bağımsız ve tarafsız bir yargının bulunduğu yazılı olan ülkemizde, halk çoğunluğunun uzun bir yürüyüş ile adalet arayışına girmesi,onur kırıcı ve utanç vericidir.

Hukukun üstünlüğüne,insan hak ve özgürlüklerine dayalı gerçek bir demokratik ülkede, adalet arayışına gerek yoktur. Zira, gerçekten demokrasinin var olduğu bir ülkede, adalet var olmak zorundadır.Adalet yok olmuşsa,o ülkeye demokratik bir ülke denilemez.Bu nedenle, gerçek demokrasilerde,esasen var olması gereken adalet'in arayışına girilemez.Şayet adalet aranır ve demokratik bir protesto eyleminin konusu haline gelmişse,o ülkede demokrasi yok olmuş demektir.

Peki, adalet nedir?

Adalet; hakların gözetilmesi ve yerine getirilmesi,haklı ile haksızın ayırt edilmesi,haksızlık yapılmamasıdır.

Adaleti kim sağlar?Yargı yetkisini Türk Milleti adına kullanan kullanan bağımsız ve tarafsız mahkemeler sağlar.

Bu itibarla,insan hak ve özgürlüklerine,hukukun üstünlüğüne, bağımsız ve tarafsız bir yargıya sahip ve saygılı olan demokratik bir ülkede,asla adalet aranmaz, sadece hak aranır.Hak da, bağımsız ve tarafsız yargıda ve mahkemelerde aranır.

Ülkemizin ana muhalefet partisi liderinin, 450 kilometrelik uzun bir yürüyüş protesto eylemine başlayarak büyük halk çoğunluğunu da hiçbir zorlama olmadan peşine takarak adalet arayışına girmesi üzerine;siyasal iktidar,adalet yollarda yürüyerek aranmaz,mahkemelerde aranır dİyerek konuyu saptırmaktadır.Oysa ki; ülkemizde, esasen var olması gereken adalet yok edilmiş olduğu için, halkımız; haklarını arayabilmeleri için olması gereken adaleti aramak zorunda kalmıştır.

Önce, kaybolan adalet bulunmalı ve yerine konulmalı ki;halkımız, haklarını yollarda değil de adalette, mahkemelerde arayabilsinler.

Uyanın artık uyanın iktidardaki beyler, adalet sokaklarda aranmaz diyerek halkımızı kandırmaya çalışacağınıza, bağımsız ve tarafsız yargıyı ve adalet mekanizmasını yeniden kurun ki, halkımız haklarını yollarda değil mahkemelerde arasınlar.

Şu gerçeği kimse asla göz ardı etmesin, gerçek demokrasilerde adalet zaten var olduğu için, yollara çıkılarak adalet arayışına girilemez, var olan bağımsız ve tarafsız adalet mercilerinde haklarını ararlar ve adil bir şekilde haklarına kavuşurlar.

Ülkemizde bağımsız ve tarafsız adalet (Yargı) yok edildiği için,ana muhalefet partisi lideri de, yok edilen bu adaleti aramak üzere yollara düşmüştür.

06/07/2017
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Güner Yiğitbaşı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget