Kuzu Burhan İftira Suçunu İşlediğini İtiraf Etmiştir

Kuzu Burhan'ın asıl amacı,kendisini bakan yapacak olanlara yağ çekmek ve yaranmak, KILIÇDAROĞLU'nu ve CHP'yi itibarsızlaştırarak,FETÖ'cü olduğu iftirasında bulunmaktır.

Kuzu Burhan İftira Suçunu İşlediğini İtiraf Etmiştir
Bugün'den sonra,Burhan Hoca'dan bahsederken, hiçbir şekilde,kendisinin Anayasa Hukuku Profesörü akademik unvanını kullanmayacağız.Zira, bize göre bir hukukçu olarak, Burhan KUZU isimli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, bu akademik unvanı asla hak etmiyor.

Belki de, çok arzuladığı bakanlık koltuğuna oturabilmek için son çare olarak görmüş olabilir ama, Fethullah GÜLEN ile Tayyip Bey'in yan yana çekilmiş olan gerçek fotoğrafının foto montaj yoluyla değiştirilerek,Tayyip Bey'in kafası yerine, KILIÇDAROĞLU'nun kafasının monte edildiği sahte fotoğrafı twitter hesabına koyarak,”Hani hiç görüşmemiştin?!” başlığını atarak,”Yıl 1994 SSK Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,Fethullah Gülenle birlikte Atatürkçü Düşünce Derneği konferansında” paylaşımında bulunabilecek kadar küçülen ve taşıdığı hukukçu ve akademik kişiliğine ve unvanına ihanet ederek, Türk Ceza Kanununun 267.maddesinde tarif edilen iftira suçunu işleyebilen bir kişi, hukukçu ve Anayasa Profesörü unvanını taşımayı asla hak etmiyor.

Burhan KUZU'nun paylaşımına konu fotoğrafın, foto montaj ve sahte olduğu ortaya çıkınca, kamuoyunun tepkisinden korkan Burhan KUZU bey hemen çark etmiş ve bu paylaşımını sosyal paylaşım hesabından kaldırarak, yeni bir paylaşımla ; “yeteri kadar kaldı ve amaç hasıl oldu.Hep onlar mı uyduracak,biraz da biz uyduralım” demek suretiyle, KILIÇDAROĞLU'nu ve partisi CHP'yi küçük düşürmek,itibarsızlaştırmak ve FETÖ'cü olmakla suçlamak amacıyla, gerçek olmadığını bildiği bir isnat da bulunduğunu, açıkça itiraf etmiştir.

Televizyonlara da çıkan Kuzu Burhan, bu ülkede insanlara çok kolay iftira atılabileceğini göstermek için böyle bir paylaşımda bulunduğunu itiraf ederek,bir hukukçuya yakışmayan deli saçması bir savunmada bulunmuştur.

Kuzu Burhan'ın bu paylaşımının amacı, savunduğu gibi;bu ülkede insanlara çok kolay iftirada bulunulabileceğini ispat değildir.Ülkemizde insanlara çok kolay iftirada bulunulabildiği gerçeğini, zaten bilmeyen yoktur ki.Bunu bir sosyal paylaşımla ispatlamaya gerek yoktur.

Kuzu Burhan'ın asıl amacı,kendisini bakan yapacak olanlara yağ çekmek ve yaranmak, KILIÇDAROĞLU'nu ve CHP'yi itibarsızlaştırarak,FETÖ'cü olduğu iftirasında bulunmaktır.

Nitekim,Kuzu Burhan ilk paylaşımını geri çekerek yaptığı yeni paylaşımında, amacın hasıl olduğunu açıkça belirtmiştir.

Evet, Kuzu Burhan'ın iftira niteliğindeki gerçek dışı paylaşımıyla; sorgulama yeteneğinden yoksun,ön yargılı seçmen kitlesi nezdinde, KILIÇDAROĞLU'nun ve onun genel başkanı olduğu CHP'nin FETÖ yanlısı oldukları algısı oluşturulmuştur.

Bu paylaşımın,Kuzu Burhan yönünden asıl tartışılması gereken ve kendi bindiği dalı kesen yönü;bu paylaşımı yapan Kuzu Burhan'ın, bu fotoğraf karesinde,Fetullah GÜLEN ile gerçekten yan yana yer alan kendi lideri Tayyip Bey'in; FETÖ'cü olduğu algısını doğuracağı tehlikesinin varlığını fark edemeyecek kadar gözünün dönmüş olmasıdır.

Türk Ceza Kanununun 267 maddesinde iftira suçu tarif edilirken aynen;”(1) Yetkili makamlara ihbar veya şikayette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği halde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idari bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” denilmektedir.

Fetöcü avından vakit bulabilecek olan C.Savcılarına duyurulur. 

22/07/2017
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Güner Yiğitbaşı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget