Mesire-Piknik Alanında Sünnet Şöleni

Ankara Yenimahalle Belediyesi, yörede bulunan sünnet olacak çocuklardan 770 çocuğu şölen, piknik, bayram havası içinde mesire alanında 22 Temmuz günü sünnet ettirdi.

Mesire-Piknik Alanında Sünnet Şöleni
Ankara Yenimahalle Belediyesi, yörede bulunan sünnet olacak çocuklardan 770 çocuğu şölen, piknik, bayram havası içinde mesire alanında 22 Temmuz günü sünnet ettirdi.
 Ankara’nın en büyük düzenli piknik alanı olan Yakacık Mesire alanında toplanan binlerce kişiye kazanlar dolusu kavurma dağıtıldı. Sünnet için piknik alanına çeşitli oyunlar, atlıkarıncalar, şişme kocaman oyuncaklı balonlar, canlı midilli atları, küçük trenler, atlı faytonlar vb pek çok eğlence oyun ve oyuncaklar getirilmişti.
Sünnet kıyafetlerini giyen sünnet çocukları aileleri sünnet şöleninde doyasıya eğleniyorlardı.
Hiç görmedikleri midilli atlarına şaşkın şaşkın bakıyorlar, turu beş liradan atlara biniyorlardı. Midilli atlarını Afganistan’dan gelen gençler idare ediyorlardı, bu işten kaç lira alıyorsunuz, dedim, “bin lira alıyoruz” dediler. Afganistan’dan, Suriye’den, Irak’tan, öteki Türkî Cumhuriyetlerinden yoksulluktan, işsizlikten gelen veya terörden kaçan pek çok yabancılar, biraz da Türkçe bildikleri için, Türkiye’de sigortasız bile olsa çeşitli işlerinde çalıştıklarını söylediler. Ama işlerin den memnundular.
Üniversitede okuyan gençler palyaço kıyafetleri ile sünnet çocuklarına eşlik ediyorlardı.
Belediye tarafından, 200 dönümlük bu Yakacık mesire alanda yüzlerce muntazam barbeküler yapılmış, her barbekünün yanına masa sandalyeler konmuş, piknikçiler ve sünnet şölenine katılanlar mangal keyfini yaşıyorlardı. Bu barbekülerden çok memnun kalanlar çeşitli etler yanında, patlıcan, biber, soğan közlüyorlar, bazıları da barbekülere koydukları saçla bazlama yufka işleri yapıyorlardı.

YEMEK KUYRUĞUNDA YAŞLI BİR ADAM.
Mesire-Piknik Alanında Sünnet Şöleni
Belediye tarafından beş bin kişiye yetecek kadar kazanlar dolusu kavurma hazırlatılmış, kavurma, salata, pilav, ayrandan oluşan herkese yemek dağıtıldı. Yemek kuyruğunda 55 yaşında bir sakallı adama rastladım, hemen arkamda idi, konuşmakta zorluk çekiyor kulağı da pek duymuyordu. Ne oldu sana böyle, dediğimde, yanında bulunan kızı olduğunu söyleyen bir bayan,  “askerdeyken komutanı mı, çavuşumu çok kötü dövmüş, askerde iken biraz böyle sakat kaldı” deyince çok şaşırdım ve irkildim. Hemen ayrıntıyı not almaya başlayınca, kızı, biraz ürkmüş olmalı ki “istersen yazma ağabey” dedi. Eğitimsiz toplumların insanları kaderlerine her halükarda razı olurlar, “kol kırılır yen içinde kalır” diye kaderci düşünürler, sır vermezler, sineye çekerler, diye düşündüm. Dayağı, haksızlığı, adaletsizliği sineye çeken, hak aramayan, soruşturmayan toplumlarda demokrasi gelişmez ve biatçi bir toplum olur. İşte başta İslam ülkeleri olmak üzere, ülkemizde de insanlarımız aynı biatçi düşüncede oldukları için, demokratik düşünce gelişmemekte ve sürekli bunun sancılarını yaşıyoruz.
Yemek sorasında aniden bir sokak köpeği belirdi, o kadar acıkmıştı ki, önüne koyduğumuz tabaklar dolusu yemekleri bir hamlede yedi, nerdeyse.    
Mesire-Piknik Alanında Sünnet Şöleni

Yakacık Mesire alanına kurulan sahne ve ses düzeneği ile her yana müzik yayını yapılırken, Sinan Aydın, Mustafa Taş ve Neşe Dilekçioğlu tarafından sünnetçilere konser verildi.
Eğlenceden, yiyecek, içeceklerden çok memnun kalan sünnet çocukları, koşarak Beld. Başk. Fethi Yaşar’ın yanına koşuyorlar elini öpüyorlardı.
Sünnet Şöleninde Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar yaptığı konuşmada şunları söyledi:
Mesire-Piknik Alanında Sünnet Şöleni
“-Bu güzel günde bu güzel mekânda 600 ün üzerinde çocuğumuzun erkekliğe ilk adımını attığı sünnetinde sizlerle beraber burada olmaktan gurur duyuyorum, onur duyuyorum.
Yenimahalle Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden itibaren bu dokuzuncu sünnet şölenini yapıyoruz. 6000 inin üzerinde çocuğumuzu Yenimahalle Belediyesi olarak erkekliğe ilk adımını attırdık, bu güzel davranış. Bir sosyal Belediyenin yapması gereken, bizim dinimiz Türk milletinin yapması gereken, aile yapısını bilen, birbirine yardım etmeyi bilen, birbirini darda kalmayı kurtaran bir millet evlatlarıyız. Birbirinin temsilcileriyiz, onun için Yenimahalle Belediyesi olarak sosyal projelere hep adım attık, Yenimahalle halkıyla insanlarımızın ırkına bakmadan, mezhebine, inancına, ırkına bakmadan Yüce Allahın yarattığı bir varlık olarak hepsini kucakladık, kucaklamaya devam edeceğiz.
Çünkü içinde yaşadığımız tarihler, bu günler dünyada İslam âleminin acılar çektiği ırk savaşından insanların kanla boğuştuğu, ölenin Allahü Ekber dediği, öldürenin de Allahü Ekber dediği günleri yaşıyoruz. Bize bu vatanı emanet eden, bize bu kurtuluşu yaparak savaşları kazanıp bu Cumhuriyeti bize emanet eden G. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının yolunda Yenimahalle’yi yönetmeye çalışıyoruz. Bunu geri döndürmeniz mümkün değil. Bu ülkede bir olmamız, diri olmamız, bir olmamız, Cumhuriyetin varlığına bağlı, Cumhuriyet değerlerine bağlı, onlara sımsıkı sarılacağız. Başka bir yolumuz yok. Yoksa İslam ülkelerinde yaşayan acıları hep beraber yaşarız. Bu çocuklarımız da inşallah hayata, okullarını bitirerek halk çocuklarının Cumhuriyetle bir çocukların, yükselmelerini diliyorum; karşınızda bir çiftçi çocuğu olarak bu makamlara gelebildiysem bu Cumhuriyetin eseridir. Cumhuriyetin sayesinde geldik, Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde geldik.
Mesire-Piknik Alanında Sünnet Şöleni

Yenimahalle 2009 dan bu tarafa hangi semtinde oturuyorsanız oturunuz, hangi mahallesinde oturuyorsanız oturunuz çok büyük bir yol aldık. Yaptığımız projeler Türkiye’deki belediyeler örnek oldu. O projeleri de başka belediyeler de aldı, kendi belediyelerinde yapmaya çalışıyorlar. Biz bundan onur duyuyoruz. Yenimahalle’de aldığım Yenimahalle ile vardığımız noktayı her sokakta, her mahallede görme imkânınız var. Bu gün Yenimahalle’nin her semti bir şantiye gibi; bu çocukların oynayacağı, gençlerimizin spor yapacağı, kültür merkezlerini, spor merkezlerini, kadınlarımızın yenimek kurslarını piknik alanlarını, spor salonlarını Yenimahalle’ye kazandırmaktan onur duyuyorum. Bunlar bu çocuklar için Yenimahalle’nin ilkesi Cumhuriyete yaraşır bir şekilde her kuruşun hesap ederek, her kuruşuna sahip çıkarak bu çocukların geleceğinde daha güzel bir Yenimahalle yaşamakta mutlu olduğu bir Yenimahalle’yi arkadaşlarımızla, bürokratlarımızla, işçilerimizle yapmaya çalışıyoruz ve gerçekleştiriyoruz. Vatandaşımız hangi düşüncede olursa olsun, nereli olursa olsun herkesiz takdirini kazanıyor, onun için ağabey oluyoruz, ağabey olmak zordur. Ağabey olmak için halkı sevmek lazım, halk nöbeti beklemek lazımdır. Ben bunu yapıyorum ve bu yoldan da dönmek yok. Yenimahalle’yi inşallah bu seçimlerin sonunda güzel eserleri her gün açarak yaşanabilir bir Yenimahalle’yi gerçekleştirmekte kararlıyım, başaracağız, gücümüzü yüce Allahtan ve Mustafa Kemal Atatürk gücünden alıyoruz. Çocuklarımıza hayatta uzun ömürler diliyorum, yolları açık olsun, başarılı olsunlar ve ailelerine, devletimize, milletimize hayırlı evlat olarak yetişmelerini yüce Allahtan diliyorum”.

Cevat Kulaksız

Cevat Kulaksız

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget