Oyun hep ayni! - Gündüz Akgül

Oyunun hep ayni olduğu konusunda fazla bir şey yazmadan, bu konuda 25.11.2007 tarihinde yazdığım “ALEVİLER AKP KISKACINDA” başlıklı yazım güncelliğini hala

Oyun hep ayni! - Gündüz Akgül
Yıllardır iktidar hep ayni oyunu seçim öncesi oymakta seçim geçtikten sonra oyunun taraflarından biri olan Aleviler, ikinci bir seçime kadar unutulmaktadır.
16 Nisan 2017 tarihinde yapılan Anayasa değişikliği halk oylamasında, iktidar partisi Alevilerin oylarını evet yönünde almak için yine Alevileri hatırladı.
21 Mart 2017 günü düzenlenen Hacı Beştaş Veli Anma ve Sultan Nevruz cemi düzenledi.
Alevilerin çatı örgütlerinin bu daveti reddederek katılmadıkları ve katılanları da yol düşkünü ilan ettikleri haberleri medyaya yansıdı.
Oyunun hep ayni olduğu konusunda fazla bir şey yazmadan, bu konuda 25.11.2007 tarihinde yazdığım “ALEVİLER AKP KISKACINDA” başlıklı yazım güncelliğini hala koruduğundan bilginize sunmak istiyorum.
Tüm canlara selam olsun.
Karar ve yorum sizin.

23.03.2017
Gündüz AKGÜL 
Emekli Cumhuriyet Savcısı

İşte o Yazı.

ALEVİLER AKP KISKACINDA…


08.02.2007 tarihli basında çıkan haberde, Aylardır Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan’a randevu vermeyen Başbakanın, İzmir gezisi sırasında cem vakfına yakınlığı bilinen alevi dedeleriyle gizli bir görüşme yaptığı belirtiliyordu.
Bu haber, yapılması planlanan bir erken seçimde Alevilerin oylarına çengel atmanın sinyallerini veriyordu.
Nitekim öğle oldu.
Anayasa Mahkemesinin Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak, toplantı yeter sayısının 367 olduğuna karar vermesi üzerine, AKP acele bir erken seçim teklifini TBMM sundu ve teklif muhalefetin katkısı ile kabul edilerek 22.Temmuz.2007 günü erken seçim yapılması kararlaştırıldı. AKP bu seçimde Alevi oylarını almak için kolları sıvadı ve Alevi karşıtı düşüncelerine hizmet edecek Reha Çamuroğlu gibi birkaç alevi bularak listelerinin seçilecek yerlerine koyarak kandırma amaçlı vitrinini tamamladı.
Ancak Atatürk ilke ve devrimlerinin ödünsüz savunucusu Aleviler ve Alevi örgütleri buna şiddetle karşı çıktılar. Reha Çamuroğlu ve onun gibi düşünenleri Alevi öğretisi gereği yol düşkünü ilan ettiler. (Yol düşkünü toplumun dışına çıkarmak anlamına gelir)
Bu gün gelinen noktada, 2008’de yapılacak yerel seçimlerde Alevi oylarını alabilmek için yine yol düşkünü Reha Çamuroğlu’nu sahneye sürerek, Alevilere bir parmak bal yalatıp oylarının üstüne oturmaya çalışmaktadırlar.
AKP’nin şimdiki yöneticilerinin orijini olan parti mensupları ve bizzat AKP’lilerin kendileri, düne kadar Alevilere “mum söndü” iftirasında bulunup hakaret ederken (12.02.1997 Şevket Kazan), “sapık” demekte tereddüt etmezken (06.10.1998 Recai Kutan), AKP tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı'na getirilen Ali Bardakoğlu, ''Cem evleri ibadet yeri değildir'' derken, Yardımcısı Tayyar Taş ise ''Cem evleri cümbüş yeridir'' demek suretiyle Alevilerin ibadet yerlerine hakaret etme cesaretini gösterirken, AKP’li yerel yönetimler Cem Evi yapımına izin ve ruhsat vermezken,
Adama Sormazlar mı?
AKP yöneticileri, özellikle bir parmak bal önerisini gündeme taşıyan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sizler neredeydiniz?
Değerli Alevi dostlarım, bunlar birer aldatmacadır, oyundur, tuzaktır. Amaç 25 milyonu oluşturan Alevilerin oylarını almak, zaman içinde Diyanet İşleri Başkanlığında verdikleri temsil kadroları ve Alevi dedelerine bağlanan maaşla, Alevileri asimile ederek sünnileştirmektir.  Onun için uyanık olmak ve bu tuzağa düşmemek gerekir. Nitekim donanımlı Alevi örgütleri de bu tuzağı fark ederek derhal tepkilerini dile getirdiler.
Atatürk ilke ve devrimleri ile gelen aydınlama sayesinde kendilerini ifade edebilen ve rahat bir nefes alan Alevi yurttaşların, AKP’nin gerici politikalarına ve bu politikalara hizmet eden sözde Alevi Reha Çamuroğlu’na, inanmayacak kadar aydın, bilinçli ve Atatürk ilke ve devrimlerinin ödünsüz savunucuları olduklarını artık herkesin bilmesi gerekir. Alevilerin orta çağ düşünceleriyle, hurafelerle, akıl ve bilim dışı öğretilerle bir ilgisi olamaz ve olmamalıdır.
AKP’nin bu kurnaz politikası, teslimiyet bayrağı çekmiş yazılı ve görsel medya tarafından derhal allanıp, pullanıp servise başlanmıştır. Bu haberlerin hiç birine inanmamak ve Alevilerin bilinçli önderlerine kulak vermek gerekmektedir.
Asırlardan beri her türlü zülüm, hakaret ve aşağılanmaya göğüs gererek, inancını ve felsefesini bu günlere kadar taşıyan aydın, Atatürkçü, hoşgörülü, yurtsever Alevi toplumunu kendi karanlık amaçları için kullanmaya çalışan AKP ve buna alet olan sözde Alevi Reha Çamuroğlu ve azda olsa onun gibi düşünen çıkarcı Alevileri kınıyorum.
Yaşasın Atatürk Aydınlanması, yaşasın laik Cumhuriyet.

25.11.2007
Gündüz AKGÜL 
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget