Almanya Sizi Kınarken Teşekkür de Ediyoruz - Güner Yiğitbaşı

Almanya'yı şiddetle kınarken;sizde, ülkemizdeki düşünceyi açıklama özgürlüğü alanında olumlu bir değişikliğe vesile olacağını düşünerek, Almanya'ya teşekkürü de bir borç biliyoruz.

Almanya Sizi Kınarken Teşekkür de Ediyoruz - Güner Yiğitbaşı
Demokrasinin beşiği olan ülkelerden biri olan Almanya, iki bakanımızın Almanyadaki Türklere yapacakları anayasaya evet konuşmasını engellemiş.

Düşünce ve düşünceyi açıklama özgürlüğünü savunan, bu özgürlüğün demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu kabul eden demokrat bir kişi ve de bir Türk Vatandaşı olarak, Almanyanın sergilediği,hepimizin onurunu kıran bu yasakçı tutumunu, şiddetle kınıyoruz, Almanyanın bu tutumu, bir Türk olarak hepimizi derinden yaralamıştır.

Konuşturulmayan Adalet Bakanımız da, Almanyanın bu yasakçı tutumuna  haklı olarak çok üzülmüş ve Almanyayı demokrasiyi içselleştirememekle suçlamıştır.

Ancak, madalyonun öbür yüzüne baktığımızda,şiddetle kınadığımız Almanya'ya aynı zamanda teşekkür de ediyoruz.

Almanya; demokratik olmayan, onurumuzu kıran bu tutumuyla, konuşturmadıkları iki bakanımızın şahsında, AKP iktidarına özgürlükler konusundaki çifte standart uygulamalarını hatırlatmaya vesile olmuşsa, kınadığımız Almanya'ya teşekkür de etmeliyiz.

Bu iki bakana sormak istiyoruz. Sizin iktidar olduğunuz Türkiyede, Anayasanın açık hükmüne rağmen, düşünceyi açıklama, barışcıl protesto özgürlüğü var mıdır ki; siz,Almanyayı demokrasiyi içselleştirememekle suçlama hakkını kendinizde buluyorsunuz?

Tabi sizler farkında değilsiniz, iktidar olarak sizlere herşey serbest, Anayasanın kağıt üzerinde tanıdığı her türlü özgürlüğü fazlasıyla,sınırlarını dahi aşarak kullanıyorsunuz,istediğiniz yerde,istediğiniz gibi, ulu orta  konuşuyor ve düşüncelerinizi beyan ediyorsunuz, ele geçirdiğiniz devlet ve özel televizyonlarında, havuz medyasında istediğiniz gibi konuşuyorsunuz,muhalefete çatıyorsunuz, yeri geldiğinde hakaret dahi ediyorsunuz, referandumda hayır oyu kullanacaklarını açıklayan kişleri terörist olmakla suçlayabiliyorsunuz, bu nedenle ülkemizde gerçekten demokrasinin olduğunu, düşünce ve düşünceyi açıklama özgürlüğünün var olduğunu zannediyorsunuz. Almanya, sizi susturmaya kalkınca, ülkemizde olmayan demokrasi rüyasından uyanıyorsunuz, gerçeklerle yüz yüze gelerek,düşünce ve düşünceyi açıklama özgürlüğünün ne kadar hayati ve önemli bir özgürlük olduğunun farkına ancak varabiliyorsunuz.

Şöyle bir empati yapın bakalım.

Düşüncelerini açıkladılar diye bu ülkede gazeteciler tutuklanmıyor mu?

Yeşili savundukları, anayasal barışcıl protesto haklarını kullandıkları, konuya ilişkin düşüncelerini gösteri yaparak açıkladıkları için, aralarına katılan azınlık ve marjinal örgüt mensuplarını bahane ederek, Gezi Parkı göstericisi gençlere, tomalarla, biber gazı ve coplarla sizler engel olmadınız mı?

İşçiler açısından var olan tarihsel ve anısal önemi sebebiyle;1.Mayıs İşçi Bayramını Taksim Meydanında kutlamak isteyen  işçilerin, bayramlarını Taksim Meydanında kutlamalarına sizler yasak getirmeniz mi, Taksim Meydanını, topu topu üç beş saat için, işçilerimizden sizler esirgemediniz mi?

Mecliste görüşülmeye başlayan bazı kanun tasarı ve tekliflerine karşı çıkan ve bu konudaki karşı görüş ve düşüncelerini Meclis önünde topluca bir basın bildirisiyle açıklamak isteyen her kesimden demokratik baskı grubu niteliğindeki topluluklara,anayasal haklarını kullandıkları için, polis barikatlarıyla engel olan, onların anayasal ve demokratik düşünce ve düşünceyi açıklama özgürlüklerine yasak getiren,siziler değil misiniz?

Düşünce ve düşünceyi açıklama özgürlüklerini kullanarak belli konularda ülkenin aydınları olarak düşüncelerini açıklayan Akademisyenler hakkında soruşturma açtıran ve görevlerine son veren sizler değil misiniz?

Şimdi kol kola ve ortak olduğunuz BAHÇELİ'ye muhalefet ettiği ve anayasaya HAYIR diyeceğini açıkladığı için, Meral AKŞENER'in ve diğer muhaliflerin düşüncelerini halka açıklamaları için yapacakları kapalı yer toplantılarına ilişkin salonların sabote edilmelerine, muhalif seslerin kısılmasına göz yumanlar, sizler değil misiniz?

Örnekleri çoğaltmak mümkün ama yerimiz dar.

Sayın Bekir BOZDAĞ;bizim de şiddetle kınadığımız, Almanyanın size yönelik yasakçı tutumu,umarım sizin çifte standart özgürlük anlayışınızda olumlu bir değişikliğe vesile olur, bu nedenle Almanya'yı şiddetle kınarken;sizde, ülkemizdeki düşünceyi açıklama özgürlüğü alanında olumlu bir değişikliğe vesile olacağını  düşünerek, Almanya'ya teşekkürü de bir borç biliyoruz.

03/03/2017
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget