Siz mafya lideri misiniz yoksa parti lideri misiniz?

MHP'nin merhum kurucu lideri, MHP denince ilk akla gelen rahmetli Alparslan TÜRKEŞ'in doğum günü nedeniyle düzenlenen anma etkinliğine, yaklaşık 50

Siz mafya lideri misiniz yoksa parti lideri misiniz?
MHP'nin merhum kurucu lideri, MHP denince ilk akla gelen rahmetli Alparslan TÜRKEŞ'in doğum günü nedeniyle düzenlenen anma etkinliğine,  yaklaşık 50 kişilik bir grup tarafından saldırı düzenlenmiş ve olayda 4 kişi yaralanmıştı. 


Yanılmıyorsak,  bu anma etkinliği,  rahmetli Alparslan TÜRKEŞ'in oğlunun da kurucusu olduğu bir vakıf tarafından düzenlenmişti. 


TÜRKEŞ soyadını taşıyan bir oğul tarafından kurulan bir vakıf tarafından,  TÜRKEŞ'in doğum günü nedeniyle bir anma etkinliği düzenlenmesinden doğal başka birşey olabilir mi? 


İşte bu etkinlik,  50 kişilik,  kendilerine ülkücü denilen bir grup tarafından basılmış ve etkinliğe katılanlar saldırıya uğramışlar ve dört kişi yaralanmıştır. 


Yapılan tam bir şehir eşkıyalığı olup, bu yasa dışı saldırının savunulur bir yanı olmadığı gibi, bu saldırının ülkücülük ile bağdaşır bir yanı da yoktur. 


Bu saldırının arkasında BAHÇELİ'nin başında bulunduğu, amacından ve misyonundan saptırılmış, iktidar olmayı amaçlayan bir siyasi parti olma vasfını yitirmiş,  Alparslan TÜRKEŞ'in emanet ettiği MHP'den eser kalmayan, AKP'nin  yedek lastiği konumuna gelmiş olan MHP'nin olduğu,  anlaşılmaktadır. 


Bu saldırı olayında gerçek bir suçlu varsa; bunlar,  BAHÇELİ ve MHP üst yönetimidir. Olayın mağdurları ise; TÜRKEŞ'in aile yakınları ve etkinliğin konuklarıdır. 


Hal böyleyken, Ankara’nın;  büyük bir halk desteği ile ezici çoğunlukla seçilen ve bugüne kadar başarılı çalışmalarıyla haklı bir ün yapan, politik çıkışları olmayan, patiler üstü çalışmayı yeğleyen,  mütevazi başkanı Mansur YAVAŞ'ın; bu anma etkinliğiyle hiçbir ilgisi olmadığı, saldıran tarafta yer almadığı halde,  Alparslan Türkeş anmasına düzenlenen saldırıyla ilişkin olarak konuşan Bahçeli tarafından,  "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Bey'in elinin altında geliştiği kanaati hakim.  Bundan sonra Mansur Bey dikkat etsin.  Artık kendisinin arkasında bir ülkücü nefes vardır.  Her gün de takip edeceğim" denilmek suretiyle tehdit edilmesini anlamak ve izah edebilmek,  asla mümkün değildir. 


BAHÇELİ'nin;  hiçbir haklı ve mantıklı bir neden olmadığı halde, Ankara Büyük şehir Belediye Başkanı Mansur YAVAŞ'ı tehdit ederek, etkinliği basan ve etkinliğe katılanlara saldırarak suç işleyen şehir eşkıyalarının hedefi haline getirmesinin akla gelen tek nedeni; kraldan çok kralcılık yaparak, yedek lastikliğine soyunduğu iktidardaki AKP'nin Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanlığını kaybetmesinin hıncını alma girişimi olmalıdır. 


Bir diğer neden de; MHP'deki başarısızlığını, kaba kuvvetle örtmeye çalışmak, partiden kopan Meral AKŞENER'in İYİ Partideki başarısı, Mansur YAVAŞ'ın da; eski bir MHP'li olarak, yeni partisi CHP çatısı altında Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanlığındaki başarılarıyla,  MHP tabanından söküp alacağı oylar nedeniyle oluşan  kaygıların yarattığı hezeyanların dışa vurumu olmalıdır.  


Ülkemizde;  gerçekten, iktidarda olmaktan kaynaklı devlet gücü kullanılarak ve milletvekilliği dokunulmazlığından yararlanılarak, çok garip ve üzücü, ülkemizin ve insanlarımızın hiç hak etmedikleri olaylar ceryan etmekte ve demokrasiye olan saygıdan dolayı, yaklaşan seçimlerin risk altına sokulmaması için, maalesef insanlarımız tüm bu densizlik ve hukuksuzlukları sineye çekmektedirler. 


Kimse merak etmesin,  2023 seçimlerine az kaldı, BAHÇELİ ve benzerleri, seçim yenilgilerinin ertesinde,  yaptıkları tüm hukuksuzlukların bedelini,  yasalar önünde yargı eliyle ödeyeceklerdir.  

Güner Yiğitbaşı

02/12/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget