İstanbul'un Sahibi İstanbul Halkının Kendisidir

İstanbul halkı sahipsiz kalmamış, bilakis; İstanbul, AKP'nin işgalinden kurtulmuş olup, İstanbul ve İstanbul halkı; özgürlüğüne ve AKP tarafından yand

İstanbul'un Sahibi İstanbul Halkının Kendisidir
Partili Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı'nın Sakarya'daki toplantısında partililere telefonla seslenerek; "İstanbul, bu işin adeta lokomotifi durumunda olmalıdır, çünkü lokomotif nereye gidiyorsa vagonlar da oraya gidiyor. İstanbul adeta bu işte lokomotiftir. Türkiye'nin şu anda 15 milyon nüfusuyla İstanbul'un, 2023, ardından 2024 olmak üzere, yeniden sahibini bulması lazım. Bu da AK Parti'dir. Şu anda seçimlerden bu yana İstanbul'da çivi çakılmıyor çivi, ağaç dikilmiyor. İstanbul artık garip. 2023'le birlikte yeniden doğuşu, yeniden dirilişi, başta İstanbul olmak üzere, kazanmamız ve kazandırmamız lazım. Onun için yükümüz ağır, Rabb'im yar ve yardımcımız olsun." demiş.

Vay be!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kaybeden AKP Genel Başkanı ERDOĞAN; hala, bu kaybın üzüntü ve şokunu üzerinden atamamış olmalı ki; İstanbul’u sayıklıyor sürekli.

Aslında, ERDOĞAN'ın İstanbul ve İstanbulluyu düşündüğü falan yoktur. Onun tüm derdi ve özlemi, bir türlü doymadığı İstanbul'un rantı ve iktidarını sürdürebilmek için İstanbul’dan çıkaracağı milletvekili çoğunluğudur.

EROĞAN ne demişti bir zamanlar?

İstanbul Türkiye demektir. İstanbul'u kaybeden, Türkiye'yi de kaybeder.

Bir defa şu yanlışı hemen düzeltelim. İstanbul seçimini AKP kaybetti diye, İstanbul sahipsiz kalmamıştır. Bu nedenle, İstanbul'un yeniden sahibini arayarak bulma gibi bir derdi yoktur. İstanbul'un sahibi de, AKP değildir. İstanbul'un sahibi; bizzat, en başta İstanbul halkı olmak üzere, tüm Türk halkıdır.

AKP, İstanbul Büyükşehir Belediyesini kaybedince, İstanbul ve İstanbul halkı sahipsiz kalmamış, bilakis; İstanbul, AKP'nin işgalinden kurtulmuş olup, İstanbul ve İstanbul halkı; özgürlüğüne ve AKP tarafından yandaşlara ve yandaş vakıflara peşkeş çekilerek çarçur ve talan edilen mali kaynaklarına kavuşmuştur.

AKP Genel Başkanı ERDOĞAN ve onun zihniyetinde olanlar; seçim kazanmakla İstanbul'un ve Türkiye Cumhuriyetinin sahibi olduklarını düşünüyorlar. Demokrasilerde; iktidara, seçimle gelinip, yine seçimle gidileceği, iktidarların gelip geçici ve halka hizmet yerleri olduğu demokratik gerçeğini, bir türlü kabullenemiyorlar ve bu nedenle de, seçim yenilgisini içlerine sindiremiyorlar, İstanbul ve tüm ülke bizim demeye getiriyorlar.

Biz buradan ERDOĞAN'a bir hatırlatma yapmak istiyoruz.

Sen, sana ait olmayan, sahipsiz de kalmayan, gerçek sahipleri her zaman  İstanbul halkı olan İstanbul'a sahip aramayı ve İstanbul'u sahiplenmeyi bir kenara bırak ve sen; sana ait olan ve bugün meclise sunulan ve daha sunulurken açık veren, fakirin emeğini ve kazancını sermaye sınıfına transfer eden bütçene sahip çıkmalıydın, bütçenin meclise sunuluşunu bizzat kendin yapmalıydın.

Bütçenin yüce meclise sunularak görüşülmeye başlandığı bugün, senin Katar'da ne işin var?

Katara gidecek başka zaman bulamadın mı?

Türk Milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisine saygılı olarak meclise gelip, kendi hazırladığın bütçenin sunuşunu, atanmış memuruna yaptıracağına, bizzat niçin kendin yapmadın?

Sen, kendini Türk Milletinin üzerinde görüyorsun ama, yanıldığını yapılacak olan ilk seçimlerde üzülerek göreceksin, ancak iş işten geçmiş olacak. 

Güner Yiğitbaşı

06/12/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget