Seçilebilecek seçilmesi kesin aday da ne demek oluyor?

Ne demek, seçilmesi kesin aday, nereden biliyorsunuz seçilmesi kesin adayın kim olduğunu? Seçilmesi kesin olan aday belirleme endişesine kapılanlar,

Seçilebilecek seçilmesi kesin aday da ne demek oluyor?
Ben, bazı insanlarımızı anlamakta gerçekten sıkıntı çekiyorum. 

Kimse darılıp gücenmesin, insanlarımızın bir kesimi; hala,  gerçekten ne istediğinin farkında değiller. 

Ülke, her yanıyla batmış elden gidiyor, sözde laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti tek adam ve laiklik karşıtı AKP iktidarının işgaline uğramış, devletimiz parti devleti haline getirilmiş, ülke adım adım şeriat düzenine doğru sürükleniyor, ekonomisi batmış, parası pul olmuş,  uçurumun kenarına gelmişiz, muhalif kanatta yer alan, sözde ERDOĞAN ve tek adam karşıtı gözüken  bir kesim,  bir yandan  mevcut durumu ve iktidarı ağır şekilde eleştiriyor, tek adam rejiminden ve AKP iktidarından kurtulmak için can atıyor görünmesine rağmen, diğer yandan da Millet İttifakının ortak adayının, ilkeler ve programlar bazında değil,  kişi bazında belirlenmesinde, karizmatik bir adayda  ısrar ederek, anlamsız bir şekilde, seçilebilecek, seçilmesi kesin bir adayın belirlenmesi gerektiğini savunuyorlar, bazıları daha da ileriye giderek, kendi kafalarına göre,  seçilmesini kesin olarak gördükleri bazı isimler dışında bir adayın belirlenmesi,  özellikle de KILIÇDAROĞLU'nun ortak aday olarak belirlenmesi halinde, Millet İttifakının cumhurbaşkanlığı seçimini kaybedeceğini, ERDOĞAN'ın yeniden seçileceğini savunabiliyorlar ve ERDOĞAN lehine algı oluşturuyorlar. 

Ne demek, seçilmesi kesin aday, nereden biliyorsunuz seçilmesi kesin adayın kim olduğunu?

Seçilmesi kesin olan aday belirleme endişesine kapılanlar, bize göre özgüvenden yoksun kişilerdir. Siz, içinde bulunduğumuz bu berbat koşullara, 20 yıldır tek başına iktidarda olan ve ülkeyi felakete sürükleyen, halkını yoksul ve aç bırakan, borç batağına sürükleyen, demokratik hak ve özgürlükleri, yargı bağımsızlığını yok eden,  bir üflesen iktidardan düşecek kadar zayıflayan, sandıkta mağlup olacağı artık kesinleşen AKP ve ERDOĞAN iktidarının, demokratik seçimlerle iktidardan uzaklaştırılması için, hala Millet İttifakına ve onun liderlerine güvenemiyorsanız,  hala sihirli bir aday arıyorsanız, vay bizim halimize.    

Üzülmemek ve hayret etmemek mümkün değil. 

Neymiş efendim KILIÇDAROĞLU Alevi olduğu için seçilemezmiş, Ekrem İMAMOĞLU, Mansur YAVAŞ aday gösterilmeliymiş. KILIÇDAROĞLU aday gösterilirse,  oy vermezlermiş, vermezsen verme kardeşim, çile çekmeye devam et öyleyse. 

Sözde ülkesini seven, ERDOĞAN iktidarının gitmesini, tekrar parlamenter sisteme dönülmesini savunan her kesimden, özellikle CHP içinden gelen bu ERDOĞAN muhaliflerine sormak lazım, sizler de;  bu zor koşullara, ülkenin geleceği için çok hayati olan bu seçimlerin önemine rağmen, ilkeleri ve programları bir yana iterek, hala kişi ve mezhep ağırlıklı aday belirleme düşüncenizle, ERDOĞAN iktidarından ve zihniyetinden bir farkınızın kalmadığını, bu düşüncelerinizle ve tavrınızla ERDOĞAN'ın ve Cumhur İttifakının değirmenine su taşıdığınızı nasıl fark edemiyorsunuz?

Ne demek seçilebilecek, seçilmesi kesin aday?

Çıkarın artık kafanızdan,  şu EKMELEDDİN fobisini ve önyargısını. 

Evet o bir hataydı. Ama, beğenmediğimiz hata olarak kabulde ittifak halinde olduğumuz EKMELEDDİN bey dahi, o seçimde, ERDOĞAN'ın hala güçlü olduğu o zamanın koşularına göre,  yanılmıyorsak %38 gibi hiç de küçümsenemez oranda bir oy alabilmişti, ERDOĞAN'ın çok güçsüz olduğu bugün, hala KILIÇDAROĞLU'nu bir EKMELEDDİN vakası gibi sunmak, KILIÇDAROĞLU'na yönelik çok büyük bir haksızlık, nankörlük  ve özgüven yoksunluğudur. 

İMAMOĞLU ve YAVAŞ; belediye başkanı seçilmeden önce, daha düne kadar meydanda yoktu, isimlerini ve becerilerini kaç kişi biliyordu?

İMAMOĞLU ve YAVAŞ; seçilmişlerse ve belediye başkanlıklarında başarılı olmuşlarsa, arkalarında KILIÇDAROĞLU'nun ve CHP desteğinin bulunduğunu niçin anlamak istemiyorsunuz, bu isimler  CHP üyesi değiller mi?

Sizler; ülkenizi seviyorsanız, demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden, bağımsız yargıdan, kuvvetler ayrımından, parlamenter sistemden yanaysanız, kurum ve parti olarak CHP'den bir başarı bekliyorsanız, ülkeyi düze çıkarabileceğine gerçekten inanıyor ve güveniyorsanız, programını yeterli görüyorsanız, bu partinin başında bulunan ve partinin politikalarına yöne veren KILIÇDAROĞLU'nun Alevi olduğundan sizlere ne?

Siz, ferden KILIÇDAROĞLU'nun Alevi olmasını, haksız ve hukuksuz bir şekilde, haddinizi aşarak kafanıza takacak derecede insanlıktan nasibini almamış olabilirsiniz, ancak beyan ve yorumlarınızla, KILIÇDAROĞLU'nun mezhebini öne çıkararak onu aşağılayamazsınız, itibarsızlaştıramazsınız ve peşinen ve önyargılı olarak, seçimleri kazanamayacak olmakla suçlayamazsınız, insanları basit ve yersiz düşüncelerinizle etkileyerek algı operasyonu yapamazsınız. Buna yetkiniz de yok haddiniz de yok. Kendi fikrinizi kendinize saklayınız. 

Muhalif kesimin ekseriyeti, başında KILIÇDAROĞLU'nun bulunduğu  CHP liderliğindeki,  en büyük katılanının da,  AKŞENER'in lideri olduğu İYİ partinin olduğu Millet İttifakı ile gidilmesini uygun buluyorlarsa, CHP ve İYİ Partinin liderlerine güvenmek ve önyargısız olarak, onlardan birinin ortak adaylığını da kabul etmek zorundadırlar. 

İYİ Parti de,  öyle havalara falan girmesin, daha rüştünü ispatlaması için 100 fırın ekmek yemesi gerekir, İYİ Partinin tepe yöneticileri de hadlerini bilerek, akılcı düşünmeliler. Bugünkü varlıklarını,  CHP ve lideri KILIÇDAROĞLU'nun,  ülke ve demokrasi sevgilerinden kaynaklı fedakarlıklarına borçlu olduklarını asla unutmamalıdırlar. Bu ne denle, İYİ Parti yöneticileri de; o birileri gibi,  KILIÇDAROĞLU'nun seçilmesi garanti değil, seçilmesi garanti olan bir aday belirleyelim hatasına,  asla düşmemelidirler. 

İYİ Parti ve bazı kesimlerce, adaylıkları öne çıkarılan, CHP ve Millet İttifakını bölmeye ve çatlak oluşturmaya yönelik Ekrem İMAMOĞLU ve MansurYAVAŞ;  bugünkü kariyerlerini ve başarılarını kamuoyuna gösterebilme imkanını kendilerine bahşeden,  CHP ve KILIÇDAROĞLU'na bağlılıklarını ve ülkenin yararını ve geleceğini düşündüklerini göstermek ve adaylık konusunda isimleri üzerinde başlatılan polemiklere kesin olarak son vermek için, basın önüne çıkarak; öyle ima yollu değil, Türk kamuoyuna,  belediyelerinin başında kalacaklarını, kesinlikle Cumhurbaşkanı adayı olmayacaklarını,  açık ve net olarak açıklamak zorundadırlar.  

Yazımıza; sözde ERDOĞAN karşıtı bazı muhalifler, hem de çok kızacak olsalar da, zaman; ülkenin ERDOĞAN iktidarından kurtulması için, üzümün çöpü, armudun sapı var deme zamanı değildir, en kötü aday dahi,  ERDOĞAN'dan evladır diyebilme,  Millet İttifakının adayı KILIÇDAROĞLU da olsa, sandığa tıpış tıpış gitmek ve Millet İttifakının adayına oy vermek zamanıdır, diyerek son veriyoruz. 

Yok bunun başka yolu. 

Güner Yiğitbaşı

12/12/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget