Bay Nebati Hay Senin Ağzını Öpeyim Ben (!)

Bay Nebati çok doğru söylemiş, kendisini kutluyoruz ve ağzının içini öpüyoruz bu doğru tespiti, itirafı ve beyanı için. Ancak, Bay Nebati'nin beyanlar

Bay Nebati Hay Senin Ağzını Öpeyim Ben (!)
Maliye Bakanı Bay NEBATİ; aşırı ve kontrolsüz bir şekilde yükselen döviz kurlarını günlerce sessiz bir şekilde seyretmiş; bunu,  ihracatı ve dolayısıyla döviz rezervlerini artıracak bilinçli bir ekonomik tercih olarak sunmuş gözükerek, fakir fukara halkımızın; panik içinde,  elinde ve avucunda kalan birkaç kuruşunun değer yitirmesini önlemek için,  yüksek kurlardan  döviz satın almalarına göz yumup görmezlikten gelerek, küçük yatırımcılara adeta gizli bir kumpas kurmuş ve geçtiğimiz gün, hiçbir şey olmamış gibi, sürpriz bir kararla,  dövize endeksli mevduat sistemine geçilmesinin sonucunda, döviz kurlarının bir gecede sert bir şekilde düşerek çakılması üzerine, halkımıza kurulan bu kumpastan büyük bir memnuniyet duyarak,  adeta ağzı kulaklarında, gözlerinin içi parlayarak, gözlerindeki ışıltıyı etrafına yayarak,  kanal kanal gezip, zamanlaması itibariyle etik dışı ve çok gecikmiş olan  bu döviz operasyonunu,  büyük bir ekonomi dehası başarı olarak sunmaya çalışmıştır. 

Hani,  bir ses sanatçısı,  yeni bir kaset çıkarır da,  kanal kanal gezer ve kasetinin propagandasını ve tanıtımını yapar ya, işte Bay NEBATİ'nin de, yandaş kanal kanal gezerek,  halka kurulan kumpası, gözleri parlayarak, gözlerindeki ışıltıyı etrafına yansıtarak,  neşe içinde,  büyük bir başarıymış gibi sunmasını, yeni kasetini halka tanıtarak  pazarlamak için kanal kanal gezen ses sanatçılarına benzetiyoruz. 

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın politikalarını uygulayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,  NTV'de soruları yanıtlayarak; "15 liradan,  16 liradan,  17 liradan dolar alanlar büyük finansörler değil.  Büyük finansörler bu işin bir şekilde döneceğini bilir.  Ama çarpılan, ezilen kim oldu? Küçük yatırımcılar.  Şimdi kara kara düşünüyorlar" demiş. 

Bay Nebati çok doğru söylemiş, kendisini kutluyoruz ve ağzının içini öpüyoruz bu doğru tespiti, itirafı ve beyanı için. 

Ancak, Bay Nebati'nin beyanlarını, itiraflarını eksik buluyoruz, küçük yatırımcıların çarpılmasına, silkelenmesine ve ezilmesine neden olan gerçek suçluları, görevlileri de bir zahmet açıklarsa, tadından yenmeyecek doğrusu. 

Ama, Bay NEBATİ'nin; ” çarpılan, ezilen kim oldu? Küçük yatırımcılar.  Şimdi kara kara düşünüyorlar” itirafının altını ve içini doldurarak, küçük yatırımcının çarpılmasının ve ezilmesinin gerçek ve baş sorumlusunun kendisi ve saray yönetimi olduğunu da itiraf edecek kadar,  etik ve cesur olmadığını çok iyi biliyoruz. 

Bay NEBATİ ve Saray yönetimi de çok iyi biliyor olmalı,  şu güzel sözü; ”son gülen iyi güler” Bay NEBATİ.  

Güner Yiğitbaşı

24/12/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget