Bir Hukukçu Ve Türk Vatandaşı Olarak Utanıyorum

AHİM in kararlarına uymayacağına ve bu kararları yok saydığına ilişkin çok açık beyanları nedeniyle, bir hukukçu ve Türk Vatandaşı olarak üzülüyor ve

Bir Hukukçu Ve Türk Vatandaşı Olarak Utanıyorum
Evet, çok kısa ve net söylüyorum, partili Cumhurbaşkanı ERDOĞAN'ın;  anayasamızın 90. maddesinde yer alan açık hülmüne rağmen, üyesi olduğumuz Avrupa Konseyinin  bir kuruluşu olan ve yargı yetkisini, altına imza koyduğumuz sözleşme ile kabul ettiğimiz Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararlarına uymayacağına ve bu kararları yok saydığına ilişkin çok açık beyanları nedeniyle, bir hukukçu ve Türk Vatandaşı olarak üzülüyor ve utanıyorum. 

Partili Cumhurbaşkanının bu anayasa ve hukuk dışı tutumunun;  T. C. Devletini bağlamadığını ve kalıcı olmayan ERDOĞAN iktidarının hukuk dışı bu davranışıyla, kalıcı ve ilelebet payidar olacak T. C. Devleti arasında doğrudan bir bağlantı kurulamayacağını, Avrupa Konseyinin alacağı hehangibir yaptırım kararının, doğrudan Türk Halkına ve T. C. Devletine yönelik olmayacağını, bu yaptırımın tüm ayıplarının ve sonuçlarının ERDOĞAN ve iktidarına ait olacağını kabul ediyorum, Avrupa Konseyinin alacağı bir yaptırım kararından,  asla üzüntü duymayacağım, alınacak tüm yaptırımları bu siyasal iktidar fazlasıyla hak etmiştir. 

Hatta, Avrupa Konseyini bu konuda samimi bulmuyorum ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararlarına uyulmayacağı ve yok sayılacağı açık ve net bir şekilde en yetkili ağızdan Türk ve Dünya kamuoyuna  ilan edilmesine rağmen, yaptırım konusunda hala kesin bir tavır sergileyemeyen Avrupa Konseyini,  bu samimiyetsiz ve ağır tavrından dolayı ayrıca kınıyorum.  

Bu şekilde acı gerçekleri dile getirdiğimiz içini,  bizi; ülkemizi,  Avrupa Konseyine şikayet ettiğimiz ve ülkemiz aleyhine tavır sergilediğimiz şeklinde haksız bir suçlamaya kalkışma gafletinde bulunacak olan,  herkim olursa olsun,  anayasa ve hukuk tanımayan aymazları, peşinen uyarıyor ve ayna bakmaya davet ediyorum.  

Güner Yiğitbaşı

11/12/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget