Talat Bulut Olayı Ve Masum Erkeklere Tavsiyeler

Talat Bulut Olayı Ve Masum Erkeklere Tavsiyeler
Bugün politikadan biraz uzaklaşmak istedim.

Politika, o kadar kötüleşti ve kirletildi ki, özellikle Cumhur İttifakının liderlerinin yalan ve iftira dolu, gerçeklerle uzaktan yakından bir ilgisi olmayan, yalan ve iftira oldukları, olayın geçtiği tarihlerden apaçık anlaşılan beyanlarını muhatap alarak makale yazmak, onların seviyesine inmek anlamına geleceği için, biz bugünkü yazımıza, magazin basınında yer alan bir iddia ve haberi konu olarak seçtik.

Magazin basınında yer alan bir habere ve iddiaya göre, Talat BULUT isimli sinema ve dizi oyuncumuz, çekmekte oldukları bir dizinin setinde, kravatını düzeltmekle görevli bir set çalışanını, arka tarafa geçerek kravatını orada düzeltmesini istemiş ve bu işlem sırasında set görevlisi bayanı, isteği dışında zorla öperek cinsel tacizde bulunmuş.

Talat BULUT'u  gömüş ve kendisiyle tanışmış değiliz, oyuncu olarak tanırız, kendisinin bir veya iki sinema filmini izledim, televizyon dizisi izleme huyumuz olmadığı için, dizilerini izlemedim, eşim izlediği için bazen gözümün kaydığı kısa anlar oluyor tabi. Edindiğim kanaat; Talat BULUT'un yaşına ve kırlaşmış saçlarına rağmen, kendine özgü alışılmışın dışında değişik bir tipinin olduğu ve aşk filmlerine yakıştığıdır.

Biz asıl konumuza gelecek olursak, Talat BULUT hakkındaki cinsel taciz suçlaması; gerçek de olsa, gerçek dışı da olsa, ceza hukuku ve uygulaması açısından çok ciddi bir iddia olup, bu iddia, bu oyuncunun başını ciddi olarak ağrıtacaktır.

Cinsel saldırı ve taciz suçlarında, zorla bir cinsel ilişki söz konusu ise, mağduru muayene eden adli tabibin raporu, ideayı doğrulama açısından önemli bir delildir.

Ancak, elle sarkıntılık, orasını burasını elleme ve sıkma, tasaddi, zorla öpme gibi cinsel saldırı ve tacizlerde, olayı adli tabip raporu ile desteklemek mümkün olmadığı gibi, bu tür eylemlerde; eylem, genellikle yalnız ortamlarda, ani ve gizlice gerçekleştirildikleri için, tanık delili bulmak da imkansızdır. Bu suçların doğası gereği, aşikar gerçekleştirilen bazı istisnai eylemlerin dışında, tanık delili yoktur.

Bu nedenle, cinsel taciz suçlarında, tacize uğradığını iddia eden mağdurun beyan ve iddiaları, yargıç tarafından genellikle sanığın aleyhinde delil olarak kabul edilir ve mahkumiyet hükmü kurulur. Bir benzetme yapmak gerekirse, cinsel taciz suçlarında fail olan erkek, mağdura karşı maça üç sıfır mağlup başlar.

Yargıçlarımız genellikle; sanığın, eylemin gerçekleştirildiği andan önceki anlara ilişkin bazı beyanlarını, ikrar kabul eder, örneğin; evet, iddia sahibi bayanla, kravatımı düzeltmesi için arka tarafa geçtik ve benim kravatımı düzeltti, ama ben kesinlikle kendisini zorla öpmedim dediğini düşünelim, beyanlarının zorla öpmedim kısmı cımbızlanır ve diğer beyanları, tevilli (kaçamaklı) ikrar olarak kabul edilir.

Yargıçlarımız, bu suçlarda mahkumiyet kararlarına gerekçe olarak; mealen “iddia sahibi genç bayan, gerçekten maruz kalmadığını bile bile, niçin cinsel tacize uğradığını iddia ederek geleceğini kirletsin, söylentisi dahi, gerçekleşmesinden beterdir, sanık ile arasında iftira atmasına neden olacak bir husumet de yok” şeklinde bir akıl yürütmeyi çok severler.

Bu akıl yürütme ve mantık, yargıçlarımızı her zaman doğru sonuca ulaştırmaz tabi, bin bir dertle boğuşan, bu nedenle psikolojileri bozuk olan insanlarımız içinde; bir fırsatını bulduğunda masum insanlara iftira atabilecek birçok ruh hastası ve kötü kalpli kişilerin dolaşmakta olduğu da bir gerçektir.

Bu nedenle, biz bir ceza hukukçusu olarak, gerçekten masum erkekleri buradan uyarıyoruz. Tanımadıkları karşı cinslerinden uzak dursunlar, otobüs, tramvay, metro gibi çok kalabalık ortamlarda, ayakta durmak için bayanlardan uzak köşeleri seçsinler, tanımadıkları bayanlarla tek başlarına asansörlere binmesinler. Ben şahsen, göğüslerinin sadece uçları kapalı diğer yerleri açık dekolte bluzların giyildiği yaz aylarında, tek başıma tanımadığım bir bayanla asansöre binmemeyi prensip edindim doğrusu. Düşünebiliyor musunuz, tanımadığım ruh hastası ve dekolte bir bayanla, tek başıma asansörle yukarı katlara tırmanırken veya inerken, bayan aniden bluzunun düğmelerini koparsa ve imdat bana saldırıyor diye avaz avaz bağırsa ne yapabilirim? Hiç bir şey yapamam, derdimi ve suçsuz olduğumu anlatamam rezil ve cinsel taciz suçlusu olur kahrolurum.

Bizden söylemesi beyler.

Güner Yiğitbaşı

09/06/2018
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget