Muhteşemsin Gavur İzmir - Güner Yiğitbaşı

Muhteşemsin Gavur İzmir - Güner Yiğitbaşı
Muhteşemsin Gavur İzmir.

Muhteşemsin Gavur İzmir'li.

Yine, yapacağınızı yaptınız ve tüm Türkiye'ye örnek oldunuz.

İzmir ve İzmir'li; sen gavurluk yapmaya, gavur olarak kalmaya devam et lütfen. Gavurluk sana gerçekten çok yakışıyor.

Bu ülkenin Gavur İzmir'e ve daha başka Gavur İzmir'lere gerçekten ihtiyacı var.

Demokrasiyi, insan hak ve özgürlüklerini, laikliği, hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını, kuvvetler ayrımına dayanan parlamenter demokrasiyi ağızlarına almaktan korkanlar, İzmir'imizi bu üstün vasıflarıyla nitelendirerek anmak yerine, kısaca ve üstü kapalı bir şekilde gavurlukla suçlamayı tercih ediyorlar.

Laiklik ve demokrasi karşıtlarının; İzmir'imizi anarlarken, İzmir ve İzmir'liden bahsederlerken, İzmir'in önüne ekleme gereği duydukları “gavur” kelimesi; demokrasiyi, laikliği, insan hak ve özgürlüklerini, yargı bağımsızlığını, kuvvetler ayrımını, parlamenter demokrasiyi simgelemektedir. Bu nedenle biz İzmir'liler, gavurluğumuzla gurur duyuyoruz, ne mutlu gavur İzmir'liyim diyene.

Muharrem İNCE'yi ağırlayan ve bağrına basan dün meydanlardaki o iki buçuk milyonluk Gavur İzmir Halkı, kelimenin tam anlamıyla muteşemdi, coşkulu ve AKP iktidarının yolcu edileceğinin, parlamenter demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla yeniden tesis edileceğinin müjdesini veren habercileriydi.

Dün, sadece  Gavur İzmir'in kurtuluşunun değil, tüm ülkenin, insan hak ve özgürlüklerinin, parlamenter demokrasinin, yargı bağımsızlığının, laikliğin yok edildiği tüm Türkiye Cumhuriyetinin kurtuluşunun müjdelendiği gündü.

Doğma büyüme İzmir'li olmamakla birlikte, çok uzun senelerden beri bu ilde oturuyor, yaşıyor, çalışıyor ve yerleşmiş olmam nedeniyle, ne kadar gurur duysam azdır.

Ülkemizin, Karadeniz'inde, İç Anadolu’sunda, Doğu Anadolu’sunda ve Güneydoğu Anadolu’sundan da, çok değil birer tane daha Gavur İzmir çıkabilse, bu ülkenin gökkubesinin altında, demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin, hukukun üstünlüğünün, laikliğin, yargı bağımsızlığının, kuvvetler ayrılığının, zerre zarar görmesi asla mümkün olamaz.

Dünkü Muharrem İNCE mitinginde toplanan o muhteşem ve coşku dolu yaklaşık iki buçuk milyon kişilik Gavur İzmir'li; demokrasiden yana olanların umudu, demokrasi karşıtı tek adam yanlılarının ise, korkulu rüyası olmuştur, meydanlarda toplanan yaklaşık iki buçuk milyon Gavur İzmir'li,24 Haziran demokrasi şöleninin öncü habercileri ve simgesi olarak sürekli hatırlanacaktır.

Her zaman olduğu gibi; yine, demokrasi tarihine not düştün ve kendine altın bir sayfa açtın benim Güzel ve Gavur İzmir'im ve İzmir'lim.

Ne mutlu Gavur İzmir'e ve Gavur İzmir'liyim diyene.

22/06/2018
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget