Partimden Beklediğim Budur…

Acaba CHP’den 15 Milletvekili İYİ Partiye geçmeseydi YSK Pazar günün basın açıklaması yapacak mıydı?Demokrasinin önüne konulmak istenen bir engeli CHP,kaldırılmış

Partimden Beklediğim Budur…
AKP 16 yıllık iktidar döneminde sürekli laik Cumhuriyeti kuran, devrimleri gerçekleştiren büyük önder Atatürk’ün partisini kötülemekle geçirdi.
Partim CHP genelde hep savunmada kalarak AKP’ye yanıt yetiştirmekle çok değerli zamanını boşa harcadı.
Bugün gelinen noktada tek adam rejimini rakipsiz kılmak için Anayasa gereği genel seçimlere daha yaklaşık 1,5 yıl olmasına karşın, erken seçim istemekte ülkede marka haline gelen Devlet Bahçeli’nin isteği ve AKP Genel Başkanının kabulü ile 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmak üzere baskın erken seçim kararı alındı.
Bu karardan sonra İYİ Partinin seçime girip girmeyeceği konusunda tartışmalar gündemin ilk sırasına oturdu.
İYİ Patinin seçime girip girmeyeceği konusunda YSK’dan da bir işaret görülmeyince kuşkular gittikçe arttı.
Demokrasiyi içselleştirmiş herkesin birleştiği nokta, İYİ Partinin seçime sokulmaması antidemokratik bir hareketti ve MHP Genel Başkanının amacı da İYİ Partiyi seçime sokmamaktı.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 100 bin imza toplayıp Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayınca, bu imzaların toplanması da güçleştirilecek kurallara bağlandı.
Antidemokratik plan tüm açıklığıyla gözler önüne serilince, birilerinin bu planı demokratik çözümlerle önlemesi gerekiyordu.
İşte Partim CHP,  tarihe geçecek bir kararla 15 Milletvekilini istifa ettirerek İYİ Partiye geçmesini sağlayarak, her şeyi alt üst ederek ezber bozdu.
Karar açıklanır açıklanmaz, iktidar cephesini bir telaş aldı. Bütün hışmıyla CHP’yi topun ağzına sürerek atışa başladılar.
Artık bu atışların hiçbir kıymeti-harbiyesi yoktur. Plan bozulmuş ve İYİ Parti grubunu kurmuş seçime girmeye hak kazanmıştır.
İşin garibi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı 19.04.2018 tarihinde Partilerle ilgili durumu YSK’na bildirmesine karşın, Kurul mesai saatleri içinde bir karar vermeyerek kuşkulu durumu devam ettirmiş,  22 Nisan Pazar olmasına karşın TBMM Başkanlığı YSK yazı göndererek Partilerin durumunu bildirince, ayni gün YSK Basın Açıklaması yaparak, İYİ Partinin de içinde bulunduğu 10 partinin seçime girebileceğini açıklamıştır.
İnsan şu soruyu sormadan geçemiyor.
Acaba CHP’den 15 Milletvekili İYİ Partiye geçmeseydi YSK Pazar günün basın açıklaması yapacak mıydı?
Demokrasinin önüne konulmak istenen bir engeli CHP, demokratik ve doğru kararıyla kaldırılmış bulunmaktadır.
Ülkeye ve yurttaşlara hayırlı olsun.

22.04.2018
Gündüz AKGÜL 
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Gündüz Akgül

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget