Duraklama Değil Çöküş Devridir Bay Kahraman!...

Duraklama Değil Çöküş Devridir Bay Kahraman!...
AKP Milletvekili bay İsmail KAHRAMAN; Meclis Başkanlığı koltuğuna yakıştıramadığımızdan, bilinçli olarak Meclis Başkanı diyemediğimiz bu zat, Atatürk'e olan sevgisizliğini bir kenara koyalım, yine ATATÜRK'e saygısızlığını ortaya koyan malum konuşmalarından birini daha yaparak, Abdülhamit ile ERDOĞAN arasındaki duraklama devrinden ne günlere geldik,şimdi muhteşem bir dönem yaşıyoruz demiş. Yani, ATATÜRK, İNÖNÜ ve sonrası Cumhuriyet Dönemini duraklama devri olarak kabul buyurmuştur.
Bay İsmail KAHRAMAN, bize göre az bile söylemiş, ABDÜLHAMİT ile ERDOĞAN arasındaki günümüze gelene kadar geçen Cumhuriyet dönemini, lütfetmiş ve duraklama devri olarak nitelendirerek, sevmediği ve saygı duymadığı ATATÜRK'ü elinde olmadan yüceltmiştir.
Yanılıyorsunuz Bay KAHRAMAN, ABDÜLHAMİT'den ERDOĞAN'ın iş başına geldiği zaman dilimine kadar gelen Cumhuriyet dönemi, bir duraklama devri değil, adeta bir çöküş ve yok olma dönemidir. Bu nedenle kendisine teşekkür ediyoruz.
Gerçekten, ATATÜRK ile onun silah ve siyaset arkadaşı İsmet İNÖNÜ;
-Kurtuluş savaşını kazanarak,  ABDÜLHAMİT'in yıllarca halkına istibdat yaşattığı, gerilemesine yol açtığı Osmanlı Devletini tarihe gömerek, Osmanlı'nın küllerinden bugünkü Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmuştur. Bir anlamda Bay KAHRAMAN'ın hayranı olduğu Abdülhamit ve Osmanlı'yı bırakınız duraklatmayı, çökertmiştir.
-Saltanata, hilafete, tekke ve zaviyelere, dini eğitime son vererek; saltanatı, hilafeti, tekke ve zaviyeleri ve dini eğitimi çökertmiş ve yok etmiştir.
-Kapitülasyonları kaldırarak emperyalizmi çökertmiştir.
-Türkiye Büyük Millet Meclisini açarak, demokrasiyi tesis etmiş ve tek adam yönetimini çökertmiştir.
-Birçok devrimi yürürlüğe sokarak, devrim karşıtlarını durdurmuş ve çökertmiştir.
-Yaptığı devrimlerle Laik bir toplum ve devlet tesis ederek, laiklik karşıtı eylem ve faaliyetleri duraklatmış ve çökertmiştir.
-Anti laik kalkışmalara, taviz vermeden en sert şekilde karşılık vererek, hainleri durdurmuş ve çökertmiştir.
-Milli ekonomiyi ve sanayii tesis ederek, fabrikalar açarak, karma ekonomiyi geliştirerek, iktisaden dışa bağımlılığı durdurmuş ve çökertmiştir.
-Ülkenin çok partili demokrasiye geçişini sağlayarak, tek partili demokrasiyi çökertmiştir.
-Kadınımıza seçme ve seçilme hakkını, medeni haklarını sağlayarak ve garanti altına alarak,kadının ezilmişliğini durdurup çökertmiştir.
-Bilimi ön plana çıkararak, hurafeleri çökertmiştir.
-Türkiye Cumhuriyeti devletine itibar ve saygınlık kazandırarak, yabancı devletlerin aksi yöndeki kanaat ve davranışlarını çökertmiştir.
-Özellikle ATATÜRK, yabancı devletlerin en üst yöneticilerini kendi ayağına kadar  getirterek, onların ayağına gitme uygulamasını çökertmiştir.
-Dinine, mezhebine, etnik kimliğine bakmaksızın Türk Milletinin tümünü sevip sayarak,milli birliği tesis ve temsil etmiş, bölünmeyi ve ayrımcılığı çökertmiştir.
Bu anlamda, Bay KAHRAMAN'ın dediği gibi, ABDÜLHAMİT'ten ERDOĞAN'a kadar gelen Cumhuriyet dönemi, gerçekten bir duraklama ve çöküş dönemidir. Böyle duraklama ve çöküşe bizler razıyız. Gerçek duraklama ve çöküşü temsil eden sizin muhteşem döneminiz sizin olsun Bay KAHRAMAN. 

13/04/2018
Güner YİĞİTBAŞI 
Hukukçu

Güner Yiğitbaşı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget