İktidarı Sallamak Muhalefetin Görevidir

iktidarı sallayıp sarsmak,iktidarı istifaya zorlamak, yapılacak olan ilk seçimlerde sandıkta yok etmek, muhalefet partilerinin görevleri olduğu gibi, haklarıdır

İktidarı Sallamak Muhalefetin Görevidir
Demokrasilerde, bırakınız yasa dışı ve suç olmasını, şeklen yasal da olsa iktidarı temsil eden kişilerin etik dışı eylem ve faaliyetlerini belgeleyerek ifşa etmek ve halka açıklamak,demokratik ve yasal olan her yoldan iktidarı eleştirmek, bu suretle iktidarı sallayıp sarsmak,iktidarı istifaya zorlamak, istifa etmeyen iktidarı ise, yapılacak olan ilk seçimlerde sandıkta yok etmek,iktidar alternatifi olan ana muhalefet partilerinin görevleri olduğu gibi, aynı zamanda haklarıdır da.

Bu nedenle,iktidarı ve iktidar mensuplarını eleştiren,iktidarın yasa veya etik dışı eylem ve faaliyetlerini belgeleyerek halka açıklayan ana muhalefet partisini Fetöcü olmakla ve vatana hıyanet içinde bulunmakla suçlamak, abesle iştigaldir.

Man Adasıyla ilgili olarak CHP Genel Başkanı tarafından geçtiğimiz grup toplantısında açıklanan belgelerin, gerçek veya sahte olup olmadıklarını henüz bilemiyoruz.Gerçek de olabilirler,gerçek dışı ve sahte de olabilirler.

Ancak, CHP Genel Başkanının her türlü cezai ve siyasi sorumluluğu üzerine alarak açıkladığı bu belgelerin;üzerlerinde henüz hiçbir inceleme ve araştırma yapılmadan, peşinen sahte ve gerçek dışı olduklarının iddia edilerek, geçersiz ve yok sayılması,şeffaf demokrasilerde asla mümkün değildir.

Biz,bir CHP seçmeni olarak,bu belgeler henüz açıklanmadan önce, sosyal paylaşım sitelerinde bir mesaj paylaşarak aynen şunu yazdık; “Dağ'a fare doğurtursa KILIÇDAROĞLU bir saniye durmadan istifa etmelidir.”

Bu mesajın anlamı şudur; KILIÇDAROĞLU'nun açıklayacağı belgelerin, açıklandıktan sonra yapılacak olan inceleme ve araştırmalar sonunda, kesin bir şekilde gerçek dışı ve sahte oldukları ortaya çıkarsa, bunun siyasi sorumluluğuna KILIÇDAROĞLU peşinen katlanmalı ve koltuğunda bir saniye durmadan istifa etmelidir,aksi halde halkın yüzüne nasıl bakacak ve oy isteyecektir?

Demek ki,KILIÇDAROĞLU büyük bir sorumluluk almış ve siyasi geleceğini açıklayacağı bu belgelere ipotek etmiştir.

Bu saptamamızı niçin dile getiriyoruz?

Bu belgeler gerçek dışı ve sahte ise, siyasi iktidar için KILIÇDAROĞLU ve onun temsil ettiği CHP'den kurtulmak için arayıp da bulamadığı bir fırsat değil midir?

O zaman bu belgelerin muhatabı olan siyasi iktidarın,vakit geçirmeden yapması gereken şey ne olmalıdır?

Hiçbir araştırmaya,incelemeye,soruşturmaya ve somut delile dayanmadan,hatta henüz eline alıp görmeden,bu belgeler gerçek dışı ve sahtedir,KILIÇDAROĞLU haindir ve Fetöcüdür diyerek,kuru sıkı atmak olmamalıdır.

Siyasi iktidar, bu belgelerin gerçek dışı ve sahte olduğu konusunda kendinden çok eminse ve kendine güveniyorsa, bu belgelerin gerçek dışı ve sahte olduklarını ispat ederek, KILIÇDAROĞLU'nu, halkı kandırmakla suçlama, itibarsızlaştırma ve siyasi bir mevta haline getirme konusunda, kendisine CHP tarafından altın tepsi içinde  sunulan imkanı, bu konuda meclis araştırması yapılsın önerisini niçin kabul etmemiştir?

Umarız,siyasi iktidar; bu belgelerin sızdırıldığından şüphelendiği bankaların ilgili birimlerinde çalışan bazı bankacıların işlerine son verme hatasını işleyerek, şüpheleri iyice üzerine çekmez.

01/12/2017
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Güner Yiğitbaşı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget