Albayrak - Güner Yiğitbaşı

Makalemizin başlığındaki ALBAYRAK ibaresine bakarak,şanlı bayrağımız albayrak'tan bahsedeceğimizi sanmayınız.Milli damadımız ve Enerji Bakanımız Berat ALBAYRAK

Albayrak - Güner Yiğitbaşı
Makalemizin başlığındaki ALBAYRAK ibaresine bakarak,şanlı bayrağımız albayrak'tan bahsedeceğimizi sanmayınız.

Bu makalemize konu Albayrak,milli damadımız ve Enerji Bakanımız Berat ALBAYRAK.

Berat ALBAYRAK,bütçe görüşmeleri sırasında,kendi bakanlığının bütçesi görüşülürken,CHP'nin başarılı grup başkan vekili Özgür ÖZEL'in sıkıştırmaları sonunda,bugün FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü olarak kabul edilen Fetullah GÜLEN Cemaatinin okullarında okuduğunu mecliste alenen itiraf etmiştir.

Bu ne anlama geliyor,Berat ALBAYRAK Cemaat okullarının mahsulü olduğunu kabul ediyor.

Ancak, kendisinin Gülen Cemaati okullarının mahsulü olduğu gerçeğini çarpıtmak ve günümüzde Gülen Cemaati okullarında çocuklarını okuttukları gerekçesiyle,silahlı terör örgütü üyesi oldukları suçlamasıyla tutuklanarak zindana atılan binlerce masum kişinin yaşamakta oldukları dramı perdelemek için; "Evet, cemaatin okulunda okudum, 35 sene içerisinde cemaatin yüzlerce okulunda okuyan yüz binlerce, milyonlarca gencin bir tanesiyim. Ama öyle bir anne baba yetiştirdi ki beni, hiçbir zaman ama hiçbir zaman aklımı bir beşere kiraya vermedim. Elhamdülillah, öyle vermedim ki, beni o dediğiniz güruh iyi bilir kimin oğlu olduğumu, nasıl bir hayat yaşadığımı. Hiçbir zaman inandığımdan geri durmadım. Bu ülkede o okullarda okumuş FETÖ'cü olmayan yüz binlerce gencimiz var, aklını kiraya vermemiş insanlarımız var." demek zorunda kalmıştır.

Evet,bugün binlerce anne ve baba; salt, iyi eğitim almaları için,çocuklarını devlet okullarına tercih ettikleri cemaat okullarında okuttukları gerekçesiyle gözaltına alınıp sorgulanmakta ve tutuklanarak cezaevine konulmakta ve büyük bir dram yaşanmaktadır.

Devletin izniyle faaliyet gösteren,tehlikesi saptandığı halde yetkililerce faaliyetine bir türlü son verilmeyen,öğrenci kabullerine göz yumulan  cemaat okullarında çocuklarını okutan binlerce anne ve babanın,Berat ALBAYRAK'ın anne ve babasından ne farkları vardır?Sadece Berat ALBAYRAK'ın anne ve babası mı, oğullarını iyi yetiştirmiş,iyi terbiye vermiş ve oğullarının kendi aklını cemaate kiraya vermesinin önüne geçmiştir.?

Berat ALBAYRAK'ın anne ve babası;Berat ALBAYRAK gibi aynı cemaat okullarında okuyan diğer çocukların anne ve babalarından daha mı üstün meziyetli ve ayrıcalıklıdırlar?

Berat ALBAYRAK'ın anne ve babasının,aklını beşere kiraya vermemesi için oğullarına verdiği terbiyeyi,diğer çocukların anne ve babaları verememişler midir?

Cemaat okullarında okuyan Berat ALBAYRAK dışındaki diğer çocukların anne ve babalarının;çocuklarına, akıllarını beşere kiraya vermemeleri için gerekli olan terbiyeyi verip veremediklerini, nasıl anlayacağız ve belirleyeceğiz?

Böyle bir inkarcı ve çifte standart uygulama olamaz.

Şayet güçlüysen,cemaat okullarında okumuş da olsan, bu ülkede bakan da olabiliyorsun,sıkıştığında;evet cemaat okullarında okudum ama, anne ve babamdan aldığım terbiye ile aklımı beşere kiraya vermedim diyerek, tüm sorumluluklardan sıyrılabiliyorsun,hesap vermekten kurtuluyorsun.

Şayet garibansan, bu okullarda okuyan kişi olarak bizzat kendin ve anne ve baban,aklını beşere kiraya verip vermediğin sorgulanmaksızın,FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensubu olduğu gerekçesiyle sorgulanarak tutuklanıyor ve ağır cezalara çarptırılıyorsunuz,işin garibi de,en başta savcı ve hakimlerimiz olmak üzere, bu haksızlığı hiç kimse umursamıyor ve sorgulamıyor bile.

16/12/2017
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget