Uzun Adam Zor Durumda - Güner Yiğitbaşı

Uzun Adam Zor Durumda - Güner Yiğitbaşı
Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Bey; kendisine, “seni seviyoruz uzun adam” denilmesinden çok memnun.

Uzun adam ismi,dün (10/02/2016) bizzat Tayyip Bey'in onayı ve beğenisiyle adeta tescillendi.

Biz de, bugüne kadar makalelerimiz de sürekli Tayyip Bey demekten ve yazmaktan bayağı bıkmıştık.

İmdadımıza Tayyip Bey yetişti ve kendisine uzun adam denilmesinden duyduğu memnuniyeti, dün (10/02/2016) muhtarları ağırlarken ve Milli Eğitim'in öğretmen atamalarına ilişkin kur'a çekimi töreninde yaptığı iki ayrı konuşmasında açıkça ortaya koydu. Bu nedenle, hiç kusurumuza bakmasın, kendisinin engin hoşgörüsüne(!) sığınarak, biz de bu makalemiz den itibaren, Tayyip Bey'e bundan böyle,zaman, zaman uzun adam diye hitap edeceğiz.

Uzun adam, bu siyaset işini ve siyasette propagandanın önemini, propagandanın iyisinin ve kötüsünün olmadığını, herşeyin propaganda unsuru olarak kullanılmasının gerekliliğini çok iyi biliyor. Darısı bizim muhalefetin başına.

Güneydoğuda iki özel harekat polisi, yıkık bir duvara “SENİ SEVİYORUZ UZUN ADAM RTE” yazmışlar ve ellerinde Türk bayrağı poz verip fotoğraf çektirmişler.Yüzleri pek belli değil, gerçekten samimi ve gönülden mi bu pozu vermişler şüpheliyiz.Zira, hergün o bölgede şehit düşen arkadaşlarına rağmen, bu şehadetlerde büyük ve ağır kusuru ve ihmali olan uzun adama, böyle gerçek ve samimi bir sevginin beslenebileceğini bizim aklımız almıyor.

Neyse, gerçek veya düzmece, bu görüntülerden ve “seni seviyoruz uzun adam” sözlerinden, Tayyip Bey'in ziyadesiyle memnun olduğu, duygulandığı ve gurur duyduğu, bu görüntüleri propaganda unsuru olarak kullandığı ve bundan sonra da kullanmaya devam edeceği anlaşılıyor.

Asıl konumuza gelecek olursak, bu ülkeye başkan olmayı kafasına koymuş olan Uzun Adam; AKP içinde baş gösteren ve kamuoyuyla paylaşılan demeçlere konu olan Hüseyin ÇELİK'in AKP'ye yönelik eleştirileri,Bülent ARINÇ'ın,CNN TÜRK'deki Tayyp Bey'e yönelik açıklamaları, bu açıklamalarının parti içindeki troller tarafından ağır bir şekilde eleştirilmesi üzerine, ARINÇ'ın tehdit içeren çınarlı ve gölgeli son cevabi çıkışından sonra, muhalefet halkasının giderek genişleyerek AKP'nin ve kendisinin geleceğine ilişkin korku ve endişeye kapılmış olmalı ki, gerilen ortamı yatıştırmak, uzun süre dik durmaktan özürlü, özgül ağırlığı sabun köpüğünden ibaret olan,seçimlerden sonra Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK'in Ankarayı parsel parsel nasıl sattığına ilişkin bildiklerini, söz verdiği halde, halkımıza henüz açıklayamayan Bülent ARINÇ'ı sakinleştirmek için, eski Cumhurbaşkanı Sayın GÜL'ü arabulucu olarak görevlendirmek ve bu bağlamda geçtiğimiz akşam Sayın GÜL'ü sarayına davet ederek, birlikte baş başa yemek yiyip 3 saat görüşmek mecburiyetinde kalmıştır.

Herkes çok iyi biliyor, Sayın GÜL ve Sayın ARINÇ, AKP'yi Uzun Adamla birlikte kurmuşlar ve partiye büyük hizmetlerde bulunmuşlardır.Bu üçlü içnde Uzun Adam; eşitler arasında birinci olmuş, partinin genel başkanlğına getirilmiş ve Sayın GÜL'ün kısa süren başbakanlığından sonra başbakanlık koltuğuna oturmuş ve şu anda da Cumhurbaşkanlığı koltuğunun sahibidir.

Sayın GÜL'ün Cumhurbaşkanlığının sona ereceği günlerde, Uzun Adamın Sayın GÜL'e yaptığı haksızlıklara, partiden soyutlama girişimlerine herkes tanıktır.

Aynı şekilde, Sayın ARINÇ'ın yeni yetmeler olarak nitelendirdiği, Uzun Adam'ın kendi yakın çevresine aldığı AKP'ye sonradan gelenlerin Sayın ARINÇ'ı çileden çıkaran saygısızlıklarına da halkımız tanık olmuştur.

Sözün kısası, Uzun Adam Tayyip Bey, eski Cumhurbaşkanı GÜL'ü ve ARINÇ'ı çevresinden uzaklaştırmış ve yeni yetme trollerin yardımıyla AKP'ye tek başına hakim olmuştur.Bu ülkeye başkan olma hırsı ve egosu gözünü kör etmiş, bu amaca ulaşmak için, GÜL'ü, ARINÇ'ı, Hüseyin ÇELİK'i ve bazı parti ileri gelenlerini yakın çevresinden uzaklaştırmıştır.

Bir hatırlayınız, Cumhurbaşkanlığının son günlerinde, eşine yapılan haksızlıklara ve saygısızlıklara dayanamayan Sayın GÜL'ün eşi Hayrünnisa GÜL  Hanımefendi, bir resepsiyonda patlamış ve alenen,yakında intifada (ayaklanma) bayrağını açacağını ilan etmiştir.

Ancak, bugün gelinen noktada Tayyip Bey, partiyi birlikte kurdukları GÜL ve ARINÇ'ı dışlamasına ve bazı trollere yem yapmasına rağmen, muhalif seslerin yükselmesi üzerine kendisine gelmiş, özellikle ağızları çok güzel laf eden ve korkusuzca eleştiri yapabilen ve bu nedenle, kendisi için tehlike arz eden Bülent ARINÇ ve Hüseyin ÇELİK ile yeniden yakınlık kurarak onların gönüllerini alma,onlarla ve diğer muhaliflerle ateş kes anlaşması yapma gereği duymuş ve kendisine en yakın hissettiği, kin tutmadığına inandığı Sayın GÜL'ü de aracı olarak tayin etmiştir.

Bakmayın siz söylenenlere, neymiş efendim, Sayın GÜL anne ve babasının hastalığı nedeniyle şöyle bir Ankaraya uğramış da, Uzun Adamla telefonla görüşmüşler de,bir de yüz yüze görüşelim diyerek, Tayyip Bey de Sayın GÜL'ü Sarayına yemeğe davet etmiş.Yani,önceden planlı ve programlı bir ziyaret ve görüşme değilmiş.

Siyaset, bizim ülkemizde işte bundan ibaret.Tayyip Bey'in yakın adamı ve sözcüsü Ömer ÇELİK, eski Cumhurbaşkanı GÜL ile Cumhurbaşkanımız ERDOĞAN'ın görüşmeleri gayet doğal diyor.Bu görüşmenin zamanlamasına baktığımızda gayet manidar olup, bize göre hiç de doğal bir görüşme olarak gözükmemektedir.

Tabi, kendilerine yönelik olarak yapılan bunca kötülüklere, parti içindeki yeni yetmelere yem yapılmalarına, partiden soyutlanma ve dışlanmalarına, Tayyip Bey'in AKP'yi tek başına sahiplenmeye kalkışmasına rağmen, Sayın GÜL'ün,Tayyip Bey'in sarayına giderek arabuluculuğu kabul etmesini, bu arabuluculuk ekseninde Bülent ARINÇ, Hüseyin ÇELİK ve diğer muhaliflerle toplanarak tarafların arasını bulmaya çalışmasını,Tayyip Bey'de bulunan şeytan tüyüne ve Tayyip Bey'in, kendi şahsi çıkarları için, her yeni koşula göre U dönüşü yapabilme ve yeni strateji ve taktikler geliştirerek uygulamaya koyabilme başarı ve beceresine bağlıyoruz.

Bravo, başkanlık sana helal olsun be Uzun Adam!

11/02/2016
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget