550 Yerli Ve Milli Milletvekili - Güner Yiğitbaşı

550 Yerli Ve Milli Milletvekili - Güner Yiğitbaşı

Tayyip Bey; geçtiğimiz günlerde, İstanbul Yenikapıda düzenlediği ve AKP'nin seçim startını verdiği, pardon( ! ) terörü lanetlediği mitingde yaptığı konuşmasında, kendisini izleyen halktan, 550 yerli ve milli milletvekili vermelerini istemiş ve siz ne demek istediğimi anladınız değil mi? Diye sorarak, kendisini izleyen halktan, anladık cevabını almıştır.

Demek ki, 550 yerli ve milli milletvekili istiyorum sözünün, öyle anlaşılması zor ve karışık bir söz olmadığı, miting meydanında toplanan orta zekalı ve sade vatandaşlar tarafından dahi, bu sözün ne anlama geldiğinin kolaylıkla anlaşılabildiği görülmektedir.

Konu bu kadar basit ve yalın olduğu halde, görsel medya, televizyonlarda düzenlediği tartışma programlarında, bu sözün ne anlama geldiğini, içlerinde akademisyenlerin de bulunduğu akil gazeteci ve tartışmacılara sormuş, ancak, bizim gözden kaçırmış olabileceklerimiz hariç, bu sözün ne anlama geldiği konusunda, açık ve net bir görüş birliğine varılamamıştır.

Mitinge katılan orta zekalı ve orta tahsilli kişilerin dahi, ne anlama geldiğini kolaylıkla anlayabildikleri bu sözün, HDP'yi barajın altında bırakın da, AKP, 7. Haziran yenilgisini unutup, 1 Kasımda yeniden tek başına iktidar olsun ve ensenizde boza pişirmeye devam etsin anlamına geldiğini, şu veya bu nedenle, açık ve net bir şekilde dile getirememişlerdir.

Her kafadan bir ses çıkmış, kimse baklayı ağzından çıkarma cesaretini gösterememiştir.

Tayyip Bey'in mesajı çok açık ve nettir. Cumhurbaşkanı olduğunu az da olsa hatırlayarak ve eleştirilerden biraz  ders çıkartarak, üstü kapalı bir vaziyette, kendince yabancı ve gayri milli gördüğü HDP'ye oy vermeyin, barajın altında kalsın, benim hamisi olduğum AKP yeniden tek başına iktidar olsun demek istemiştir.Tüm milli değerleri yok eden, ümmetçiliği esas alan Tayyip Bey'in, millilik ve milliyetçilik gibi bir lüksü yoktur ki, gerçekten, 550 milli milletvekili isteğinde bulunsun.

Tayyip Beydeki bu ilerlemeyi kutluyoruz.7. Haziran seçimleri öncesinde, açıkça HDP'ye karşı cephe almış, açıkça HDP'nin baraj altında bırakılmasını ve hamisi olduğu AKP'ye 400 milletvekili istemişti. 1.Kasım seçimleri için ise, biraz insaflı davranmış, AKP'ye belirli sayıda  milletvekili istememesine rağmen, Meclisteki toplam 550 milletvekilinden bir tanesinin dahi  HDP'ye gitmemesi için, HDP'nin baraj altında bırakılmasını istemekle yetinmiştir.

Tayyip Bey bilmektedir ki; 7.Haziran seçimlerinde aldığı oy oranına göre, yenilenecek olan 1.Kasım seçimlerinde, HDP'nin baraj altında kalarak milletvekili çıkaramaması halinde, HDPnin çıkaramayacağı 80 civarıbdaki  milletvekilinin çoğunu, barajın cilvesi olarak, hak etmeden AKP alacak ve 7. Haziran seçimlerinde kıl payı elinden kaçırdığı tek başına iktidarı AKP yeniden kazanacaktır.

Tayyip Bey;  7. Haziran seçim yenilgisinden sonra büründüğü milliyetçilik kisvesinin de etkisiyle, 1.Kasım seçimlerinde HDP'ye gidecek olan milletvekillerini gayri milli ilan etmiş ve halkın,HDP'yi baraj altında bırakarak, HDP'li olmayan yerli ve milli milletvekili seçmelerini dile getirmiştir.

Ne mutlu bize ki; Tayyip Bey, 550 milletvekilinin tümünü AKP'ye istememiştir.

Değerli okurlar, 1.Kasım seçimlerinde demokrasinin kurban edilmemesi dileğiyle hepinizin Kurban Bayramını kutluyorum.

23/09/3015
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget