Halkı Yanıltmaya Çalışan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü!..

Halkı Yanıltmaya Çalışan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü!..
Tayyip Bey Cumhurbaşkanı olup kaçak sarayda görev yapmaya başladıktan sonra kendisine bir sözcü atadı ve yapmak istediği bazı açıklamaları bu sözcü kanalıyla kamuoyu ile paylaşma uygulamasını getirdi.

Tayyip Bey'in, sözcülüğünü yapmak üzere görevlendirdiği Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter yardımcısı İbrahim KALIN isimli Cumhurbaşkanı sözcüsü;Cumhurbaşkanı Tayyip Bey'in İran ziyareti öncesinde basın mensuplarının karşısına çıkarak, onların sorularını cevaplandırmış ve bu soru cevap sırasında, sözcü KALIN'a, son  Torba Yasa ile Meclisten geçirilen pakatte yer alan ve Türkiye Cumhuriyetinde bir ilk olan, Tayyip Bey'e verilen örtülü ödenek de sorulmuş ve sözcü İbrahim KALIN bu soruya verdiği cevapta; “Devletin yönetiminde bulunan, başkomutan sıfatıyla bir Cumhurbaşkanının kendisine ait bir bütçesinin olmasından daha doğal bir şey olamaz. Görevlerini yerine getirirken, bu görevini ifa edecek enstrümanlara sahip olmasından daha doğal bir şey olamaz. Dünyanın her yerinde örtülü ödenek nasıl kullanılıyorsa, Cumhurbaşkanımız da aynı yönde tasarruflarda bulunacaktır.” şeklinde cevap vererek, halkımızı adeta enayi yerine koyarak kandırmaya çalışmış ve Tayyip Bey'in avukatlığını üstlenmiştir.

Örtülü ödenek ile Cumhurbaşkanlığı Bütçesi, tamamen farklı kavramlardır.

Örtülü ödenek, gizli istihbarat ve savunma hizmetlerine, devletin yüksek güvenliği ve yüksek çıkarları için, siyasi ve sosyal konularla,kültür ve devletin itibarını arttırıcı hizmetlerde ve olağanüstü hizmetlerin sağlanmasında, yürütme organının görevleri içine giren amaçlarla harcanabilen, kısaca ifade etmek gerekirse, gizli tutulan işlerde harcanmak için yürütmenin başı olan Başbakan'ın emrine verilen paradır.

Anayasamıza göre, Cumhurbaşkanlarının örtülü ödenek harcaması yapmalarını gerektirecek bir görev ve yetkileri bulunmamaktadır. Bugüne kadarki Cumhurbaşkanları örtülü ödenek kullanmadıkları gibi, örtülü ödenek kullanmadılar diye, görevlerini yapamamış ve görevlerini ihmal etmiş olmadıkları gibi, bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti zor durumda kalmış ve batmış da değildir.

Sayın Sözcü, örtülü ödeneği savunurken, Cumhurbaşkanlığı bütçesi ile örtülü ödeneği kasıtlı olarak karıştırmış ve örtülü ödeneği, Cumhurbaşkanlığı bütçesi ile eş değer tutmuş ve Cumhurbaşkanının kendisine ait bir bütçesinin olmasından daha doğal bir şeyin olamayacağını ileri sürmüştür.

Sayın sözcü yanılmaktadır, daha doğrusu halkımızı kasten yanıltmaya çalışmaktadır, Cumhurbaşkanlığının harcaması için, her yıl Bütçe Kanununa, Cumhurbaşkanlığı Bütçesi olarak ayrı bir fasıl eklenmekte ve bu Cumhurbaşkanlığı Bütçesi ile Cumhurbaşkanının harcaması için belirli bir para tahsis edilmektedir.

Hatta, bu yılki Cumhurbaşkanlığı Bütçesinde yer alan ödenek rakamı, yanılmıyorsak geçen döneme göre bir kat artırılmıştır. Sayın sözcüyü dinleyen ve bu konularda yeterli bilgileri olmayan bazı vatandaşlarımız; Cumhurbaşkanı Tayyip Bey'in, örtülü ödenek çıkana kadar, Cumhurbaşkanlığı harcamalarını Kızılay yardımıyla ve cumaları cami önünde mendil açarak elde ettiği paralarla yaptığını zannedecek konuma getirilmişler ve bilerek yanıltılmışlardır.

Gerekmediği halde, Cumhuriyet tarihinde bir ilk olarak, Torba Yasaya, gece yarısı operasyonuyla, gizlice ve el çabukluğu ile ilave edilen bir hükümle Tayyip Bey'e tahsis edilen örtülü ödenekle, Cumhurbaşkanlığı Bütçeleri farklı kavramlar olup, Sayın Sözcü, Tayip Bey'e tahsis edilen örtülü ödeneği, kavram kargaşası yaratarak Cumhurbaşkanlığı bütçesi olarak yutturmaya çalışmıştır.

Bakalım,bundan sonra da, daha neler, neler işitip, nereye kadar enayi yerine konulacağız ve kahrolacağız, hep birlikte yaşayıp göreceğiz.

07/04/2015
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget