Akp'nin İktidardan Uzaklaştırılması En Büyük Ekonomik Kaynaktır!...

Akp'nin İktidardan Uzaklaştırılması En Büyük Ekonomik Kaynaktır!...
Geçtiğimiz pazar günü CHP Genl Başkanı Sayın KILIÇDAROĞLU seçim bildirgesini kamuoyu ile paylaştı.

Ekonomi ağırlıklı, sosyal adaleti ve gelir dağılımındaki adaletsizliğin olumsuz etkilerini gidermeye yönelik, dar gelirli vatandaşların biraz olsun nefes almalarını ve daha rahat bir şekilde yaşamalarını sağlayacak olan vaadleri içeren seçim bildirgesi, kamuoyunda  oldukça ses getirdi.

CHP, son yılarda ilk kez böyle somut öneri ve çözümler içeren bir ekonomi paketini seçmenlerin tercihlerine sunmuş bulunmaktadır.

Bugüne kadar, CHP'yi, seçmenlere karşı somut çözüm önerileri üretip sunamamakla suçlayan, en başta AKP omak üzere, tüm muhalefet çevreleri, CHP'nin, ezilen yoksul  halkımızın, emeklilerimizin ve çiftçilerimizin ekenomik sorunlarını çözmeye yönelik bu somut çözüm önerilerine de bir kulp bulmuşlar ve ekonomi alanındaki bu vaadlerini yerine getirebilmek için gerekli olan ekonomik kaynağı nereden bulacaksın? Diye sorarak, bağırmaya ve saldırmaya başlamışlardır.

Anlaşılıyor ki, CHP'nin önerileri, kamuoyunda hatırı sayılır bir şekilde benimsenerek ses getirmiş ve özellikle AKP kanadında bir endişeye neden olmuştur.

Bize göre; AKP'nin, CHP lideri KILIÇDAROĞLU'na sorduğu, ekonomi alanındaki bu vaadlerinizi hangi ekonomik kaynakla yerine getireceksiniz? Sorusuna verilebilecek olan en gerçekçi ve yerinde yanıt; “ Hazineyi gereksiz olan lüks ve örtülü harcamalarla boşaltmayı kendisine görev bilen AKP'nin, seçimleri kaybederek iktidardan uzaklatırılması ve devlet hazinesinden elinin çektirilmesi, başlı başına en büyük ekonomik kaynağımız olacaktır”  şeklindeki yanıt olmalıdır.

Biz vatandaşlar olarak; AKP iktidarının, gizli örtülü ödenek, lüks uçak ve lüks makam otomobilleri için yaptığı harcamaları, lüks kamu binalarına ödediği yüksek  kiraları, lüks saray harcamalarını savurganlık olarak eleştirirken, geçtiğimiz günlerde basında yer alan bir habere göre, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, yaptığı bir konuşmada; Başbakan’ın niye özel uçağı olmak zorunda diye sorulmakta olduğunu, bırakınız Başbakanı, bakanların dahi özel uçaklarının olmasının gerektiğini, çünkü Türkiye’yi başka türlü büyütmenin mümkün olmadığını beyan etmiş ve savurganlıktan bıkan ve AKP ikitdarının savurganlığını ve lükse olan düşkünlüğünü eleştiren halkımızı yeni bir hayal kırıklığına uğratmıştır.

İşte AKP zihniyeti budur, savurganlığı, Başbakan, Cumhurbaşkanı, Bakan ve bürokratlar için yapılan gereksiz ve lüks harcamaları, israfı, hayat tarzı olarak kabul eden ve bunu Türkiyenin büyümesi ve büyültülmesi olarak algılayan  bir zihniyet. Gelişmiş Avrupa ülkeleri bu şekilde mi kalkınmışlar?Sormak gerekir.

Bu zihniyet şimdi kalkmış, CHP'nin yoksul halk yararına yapmayı düşündüğü icraatlarının kaynağını sorgulayarak, CHP'nin yapacaklarını, dolaylı olarak eleştiriyor ve yoksul halkımıza çok görüyor.

Tekrarlıyoruz, AKP iktidarının seçimler sonunda iş başından uzaklaştırılması ve devlet hazinesinin onların savurgan ve lüks düşkünü tasallutundan kurtarılması sonucunda, CHP, vaadlerini gerçekleştirmek için yapacağı harcamaların büyük bir bölümüne otomatikman kavuşacaktır.

Olası bir CHP iktidarında, kaynak yaratması için bizim de CHP'ye bir önerimiz olacaktır.

Şayet CHP iktidar olursa yapacağı ilk iş, acele bir yasa çıkararak, kaçak Cumhurbaşkanlığı Sarayını boşalttırarak, Cumhurbaşkanlığı makamını yeniden Çankaya Köşküne taşımak olmalıdır.

Boşaltılacak olan ve oda sayısı hala netlik kazanmayan, bir rivayete göre 1150 odalı kaçak saray ve tüm eklentileri, Başbakanlık ve sığabildiği ölçüde diğer bazı Bakanlıkların çalışmalarına tahsis edilmeli ve bu nedenle boşalacak olan Başbakanlık ve Bakanlık binaları da, başka alanlarda değerlendirilmelidir. Bu şekilde Devletimizin büyük bir tasarruf sağlayacağını ve yeni kaynaklar yaratacağını değerlendiriyoruz.

Halkımız; AKP iktidarının, devlet hazinesini kendi lüks merakını tatmin amacıyla kullanarak israf ettiğini, yoksul halkını düşünmediğini artık görmelidir.

21/04/2015
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget