Sizce zamanında seçim olacak mı?

Herkes birbirine soruyor, erken seçim olacak mı, olacaksa ne zaman olur? Bize göre, ne erken seçim olacak ve ne de zamanında seçim. Laik cumhuriyet yerine teokratik bir cumhuriyete uyanacağız seçim meçim hak getire.

Sizce zamanında seçim olacak mı?
Herkes birbirine soruyor, erken seçim olacak mı, olacaksa ne zaman olur?
Hatta, SÖZCÜ Gazetesi başyazarı Rahmi TURAN; erken seçim istemiyor, zil takıp oynamıyor diye CHP Genel Başkanını haksız olarak suçluyor, sanki erken seçim kararını almaya KILIÇDAROĞLU tek yetkiliymiş gibi.
Biz de tüm okurlara ve kamuoyuna soruyoruz, erken seçimi bir kenara koyalım, zamanında seçim olacak mı?
Bize göre, bu şartlarda erken bir seçim imkansız, AKP lideri ERDOĞAN erken bir seçim yapıldığında iktidarını ve  artık onun için vaz geçilemez hale gelen ihtişamlı sarayını kaybedeceğini çok iyi biliyor. Normal şartlarda cumhurbaşkanlığına aday olması dahi, yasa gereği mümkün değil, aday olabilse bile seçimi kaybedeceği kesin.
İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder diyen ERDOĞAN'ın kendisi. İstanbul'u kaybetti ve Türkiye'yi de kaybedecek, kendisi söylüyor.
Kaybedeceğine kesin gözüyle baktığı bir seçimi niçin erkene alsın ERDOĞAN?
ERDOĞAN'ın; en başta Kanal İstanbul olmak üzere yapmak istediklerine, rahatlığına, iktidarda kalacakmış gibi rahat duruşuna, muhalefet'in elinde bulunduğu belediye başkanlıklarını bir bir muhalefetin elinden alarak kayyumlar vasıtasıyla kendi yönetimine geçirme planlarına baktığımızda, 2023 yılında dahi bir seçim düşünmediği, kafasındaki, teokratik yeni Türkiye Cumhuriyetini kurma düşüncesinde olduğunu ve 2023 de bunu alenen ilan edeceğini tahmin ediyoruz.
ERDOĞAN çok emin adımlarla menziline doğru ilerliyor,eski ortağı FETÖ'den avantajlı, devlet zaten kendi avuçlarında ve yeni sistemde tek yetkili, bir darbe ile yönetimi ve devleti ele geçirme endişesi yok, Devlet zaten partinin devleti oldu, dini esaslar, bir bir devletin işleyişine monte edilmeye başlandı.
ERDOĞAN; çok güzel ve emin bir strateji izliyor, bu koyun halkı iyi analiz etmiş. Yapmak istedikleriyle ilgili önce bir olta atıyor, halk yutarsa ve  sesini çıkarmazsa, onu hemen uygulamaya geçiriyor. Çok azalan muhalif medya karşı çıkar ve güçlü bir kamuoyu yaratırsa, hemen geri adım atıyor, çok akıllı bir taktik. Termik santrallerin bacalarına filtre takılması ve Ziraat Bankasının simitçi kurtarma operasyonunda olduğu gibi. Kamuoyu sesini yükseltirse hemen geri adım atıyor.
Bize göre, ne erken seçim olacak ve ne de zamanında seçim. Halk uyumaya devam ederse,2023 de laik cumhuriyet yerine teokratik bir cumhuriyete uyanacağız seçim meçim hak getire.

Güner Yiğitbaşı

22/12/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget