Ülkenin gerçek beka sorunu!...

Ülkenin gerçek beka sorunu!...
AKP ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakının; CHP ve İYİ Partinin oluşturduğu seçim ittifakı olan Millet İttifakını, zillet ittifakı olarak haksız bir şekilde suçlayarak, seçmeni aldatma ve kendi lehlerine algı yaratma operasyonuna, tüm halkımız ibretle tanıklık etmektedirler.

Kendisine ve partisine hayrı olmayan, çoğulcu gerçek demokrasilerde bir örneğine rastlanmadığı şekilde, iktidara yönelik muhalefet görevini unutarak, muhalefete yönelik muhalefet yapan BAHÇELİ'nin,31 Mart yerel seçiminin, ülkenin beka sorunu olduğunu iddia etmesi, büyük bir yalan ve siyaset garabetidir.

Halkımız; BAHÇELİ'nin, seçimin ülkenin beka sorunu olduğunu iddia etmesinin ardındaki asıl gerçeğin, bu seçimlerin AKP ve MHP'nin beka sorunu olduğunu çok iyi bilmektedirler.

AKP ve ortağı MHP liderleri; yolun sonuna geldiklerinin,31 Mart seçimlerinin iktidarı değiştirecek olmamasına rağmen, yerel yönetimlerdeki iktidarlarının ağır bir darbe alması halinde, sıranın siyasal iktidar güçlerine de geleceğinin farkında olduklarından, seçmeni aldatmak ve kendi taraflarına çekmek için, ülkenin beka sorunu ile yüz yüze olduğu yalanını, gerçekmiş gibi, tüm Dünya'ya ilan etmekte bir sakınca görmemektedirler.

Diyelim ki; gerçekten Ülkemizin bir beka sorunu var.

O zaman; peki kardeşim, ülkeyi on yedi senedir siz idare etmiyor musunuz, bu durumda var olduğunu söylediğiniz ülkenin beka sorununu siz yaratmış olmuyor musunuz, beceriksiz yönetiminizle ülkede beka sorunu yaratan bir iktidar olarak, kendi yarattığınız bu beka sorununu nasıl çözeceksiniz, siz de hiç utanma yok mu,diye sormazlar mı size, o zaman halka ne cevap vereceksiniz? Bunun cevabını size Google dahi veremez hiç aramayın.

Yine diyelim ki; ülkemizde gerçekten bir beka sorunu var, sizin iktidar olarak, ülkenin içinde bulunduğu gizli kalması, düşman dış güç ve devletler için sır olması gereken, ülkenin geleceği, güvenliği ve yüce menfaatleri için hayati önemdeki bir sorununu, karşı karşıya olduğu tehlikeyi açıklamamanız ve gizli tutmanız gerekmiyor mu?

AKP Genel Başkanı ERDOĞAN; attığı bir Twit ile muhalefet partilerinin oluşturduğu Millet İttifakını ve bu ittifakın tüm seçmenlerini, doğru olmadığını bildiği halde, FETÖ'cü ve PKK yanlısı olarak ilan edip açıkça suçlaması nedeniyle, ülkemizin dış güçler ve devletler nezdinde itibar, güven ve güç kaybedeceğini, ülkemizin bundan büyük zararlar göreceğini düşünemiyor mu, muhalefet partilerine ve seçmenlerine yönelik bu gerçek dışı suçlamalar, ülkenin tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan bu Zat’a hiç yakışıyor mu?

Ülkemizin Cumhurbaşkanı olan ve iktidarın tüm yetkilerini elinde bulunduran, ülkenin yönetiminden sorumlu olan ERDOĞAN; ülkenin yaklaşık yarı nüfusunu hedef alan bu suçlamaları nedeniyle, yabancı yatırımcıların korkarak ve endişeye kapılarak, ülkemize gelip yatırım yapmayacaklarını, cari açığın, işsizliğin, daha da büyüyeceğini, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin daha da artacağını, ülkemizin felakete sürükleneceğini düşünemiyor mu?

AKP Genel Başkanı; ülkeye zarar verecek olan bu gerçek dışı suçlamaları, yukarıda belirttiğimiz  gerçekleri düşünmesine rağmen, bu gerçek dışı suçlamaları bilinçli olarak, kendi şahsi ve siyasi geleceği ve menfaati için yapabiliyorsa, keza, ülkenin muhalefet partilerine ve seçmenlerine yönelik terörist suçlamalarını, yukarıda belirttiğimiz ülkenin gerçeklerini ve menfaatlerini düşünemediği için yapıyorsa, yani düşünme yeteneğinde bir sorun varsa, ülkemizin vay haline, işte o zaman ülkenin gerçekten bir beka sorunu var demektir.

Güner Yiğitbaşı

01/03/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget