Ben enayi değilim!...

Ben enayi değilim!...
Bu yazıda bahsi geçen Sayın ERDOĞAN;aynı anda, AKP Genel Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı olmak üzere, iki gömlek ve şapka giydiği için, en başta kendisi olmak üzere, kimse ona ilişkin beyanlarımızı Cumhurbaşkanına yönelik beyanlar olarak değerlendirmeye kalkışmasın lütfen.
Herkes, biraz yiğit ve adil olmalı, hiçbir zorlama olmadan, hem kendi isteğinle AKP Genel Başkanı olacaksın, ondan sonra da, siyaset yapmanın risklerine katlanamayacaksın, Cumhurbaşkanlığı şapkasının altına sığınıp, Cumhurbaşkanlığının zırhına bürünerek, dibine kadar siyaset ve partizanlık yapacaksın, Cumhurbaşkanının asla söylemeye hak ve yetkisinin olmadığı sözlerle, muhalefete, zillet ittifakı yaptıkları ve teröristlerle kol kola oldukları, onlardan emir aldıkları suçlaması yapacaksın, daha da ileri giderek, “CHP'ye oy veren kardeşlerimin oyu nereye gidiyor PKK terör örgütüne” diyerek, seçmenleri suçlayacaksın ve ondan sonra da, ben Cumhurbaşkanıyım, beni bu haksız ve yakışıksız beyan ve suçlamalarımdan dolayı sakın eleştirmeyin, savunma amaçlı da olsa, benim kötü sözlerime asla cevap vermeyin, aksi halde Cumhurbaşkanı şapkamı giyerek sizi yakarım diyeceksin.
Bu çifte standart uygulama; ne demokrasiye, ne insanlığa ve ne de yiğitliğe sığar, AKP Genel Başkanı Sayın ERDOĞAN.
Yeter artık canım, burası ATATÜRK'ün kurup gençlere emanet ettiği, devleti kuran kişi olarak ATATÜRK'ün dahi bu kadar rahat ve sorumsuz hareket edemediği, insan hak ve özgürlüklerine dayalı, kuralları ve bir anayasası olan, demokratik bir hukuk devleti, AKP Genel Başkanı Sayın ERDOĞAN.
AKP Genel Başkanı Sayın ERDOĞAN;İyi Parti Genel Başkanı Sayın AKŞENER'in, kendisini, Millet İttifakının seçmenlerini terörist olmakla suçlamasına çok içerlemiş ve bunu dahi Cumhurbaşkanına hakaret olarak nitelendirerek avukatlarına dava açmaları için talimat vermiş,Sayın AKP Genel Başkanı bunu sürekli yapıyor.
ERDOĞAN; AKŞENER'e diyor ki; ben Millet ittifakı seçmenlerine terörist demedim. Çok doğru, aslında seçmeni doğrudan teröristlikle suçlamamış olmasına rağmen, zillet ittifakı olarak aşağıladığı Millet İttifakına mensup CHP ve diğer muhalefet partilerine oy verecek olan seçmenleri; verecekleri oyların PKK ve FETÖ Terör Örgütüne gideceğini söyleyerek, dolaylı olarak terör örgütlerine yardım ve yataklık etmekle suçladığının farkında değil.
Bugün yaptığı bir açıklamada kendini savunmaya kalkan Sayın ERDOĞAN diyor ki;”Ben, milletime terörist diyecek kadar enayi değilim”
AKP Genel Başkanı ERDOĞAN'ın bu kendisini savunmaya yönelik beyanı da hiç şık olmamıştır.
Burada ona yakışacak beyan; ”Ben milletime terörist diyemem, milletimi teröristlikle asla suçlayamam, ben milletime terörist demedim, benim milletim terörist olamaz, benim milletim asildir, milletimi terörist olarak suçlamak benim haddim olamaz, benim milletimi teröristlikle suçlayan her kim olursa olsun, ilk önce ben o kişinin karşısına dikilirim” şeklinde olmalıydı.
ERDOĞAN,”Ben, milletime terörist diyecek kadar enayi değilim” demek suretiyle, millete karşı samimiyetini ve iyi niyetini değil, oy kaygısını dile getirmiş ve bunu itiraf etmiştir. Demek istemiştir ki; ben milleti teröristlikle suçlamak istesem bile bu suçlamayı açıkça yapmam, yaparsam milletin husumetine maruz kalırım, millet benim partime oy vermez, siyaseten zarar görürüm, ben bu gerçekleri bilemeyecek ve anlayamayacak, partime oy kaybettirecek kadar enayi değilim, demek istemiştir.
Bu dahi, AKP Genel Başkanı Sayın ERDOĞAN'a yakışan bir davranış tarzı değildir.
Seçmen de, enayi olmadığını Sayın Erdoğan'a göstermelidir.

Güner Yiğitbaşı

08/03/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget