Çaresizlik - Güner Yiğitbaşı

Çaresizlik bir insanı yer bitirir, çaresiz insan yaşarken ölür adeta Nedir çare? Bir sorunu, sıkıntıyı ve derdi sonlandırmanın çözüm yoludur.

Çaresizlik - Güner Yiğitbaşı
Çaresizlik bir insanı yer bitirir, çaresiz insan yaşarken ölür adeta

Nedir çare?

Bir sorunu, sıkıntıyı ve derdi sonlandırmanın çözüm yoludur.

Allah dert ve sıkıntı verip çare aratmasın derler ya hani. Güzel sözdür bu.

Çaresizlik, yani çözüm yolu bulamamak, çok kötü bir şey olmalı.

Çaresiz, tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanırsınız veya bir yakınınız yakalanır, insan çok üzülür, bir süre sonra ister istemez artık kadere razı olursunuz ve sonucu beklemeye başlarsanız.

Bazı çaresizlikler vardır ki; demokrasilerde çare tükenmez sözü tersine döner ve demokrasi olduğu için, demokrat kişiliğiniz nedeniyle, aslında var olan çarenin işe yaramadığını, size çare olamadığını görürüsünüz.

O, aslında çözümü var olan  çaresizliğin insanı çok üzen ve sıkıntıya sokan, adeta kahreden en acı tarafı da, aslında çaresinin çok kolay olmasına rağmen, o çareyi, çözüm yolunu sana getirecek olan kişiden, size çare olmasını isteyemezsiniz, ondan beklersiniz, onun insafına bırakırsınız, çare olması için. Ama, asla ısrarcı olamazsınız, demokrat kişiliğiniz sizin bu konuda ısrarcı olmanıza izin vermez, gizli gizli üzülmeyi yeğlersiniz. demokrasilerde tükenmeyen çarelerin, bazen demokrasilerde geçersiz olduğuna tanık olursunuz.

Ama, acı da olsa gerçek budur.

10/03/2019
Güner YİĞİTBAŞI

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget