Erdoğan'ın kurtarıcı melekleri!...


Erdoğan'ın kurtarıcı melekleri!...
Teşbihte hata olmaz derler.

Bizde bu söze dayanarak diyoruz ki; İYİ Parti ve CHP'den oluşan muhalefet partilerimiz maşallah, nazar değmesin, AKP Genel Başkanı ERDOĞAN'a adeta kurtarıcı meleklik yapıyorlar.

Sayın ERDOĞAN gerçekten şanslı, meleklerin koruması altında bir siyasetçi, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı, sonrasında gelen siyasi yasak, bu yasaktan kısa sürede kurtulduktan sonra Milletvekilliği, ardından Başbakanlık, ardından parlamenter klasik Cumhurbaşkanlığı  ve en sonunda da, tek adam yetkileriyle donatılmış Başkan statüsünde Cumhurbaşkanlığı.

Belediye Başkanlığından itibaren, takriben 25 yıla ulaşan ve artarak devam eden bir yükseliş ve iktidar.

Şu sıralar, aslında  EDOĞAN'ın başı bayağı sıkıntıda, dolar almış başını gidiyor, ekonomi dar boğazda, Amerika yaptırım uyguluyor, bu koşullarda iktidar olmak ve ülkeyi yönetebilmek gerçekten zor, tüm koşullar aleyhte, kuvvetli bir muhalefet olsa iktidarı sallayabilse dayanmak zor.

Ama yine ERDOĞAN'ın o koruyucu melekleri devreye giriyor ve bir burun hareketiyle, muhalefet partileri İYİ Parti ve CHP, el ele verip ERDOĞAN'ın kurtarıcı melekleri oluveriyorlar.

CHP , aile içi olağanüstü kurultay kavgasıyla meşgul, başını kaşıyacak etrafını görecek, hata üstüne hata yapan ve ülkeyi yönetemeyen zor durumdaki ERDOĞAN iktidarını göremiyor, burnunun ucunu görecek hali kalmamış, CHP'nin evlatları birbirlerini yiyor.

İYİ Partiye gelince; seçim sonrası haklı eleştirilere dayanamayıp pes eden ve genel başkanlığı devretmek üzere olağanüstü kurultayı toplantıya davet eden AKŞENER, günlerce nazlandıktan sonra, partililerin salya sümük ağlaşıp yalvarmalarına dayanamayarak geri dönüyor, bu manzara karşısında, partiye büyük güç ve destek veren partinin ağır topu üç kurucu parti üyesi partiden istifa ediyorlar ve haklı olarak da, İYİ Partiyi AKŞENER'i sevenler kulübü haline getiren yönetimi topa tutuyorlar. Bu istifalarla birlikte, AKŞENER'in pes edip çekilmesiyle başlayan İYİ Partideki yıpranma, önlenemez bir çöküşe dönüşüyor.

Sözün kısası; siyaseten zor durumdaki ERDOĞAN'ın, iktidardan düşmemesi, en başta ekonomi ve dış politika olmak üzere, yönetimdeki  dar boğazları kolay ve engelsiz bir şekilde geçebilmesi için, CHP ve İYİ Parti el ele vermiş ve ERDOĞAN'ın altına branda tutarak, onu korumaya çalışıyorlar. İçinde bulunduğumuz siyasetin manzarası bu maalesef.

Gerçekten, Allah bundan böyle iktidar olan her politikacıya ERDOĞAN talihi versin demek istiyoruz.

Güner Yiğitbaşı

06/08/2018
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget