Atatürk’ü Savunan Drama’lı Türk Kızı Espina

Evladı vatan özlemindeki Balkan Türk kızı soydaşımız Espina’nın sözlerini alkışlarken size sunmayı görev bildik. Yüreği Atatürk sevgisi ile dolu Türk kızı Espina

Atatürk’ü Savunan Drama’lı Türk Kızı Espina
Günümüzde Türkiye’de ne acıdır ki Atatürk’ün değeri yeteri kadar bilinmezken, sürekli Osmanlı padişahları ile kıyaslanması üzerine, Yunanistan’ın Drama ilinde yaşayan Balkan Türk’ü bir soydaşımız olan Espina’nın bizi utandıracak derecede, güzel Balkan şivesiyle tespitler yapmış, biz de konuşmasını yazıya dökerek size sunmayı bir borç bildik.
Yunanistan’da yaşan bir soydaş Türk kızının Atatürk ve Osmanlı padişahları üzerinden yapılan tartışmalar üzerine çektiği bu ilginç tepsileri içeren üç dakikalık bu video çözümünü, Atatürk düşmanlığının arttığı şu günlerde size sunmak istedik.
Gerçekten de, günümüzde özellikle paylaşım sitelerinde Atatürk’e karşı akıl almaz saldırı ve hakaretler yapılmakta. Bu saldırma hayâsızlığını o kadar ileri götürenler var ki, Kılık Kıyafet Kanununa aykırı olmak bir yana, kara çarşafa bürünmüş, üstelik Anıtkabir’e gitmiş sözlü olarak Atatürk’e hakaretler ediyor, hem de bunu pervasızca videoya alıp sosyal paylaşım sitelerinde paylaşıyor.
Ülkemizde ne yazık ki böylesine Atatürk düşmanlığı hortlarken, Türkiye’nin aleyhinde birçok numaralar yapan Yunanistan’da bir soydaş Türk kızının tespitleri gerçekten düşündürücü ve hüzün verici. Evladı vatan özlemindeki Balkan Türk kızı soydaşımız Espina’nın sözlerini alkışlarken size sunmayı görev bildik.  Yüreği Atatürk sevgisi ile dolu Türk kızı Espina bakın neler diyor:
-Şimdi beni iyi dinleyeceksin güzel kardeşim. Hani hep diyorsun ya, benim atam Mustafa Kemal Atatürk dediğimde, “sen nasıl öyle bir şey dersin, sen nasıl tarihini bilmiyor musun? Fatih Sultan Mehmetler, Kanuniler bunlar senin atan. Sen nasıl tarih bilmiyorsun, diye bana honkürüyorsun ya. Bak şimdi sevgili kardeşim. Fatih Sultan Mehmet zamanındaki çocuklara, “ataların kim” diye sorduklarında, onlar bir önceki padişahı söylüyorlardı, “atamız” diye. Sonra da babalarımızı söylüyorlardı. Kanuni döneminde de böyleydi ve tüm Osmanlı padişahları döneminde de böyleydi. O yıl hangi çocuk varsa, ondan bir önceki padişah atası bellemişti.
Ben de bu yüzden Osmanlı çocuklarını ve torunları örnek alaraktan son atam olaraktan Mustafa Kemal Atatürk’ü “atam” belledim. Onlar nasıl ki, “benim atam Osman Bey’dir” diyerekten bütün padişahları saydıysa, ben de “benim atam Mustafa Kemal Atatürk’dür” derim. Bunu o cahil beynine sok.
Ayrıyeten “Viyana Kuşatmasını kim yaptı”, diye soruyorlar. Hemen cevap veriyorsun, “Kanuni” diye.
“İstanbul’u kim fethetti” diyorlar, cevap hazır “Fatih Sultan Mehmet” diye. Bunlar elleri öpülesi insanlar. Bunları inkâr ettiğimiz yok bizim.
Kurtuluş Savaşı’nı kim kazandı diyorum. “Kurtuluş Savaşını Mustafa Kemal Atatürk tek başına mı kazandı, o askerler ne oldu, o şehitleri yok mu sayıyorsun” diye cevap veriyorsun. “Ne yapalım, İstanbul fethini de Fatih Sultan Mehmet kazanmadı mı diyelim.
Tarih okumdan sadece Muhteşem Yüzyıl dizinini bilgileriyle Osmanlıcılık oynamayı kes artık. Osmanlı İmparatorluğunda yaşasaydık, Beyliklerin Beylik olan düzeni istemezdik. Osmanlı İmparatorluğudur, derdik hükümet budur bunu derdik bunu kabul ederdik.
Ama Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyorsun, Türkiye Cumhuriyeti  de demokrasi ile yürütülüyor, laiklikle yürütülüyor. Seni artık kalkıp da artık bir önceki bir önceki bir önceki rejimleri savunmaya hakkın yok. Yüz kontür dağıtacak diye Hitler gelse hepiniz “Heil Hitler” diye selama duracaksınız nerdeyse. Yeter ha yeter… Atamı da işlerinize alet etmeyin artık.
Bu arada Fatih Sultan Mehmet’in anasının adı Despina, benim adım da Espina, onları Türk saydıysan beni de Türk saymak zorundasın, güzel kardeşim. Ben Selanik Drama’lıyım. Buraya kökünden gelen Türküm, bilmem anlatabildim mi?
Şimdi bu videomu ister bağan ister yorum yap. Bu benim tee zamandır içimde kalan sözlerimdi. Senin yerinde olsam fikirlerimi, doğru ise lütfen bunu paylaş da birtakım insanlar da bu sesimi duysun, lütfen.
Kaynak: https://www.facebook.com/Pinaile/videos/1714915095442128/
Eyvah Espina Youtube kanalı : https://www.youtube.com/channel/UCJbZfD

Cevat Kulaksız 


Cevat Kulaksız

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget