CHP nereye koşuyor? - Güner Yiğitbaşı

CHP nereye koşuyor? - Güner Yiğitbaşı
Gerçekten merak ediyoruz, CHP nereye koşuyor?

Doğrusu şu;nereye koştuğunu bilmeyen bir parti yönetimi ve parti içi muhalefetle yüz yüzeyiz, al birini vur ötekine.

Olağanüstü Kurultay'ı toplamamakta direnen CHP yönetiminde bulunanlar da, aç tavuk misali kendilerini buğday ambarında zanneden, ellerinde CHP'ye seçim kazandıracak sihirli bir değnek taşıdıklarına inanan ve partinin başına geçer geçmez CHP'yi iktidara taşıyacakları yanılgısı içinde bulunan Muharrem İNCE liderliğindeki parti içi muhalefet mensupları da, şu gerçeği çok iyi bilsinler ki; ülke yönetimindeki tüm başarısızlıklarına rağmen, hacıyatmaz misali on altı yıldır tüm seçimlerden başarıyla çıkarak, iki ayağının üzerinde dimdik durmasını başaran AKP iktidarının, bu haksız akıl ve mantık dışı akıl almaz seçim başarısının; sosyolojik, ekonomik, eğitsel, kültürel, dinsel, mezhepsel, etnik, sebeplerini çok iyi analiz ederek tespit edip, bu tespitlere göre yeniden yapılanmaya gitmeden, CHP önümüzdeki tüm seçimlerden yenilgiyle çıkmaya mahkumdur.

Şu anda, aşağı yukarı seçmenden yüzde yirmi beş bantlarında oy alabilen ve ana muhalefet konumunu muhafaza eden CHP; bize göre, orta vadede çok gerekli olmasına rağmen, zamanlama olarak hemen şu anda acil olmayan olağanüstü kurultay tartışmaları nedeniyle, 24 Haziran seçimlerinde elde ettiği, partinin ve İnce'nin aldığı %22-30 oy ortalaması olan %26 oy oranını bulması imkansızdır.

Zira, biz dahil çoğu CHP seçmeni; partilerinin, parti içi iktidarıyla ve parti içi muhalefetiyle el ele vererek, biz nerede hata yapıyoruz öz eleştirisini yapmadan ve bu öz eleştiriden çıkacak sonuçlara göre yapısal bir değişime gitmeden, salt koltuk kavgasına dönüşen olağanüstü kurultay tartışma ve savaşlarından bıkmış ve adeta CHP'den  yaka silker hale gelmiş, CHP'den soğumuşlardır, bu aşamada olağanüstü kurultay gerçekleşse ve partinin başına İNCE de gelse, önümüzdeki yerel seçimlerde, maalesef CHP'yi daha büyük bir mağlubiyet beklemektedir. Çoğu CHP'li seçmen, ya sandığa hiç gitmeyecek, ya da ceza yememek için sandığa gidenler de, haklı olarak CHP'ye oy atmayacaklardır.

Şimdi biz böyle yazıyoruz diye, bazı CHP seçmeni, bizi CHP aleyhinde algı yaratmakla suçlayacaktır, bunu biliyoruz ve bu bilinçle bu gerçekleri yazmaktan çekinmiyoruz.

Bize göre, uzun vadede CHP'nin başarıya koşması için, başına bir felaketin gelmesi, bugüne kadar gördüklerimizden çok daha ağır bir seçim yenilgisi alması ve hatta seçim barajının altında kalarak silkinip kendisine gelmesi şarttır. Bunun başka yolu yoktur.

04/08/2018
Güner YİĞİTBAŞI
Eski bir CHP seçmeni Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget