Demek Ki İstenirse Oluyormuş - Güner Yiğitbaşı

Demek Ki  İstenirse Oluyormuş - Güner Yiğitbaşı
AKP iktidarı; gerçekten, samimi ve kararlı bir şekilde terörle mücadele edilirse, Türkiye Cumhuriyetinin güçlü silahlı kuvvetleri ve emniyet güçleri sayesinde, terörle baş edilebileceğini anlamış ve görmüş olmalıdır.

AKP iktidarı, geç de olsa, terör örgütleriyle dost olunamayacağını,aynı masaya oturulamayacağını, barış için dahi terörle mücadele edilmesi gerektiğini, barış ile terörün farklı şeyler olduklarını, barışın en büyük ve gerçek düşmanının terör olduğunu anlamış olmalıdır.

Ancak, AKP iktidarının bu gerçekleri görmesinin faturası, ülkemiz için çok pahalıya mal olmuştur.

AKP iktidarı, barış süreci adı altında bölücü PKK terör örgütü ile müzakere masasına oturmuş, örgütün silahlarını bırakması için etkin ve samimi bir çaba sarfetmediği gibi, örgütün daha da silahlanmasına ve cephe kazanmasına göz yummuştur.

AKP iktidarı, IŞİD terör örgütünü ülkemiz için zararsız görmüş, hatta yanlış Suriye politikasına destek oldukları gerekçesiyle, bu örgüte destek vermiştir.Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmasında,Ahmet Bey; IŞİD terör örgütünü nankörlükle suçlayarak, zamanında bu örgüte yardımcı olduklarını zımnen de olsa ağzından kaçırmıştır.

Diyarbakır, Suruç ve Ankara canlı bomba katliamlarının IŞİD militanları tarafından gerçekleştirildiğinin gün yüzüne çıkması üzerine, gecikerek de olsa, IŞİD terör örgütünün gerçek yüzünü görmüşler ve son günlerde bu örgüle de ciddi mücadele içine girmişlerdir.

Son günlerde IŞİD örgütüne yönelik olarak Diyarbakırda yapılan operasyonlarla, önemli kişilere ve örgütün silah ve cephanelerine ulaşılmış ve ileride örgütün yapacağı canlı bomba ve diğer terör saldırılarının önüne geçme imkanı elde edilmiştir.

PKK terör örgütüne yönelik karadan ve havadan yapılan başarılı operasyonlarla, PKK terör örgütüne de ciddi kayıplar verdirilmiş olup,terörle kararlı ve samimi bir şekilde mücadeleye başlandığında, bu konuda çok önemli mesafeler alınabileceği, halkımıza gösterilmiş ve halkımızda bir rahatlama sağlanmıştır.

Teröre karşı girişilen bu mücadelede silahlı kuvvetlerimiz ve emniyet güçlerimiz büyük bir fedakarlık yapmışlar ve bu uğurda bir çok şehit vermişlerdir.

Bugün itibariyle terörle mücadelede erişilen kısmi başarının gerçek sahipleri, silahlı kuvvetlerimiz ile emniyet güçlerimizdir.

Bugün itibariyle, terörle mücadelede erişilen bu kısmi başarı, AKP iktidarının; terörle mücadele konusunda bugüne kadarki başarısızlığının ve sorumluluğunun en önemli kanıtıdır.

Zira, AKP iktidarı,elindeki etkin devlet gücünü ve imkanını, PKK ve IŞİD terör örgütlerinin, ülke içine çok miktarda militan, silah ve cephane yığınağı yapmadan önce, zamanında kullanarak terörle etkin bir şekilde mücadele etseydi,  terör bugünkü yoğunluğuna ve gücüne ulaşmadan, terörle mücadeleyi kazanmak çok daha kolay olacak ve belki de yüzlerce şehit vermeden, terörle mücadelede kesin bir zafere ulaşılacaktı.

Bu itibarla, AKP iktidarı; bugün terörle mücadelede elde edilen kısmi başarıdan asla kendisine pay çıkarmamalı ve keşke, daha önce, geç kalmadan, çözüm süreci safsatası ile terör örgütleriyle çözüm masasına oturarak terörle mücadeledeki görevimizi savsaklamadan terörle mücadele etseydik de, bu kadar şehit ve ölü vermeseydik diyerek üzülmeli ve hayıflanmalıdır.

Şu gerçeği herkes kabul etmelidir ki;7.Haziran seçinleri sonrasında hortlayan PKK ve IŞİD terörüne kurban verdiğimiz şehitlerimizin ve insanlarımızın günahı, AKP iktidarına ait olup, tüm şehit ve ölülerimiz, AKP iktidarının sırtında kambur olarak durmaktadır.

Terörle mücadelede kesin zafere ulaşmak dileğiyle, 29.Ekim. Cumhuriyet Bayramınızı kutluyoruz.

27/10/2015
Güner YİĞİTBAŞIİzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget