Günün Öne Çıkan Adamı Dursun Çiçek - Güner Yiğitbaşı

Günün Öne Çıkan Adamı Dursun Çiçek - Güner Yiğitbaşı
Konuya girmeden önce, seçim bölgesinin yaklaşık yarısında milletvekili adaylarını partiye kayıtlı üyelerin iştirakiyle, hakim nezaretinde  yapılan ön seçimlerle belirleme  yolunu benimseyerek, parti içi demokrasiye verdiği önemi gösteren CHP'yi bu asil ve demokratik tavrından dolayı kutluyoruz.

CHP, yapmış olduğu bu ön seçimle, parti içi demokrasiye olduğu kadar, genel olarak demokrasiye ve seçmenin iradesine verdiği değeri açıkça göstermiştir.

Şimdi gelelim asıl işlemek istediğimiz konuya ve ön seçimlerde İstanbul 2.Bölgeden ikinci sıraya oturarak CHP Milletvekili olmayı garantileyen Emekli Deniz Kurmay Piyade Albay Dursun ÇİÇEK'e.

Hepiniz, Dursun ÇİÇEK adını duymuş olmalısınız.

Dursun ÇİÇEK; üç beş sene önce, yurtsever bir kısım Türk Silahlı Kuvvetler mensuplarının, Ergenekon ve Balyoz torbalarına atılarak tutuklanmaya başlandıklarında, ismi, irticayla mücadele eylem planını hazırlayarak bu belgeyi imzalayan kişi olarak anılmaya başlanan ve hükümeti devirmeye teşebbüs etmekle suçlanıp, Ergenekon ve Balyoz soruşturma dosyalarının sanığı haline getirilerek, cemaat ile AKP'nin işbirliği halinde yıllarca özgürlüğünden mahrum bıraktığı, kumpas mağduru emekli Deniz Piyade Kurmay Albayımızdır.

Ergenekon ve Balyoz kumpaslarının mağduru olan ve uzun süre cezaevlerinde çile çeken bir kısım silahlı kuvvetler mensupları; bu mağduriyetlerini kullanarak, uğradıkları mağduriyetin halkımızda yarattığı sempatiden istifade ederek ve yaşadıkları mağduriyetin acı tecrübelerini politikada değerlendirmek, haksızlıklarla mücadele etmek amacıyla siyaset yapmaya karar vererek 7 Haziranda yapılacak milletvekilleri seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak üzere başvuruda bulunmuşlar, bunlardan birisi de, CHP ye katılarak,CHP İstanbul 2. Bölgeden milletvekili aday adaylığına başvurarak önseçime giren Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun ÇIÇEK dir.

Politikaya atılan Ergenekon ve Balyoz mağduru subayların çoğunluğu, hissi ve duygusal nedenlerle, kendileri gibi Ergenekon sanığı ve kumpas mağduru olan Doğu PERİNÇEK'in partisini tercih etmişlerdir.

Daha önceki seçimlerde göstermiş olduğu performansına göre, %10 gibi çok yüksek olan seçim barajını aşması mucizelere bağlı olan Doğu PERİNÇEK'in partisini tercih ederek politika yapma kararı alan bir kısım emekli subayın, çöpe gidecek olan oylarla, istemeden de olsa  AKP nin değirmenine su taşıma hatasına düşmeden, baraj sorunu olmayan ve AKP'ye  alternatif olabilecek,AKP'nin tek başına iktidar olmasının önüne geçebilcek konumdaki ana muhalefet partisi CHP'yi tercih ederek, CHP de politika yapma kararı alan, bu kararını da, CHP'nin Meclis Grup Toplantısında katılarak açıklayan, bizzat KILIÇDAROĞLU'na parti rozetini taktırarak seçim mücadelesine başlayan ve girdiği ön seçim sonunda, İstanbul 2. Bölgeden ikinci sıraya oturma başarısını göstererek, CHP İstanbul Milletvekili olmayı garantileyen  Dursun ÇİCEK; parti tercihi, uyguladığı seçim, taktik ve stratejisi ile sonuç almasını bilen ve yeni girdiği politika savaşını kazanan başarılı bir kurmay subay olduğunu göstermiştir.

Bu nedenle, biz, bir CHP seçmeni olarak, Sayın Dursun ÇİÇEK'in, bu başarısıyla, son günlerin ismi öne çıkacak ve ön seçim başarısı tartışılacak olan kişisi olacağını düşünüyoruz.

Sonuç olarak; Türkiye genelindeki seçim bölgelerinin yaklaşık yarısında ön seçim yoluyla aday belirleme yöntemini tercih eden CHP yönetmini, bu demokratik tavrı nedeniye, ilk defa politikaya girerken yaptığı parti tercihi ve uyguladığı taktik ve strateji ile İstanbul 2. Bölgesinden katıldığı ön seçimi kazanarak, CHP İstanbul Milletvekili olmayı garantileyen Sayın Dursun ÇİÇEK'i de, bu başarısı nedeniyle yürekten kutluyoruz.

31/03/2015
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget