Tayyip Bey'in Tükenmeyen İhtirası Akp'nin Evlatlarını Yemeye Başladı

Tayyip Bey'in Tükenmeyen İhtirası Akp'nin Evlatlarını Yemeye Başladı
Fiili Başkan Tayyip Bey'in bitmek ve tükenmek bilmeyen ihtirası, fiili başkanlığını Anayasal tabana  oturtma isteğindeki ısrar ve inadı,ülkemize ve AKP'ye zarar vermeye ve tehlike çanları çalmaya başlatmıştır.

Son iki gün zarfında Sayın ARINÇ'ın başını çektiği AKP içinde gelişen olaylara baktığımızda, Tayyip Bey ile Hükümet arasında ciddi bir yetki paylaşım kargaşası ve çekişmesinin yaşandığı, iyice suyun yüzüne çıkmış bulunmaktadır.

AKP içindeki bu yetki paylaşım çatışması, AKP'yi ikiye bölmüş, bir kısım AKP'liler Tayyip Bey'in yanında, bir kısım AKP'liler de Sayın ARINÇ'ın başını çektiği Başbakan Ahmet Bey'in ise insiyatif kullanamadığı ve sessiz kaldığı Hükümetin yanında saf tutmuş bulunmaktadır.

Sayın ARINÇ'ın, bize göre temelinde Tayyip Bey'in Hükümetin çalışmalarına yönelik  müdahaleleri ve başkanlık modeline geçiş konusundaki ısrarlarının bulunduğu Aksaraya karşı çıkışında,bazı basın organları ve kişiler, durumdan vazife çıkararak ARINÇ'a saldırmaya başlamışlar ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı da Tayyip Bey'in yanında saf tutarak durumdan vazife çıkarmış ve Sayın ARINÇ'ı paralelcilikle suçlayarak istifaya davet etmiş, ARINÇ da patlayarak, Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanına çok ağır bir cevap vererek, belediye başkanlığı seçimleri öncesinde kendisinin paralel yapının kucağına oturarak, parsel parsel arazileri onlara satarak peşkeş çektiğini iddia etmiştir.

Tayyip Bey şunu iyi bilmelidir ki; eski Cumhurbaşkanı GÜL ile Başbakan Yardımcısı ARINÇ, kendisiyle birlikte AKP'yi kuran ve AKP içinde tabanları ve sevenleri olan önemli kişilerdir.Tayyip Bey, AKP tabanına dayanarak birşeyler elde etmek istiyorsa, bu kişileri görmezlikten gelemez ve onları hafife alamaz.

Tayyip Bey, GÜL ve ARINÇ dan daha karizmatik olsa da, bu kişiler nezdinde eşitler arasında sadece birincidir.Tayyip Bey'in  bugünkü konumuna ulaşmasında GÜL ve ARINÇ'ın da pay ve emekleri büyüktür, Tayyip Bey'in, bu ikiliyi dikkate almadan,onları yok sayarak AKP içinde kendisini tek adam ve fiili başkan ilan etmesi, AKP için sonun başlangıcı olacaktır.

Bize göre ortaya çıkan manzara, Melih GÖKÇEK üzerinden başlatılan ve taraflarından birinin Tayyip Bey, karşı tarafta ise, GÜL ve ARINÇ'ın yer aldığı parti içi güç mücadelesinden, Tayyip Bey'e, bizi dikkate almazsan hiçbir yere varamazsın mesajını vermekten başka bir şey değildir.

Bize göre, Tayyip Bey'in bitmek bilmeyen ihtirasları, tek adam davranışları yüzünden AKP içinde başlayan bu çatışma, evlatlarını yemeğe başlamış, bu çatışma ve çatlağın büyümesi halinde, 7 Haziran seçimlerinde, Tayyip Bey dimyata pirince giderken, evdeki bulgurdan da olacak, bırakınız 400 milletvekili ile başkan olmayı, AKP'nin iktidardan düşmesi ile Aksarayda Cumhurbaşkanı olarak beş yıllık normal süresini tamamlaması dahi tehlikeye girecektir.

Bizden söylemesi Tayyip Bey'in bitmek ve tükenmek bilmeyen ihtirası, kendisini ve AKP'yi tüketecektir.

24/03/2015
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget