Tek Kişilik Sivil Darbe'nin Resmen İlanı - Güner Yiğitbaşı

Tek Kişilik Sivil Darbe'nin Resmen İlanı - Güner Yiğitbaşı
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapıldığı 10 Ağustos itibariyle, bu ülkede yeni bir dönem başlamış, parlamenter sistem bekleme odasına alınmıştır demek ve Cumhurbaşkanlığı görevini bu anlayış içinde yürütmeye kalkışmak, açık ve seçik olarak, yürülükteki meşru anayasanın ihlali ve rafa kaldırılması olup, bu aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı yetkilerinin ve otoritesinin kullanılarak yapılmış bulunan sivil bir darbedir.

Tayyip Bey tarafından kurulu ve meşru Anayasal sistemimize karşı yapılmış olan tek kişilik bu sivil darbe, 21/03/2015 tarihi itibariyle, bizzat kendisi tarafından, televizyonlardan Türk Milletine resmen ve alenen ilan ve tescil edilmiştir.

Bu ülkede, 21/03/2015 tarihi itibariyle Anayasanın öngördüğü kriterlerde, yeminine sadık ve Anayasaya saygılı Anayasal meşruiyeti olan  bir Cumhurbaşkanı kalmamış olup, Anayasa dışı fiili bir başkan bulunmaktadır.

Bu fiili başkan, bu darbesine Anayasal bir meşruiyet tabanı kazandırmak için, askıya aldığı Anayasa hükümlerini yok sayarak, il il dolaşıp millete hitap etmekte ve seçimlerde 400 milletvekili vermeleri için propaganda faaliyeti yürütmektedir.

Tayyip Bey, milletin oyuyla Cumhurbaşkanı seçilmeyi gözünde büyüterek ve bunu fırsat bilerek, Anayasanın öngördüğü  kurulu olan demokratik parlamenter sistemi askıya ve bekleme odasına aldığını açıklayarak, Anayasal bir suç işlemiştir.

Ne yazık ki, muhalefet kanadının elinde, Anayasamızda mevcut olan vatana ihanet suçlamasıyla Tayyip Bey'i işgal etmekte olduğu Cumhurbaşkanlığı koltuğundan indirerek Yüce Divana sevk etmeye yetecek olan milletvekili çoğunluğu bulunmamaktadır.

Tayyip Bey, parlamento çoğunluğunu elinde bulundurmanın rahatlığından ve halkın suskunluğundan istifade ederek, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ve onun yürürlükteki Anayasası ile alay etmekte, elinde bulundurduğu  bir  oyuncak misali, istediği gibi oynamakta, Anayasal ve demokratik parlamenter sistemi, bekleme odasına ve askıya aldığını, korkusuzca açıklamaktadır.

Millet olarak tek tesellimiz, Türk Milletine reva görülen bu sivil darbenin telefisi için önümüzde 7 Haziran seçim fırsatının  bulunmasıdır. Bu darbenin, televizyonlardan bizzat tayyip Bey tarafından dün itibariyel kendi ağzından resmen ve alenen açıklanmış olması, önümüzdeki 7.Haziran seçimlerinin, ülkemizin demokratik geleceği açısından var olan hayati önemini daha da artırmıştır.

7 Haziran seçimleri; ülkemizdeki Anayasanın üstünlüğüne, insan hak ve özgürlüklerine dayalı  parlamenter demokratik düzeninin devam edip etmeyeceğinin oylanacağı bir seçim haline gelmiştir.

Bu nedenle hepimize, oylarımızın dağılarak %10 seçim barajına takılmaması ve Tayyip Bey'in tek kişilik darbe düzeninin devamına katkı yapmamamız içn tarihi önemde görev ve sorumluluk düşmektedir.

ATATÜRK, savaşan askerlerine ne demişti? Ben size düşmana saldırmanızı değil, ölmenizi emrediyorum. Çanakkale zaferinin kazanılmasında itici bir güç ve motivasyon olan ulu önderimizin bu çağrısından hareketle diyoruz ki; 7Haziran seçimlerinde, gönül bağımız olan ve kendilerini desteklediğimiz siyasal partilerin gücünü test etmekten, hiç değilse bu seçim için vazgeçerek, gönül bağımızı ve hissiyatımızı bir kenara koyarak, aklınızı kullanalım, tehlikeye düşen ülkemizin demokratik  geleceği açısından, oylarımızı en güçlü muhalefet partilerimizde birleştirelim, en önemlisi de, mutlaka sandığa giderek oylarımızı kullanalım.

22/03/2015
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget