Anayasa'yı tanımayan kişiye bak! - Güner Yiğitbaşı

Anayasa'yı tanımayan kişiye bak!
Bu anayasa'yı tanımıyormuş.

Sevsinler seni, sen kimsin ki, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Anayasasını tanımıyorsun?

Sen anayasayı tanımıyorsan, biz de seni tanımıyoruz.

“Bu anayasa kötü bir anayasadır.....Millet egemenliğini milletvekilleri eliyle kullanır ve referandum yoluyla kullanır, hiçbir anayasal kurum millet egemenliğini kullanma yetkisine sahip değildir, tanımıyorum..” diyen kişiye, haklı olarak sormak istiyoruz.

Sen, bu halkın oylarıyla milletvekili seçilmediğin, yani milletin vekili olmadığın halde, milletin egemenlik haklarından birisi olan yürütme yetkisini, Türk Milleti adına kullanan yürütme organında, dışarıdan nasıl İçişleri Bakanı olabildin ve Bakanlar Kurulunun bir üyesi olarak, Türk Milleti adına yürütme yetkisini kullanan bir figür haline gelebildin?

Bunu hiç düşündün mü, kendine sorabildin mi?

Sana, milletin oylarıyla  milletvekili seçilmediğin halde, dışarıdan gazel çekerek İçileri Bakanı olma ve Türk Milleti adına yürütme yetkisini kullanma imkanını, şu anda beğenmediğini ve tanımadığını Meclis kürsüsünden alenen  ilan ettiğin bu anayasa bahşetti efendi.

Madem ki; sen, bu Anayasayı beğenmiyorsun ve tanımıyorsun, tanımadığın bu Anayasanın hükümlerinden yararlanarak, milletten yetki almadığın halde, onun adına yürütme yetkisini kulanmakta olduğun İçişleri Bakanlığını da inkar ediyorsun ve tanımıyorsun  demektir.

Daha açık söylemek gerekirse, sen kendini inkar ediyor ve o makam da gayri meşru olarak oturduğunu, o makamın işgalcisi konumunda olduğunu kabul ediyorsun. Bunun farkında mısın efendi?

Diyorsun ki; millet, egemenliğini milletvekilleri eliyle kullanır, hiçbir anayasal kurum millet egemenliğini kullanma yetkisine sahip değildir. Öyle mi? Sen milletvekili misin ki, millet adına yürütme yetkisini kullanan yürütme organının İçişleri Bakanlığını yapıyorsun?

Sen milletvekili olmadığın gibi, o küçük gördüğün, millet adına millet egemenliğini kullanma yetkisine sahip olmamakla suçladığın anayasal kurum bile değilsin.Sen, sadece, vali, Başbakanlık Müsteşarı gibi ünvanlara sahip bir bürokratsın, sen,bürokrat olarak, o tanımadığın anayasanın senin dışarıdan bakan olmana izin veren hükmü sayesinde, milletin egemenlik hakkını kullanmaktasın.

Sen de biraz gurur varsa, söylediklerinde samimi ve dürüst isen, milletvekili seçilerek milletten yetki almadığın halde, tanımadığın bu anayasanın olanaklarından yararlanarak,İçişleri Bakanlığını niçin kabul ettin, sözde milli irade, millet egemenliği düşkünü sayın efendi?

Kendi sözleriyle İçişleri Bakanlığının işgalcisi konumuna düşen bu sayın bakan'a son sorumuz da şudur; sen, anayasayı tanımıyorsan, emrindeki silahlı güçleri nasıl anayasal sınırlar içinde tutabileceksin, emrindeki silahlı güçlerin anayasa dışı her eylem ve faaliyetlerinden dolayı, bundan sonra senin de bir sorumluluğunun olacağını hiç düşünmüyor musun?

05/03/2015
Güner YİĞİTBAŞI  
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget