Demirtaş'ın Grup Konuşmasının Şifreleri - Güner Yiğitbaşı

Demirtaş'ın Grup Konuşmasının Şifreleri - Güner Yiğitbaşı
HDP Genel Başkanı Selahattin DEMİRTAŞ, bugün (17/03/2015) parti grubunda yaptığı çok kısa konuşması ile güne damgasını vurdu diyebiliriz.

Şimdi, Selahattin DEMİRTAŞ'ın  ne dediğini bir daha hatırlayalım,

Selahattin DEMİRTAŞ, grupta yaptığı çok kısa konuşmasında; “Tarihimizde en kısa grup toplantısını yapacağız, biz pazarlık partisi değiliz, AKP ile aramızda kirli bir pazarlık olmadı, olmayacak, Recep Tayyip ERDOĞAN; HDP var oldukça, HDP'liler bu toplumda nefes aldıkça, sen başkan olamayacaksın,seni başkan yapmayacağız, seni başkan yapmayacağız,seni başkan yapmayacğız.” diye konuşmuş ve konuşmasına son vererek partililerden coşkulu bir alkış ve tezahürat almıştır.

Demirtaş, bu kısa ve etkili konuşmasıyla,seçim öncesinde yine yapacağını yapmış,  HDP'nin en etkili politikacılarından birisi olduğunu ve seçmen ile gönül bağı kurma konusundaki becerisini göstermiştir.

Bize göre, bu konuşmanın iki hedefi vardır.

Bu hedeflerden ilki, bu ülkeye başkan olabilmek için yanıp tutuşan, başkanlık krizleri geçiren Recep Tayyip ERDOĞAN, diğeri ise en başta Kürt seçmen tabanı olmak üzere, tüm seçmen kitlesidir.

Bu konuşma Tayyip Bey'i hedef alan bir konuşmadır,zira, geçtiğimiz günlerde Tayyip Bey seçim öncesinde milliyetçi oylara göz kırpmış ve bu ülkede Kürt sorunu yoktur diyerek, sürpriz bir çıkış yapmış olup, Tayyip Bey'in bu sürpriz çıkışı nedeniyle hayal kırıklığı yaşayan HDP, ne yaparsan yap, ne kadar çabalarsan çabala, ne kadar yalpalarsan yalpala, kendinle ne kadar  çelişirsen çeliş, senin başkan olmana yardımcı olmayacağız, sana koltuk deyneği olmayacağız, seçim sonrasında AKP ile bir işbirliği içine girmeyeceğiz, senin çözüm süreci şantajına boyun eğmeyeceğiz, senin Kürt sorununu çözeceğine ve bu konudaki samimiyetine inanmıyoruz, sen yoluna biz yolumuza, bunu kafana iyice sok diyerek, Tayyip Bey'e çok kararlı ve üzücü bir mesaj vermiştir.

Demirtaş'ın ikinci hedefi de, özellikle Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP'ye oy vermiş olan Kürt olmayan seçmen kitlesidir.

Demirtaş, kesin ve net bir dille, Tayyip Bey'e hitaben; “HDP var oldukça, HDP'liler bu toplumda nefes aldıkça, sen başkan olamayacaksın,seni başkan yapmayacağız” diyerek, seçim sonrası için, AKP ile gizli  bir ittifak yaptıklarına ve kirli bir pazarlığın içine girdiklerine ilişkin olarak seçmende oluşan  inancı yıkmayı ve HDP'nin seçim barajına takılma riskini ortadan kaldırmayı hedeflemiştir.

Öyle anlaşılıyor ki, bizi çok renkli ve sürprizlerle dolu bir seçim bekliyor. CHP'nin işi hiç de kolay olmayacak.

Demirtaşın, Tayyip Bey'e ve dolayısıyla AKP'ye yönelik bu kararlı ve inandırıcı çıkışıyla, baraja takılıp çöpe gideceği tahmin edilen HDP oylarının, %10 barajını kolaylıkla aşarak AKP'ye yar olmayacağı ihtimali çok kuvvetlenmiştir. CHP, aklını başına toplamalı, bir an önce meydanlara inerek seçmene sunacağı somut projelerle,  AKP ile HDP arasında çıkan bu kapışmadan kendisine yarar sağlamasını bilmelidir.

17/03/2015
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget