Sayın Kemal Kılıçdaroğlu - Güner Yiğitbaşı

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu
En baştan söyleyelim, sizi çok seviyoruz.

İyi ki varsınız.

Türkiye'mizin; sizin gibi iyi niyetli, çalışkan, dürüst ve namuslu politikacılara ihtiyacının olduğu inkar edilemez bir gerçektir.

CHP içinde, sade bir milletvekili, Grup Başkan Vekili ve son olarak da, CHP Genel Başkanı olarak büyük hizmetlerde bulundunuz ve halen de bulunuyorsunuz.

Ülkemizin içinde bulunduğu, vatanı ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Cumhuriyete, demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine ve rejime yönelik, zordan da öte ,çok zor koşulları ve tehlikeleri bizler gibi, siz de çok iyi görüyorsunuz.

Sayın KILIÇDAROĞLU; ülkemizin, karşı karşıya kaldığı bu zor koşulları ve tehlikeleri aşması için son şansının, önümüzdeki Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler olduğunu size hatırlatmamıza gerek olmadığını düşünüyoruz.

Daha dün açıklandı, Tayyip Bey, başkanlık sistemine geçiş inadından vazgeçmiş değil, bilakis bu konudaki çalışmalarına Aksarayda hız verdiğini duyuyoruz.

Dün, Aksaray sözcüsünün basın açıklamasını duymuş olmalısınız. Bu açıklamaya göre, Haziran seçimleri öncesinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Bey, 30 ilimizi kapsayacak bir ziyaret ve teşekkür mitingi yapma hazırlığı içinde olup, Tayyip Bey'in, megali ideası olan başkanlık sistemine ulaşabilmek ve bu amaçla anayasayı değiştirebilmek için, Anayasaya aykırı olarak hala fiili ilişkisini devam ettirdiği eski partisi AKP'nin, Anayasayı değiştirecek çoğunlukta yeniden iktidara gelebilmesi için elinden geleni yapacağı, teşekkür ziyareti ve mitingi adı altında meydanlarda nutuklar atarak, başkanlık sisteminin ve AKP'nin propagandasını yapacağı ve seçimlerin kaderini CHP aleyhine etkilemeye çalışacağı ve önceki seçim sonuçlarına baktığımızda da, bunda başarılı olabileceği acı bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır.

Sayın KILIÇDAROĞLU; ülkemiz bir sırat köprüsünden geçmek üzere. Bu nedenle CHP'nin çok çalışması, proje üretmesi ve şimdiden tezi yok, derhal meydanlara çıkması ve kendisini halkımıza tanıtarak güven vermesi zorunludur.

Bu söylediklerimiz, bir ekip işi olmakla birlikte, kitlelerin, peşinize takılıp oy olarak sandığa yansıması için, iktidara gelindiğinde uygulamaya konulacak projelerin, yapılacak işlerin, meydanlarda kitlelere anlatılması ve kitlelerin costurularak ateşlenmesi gerekir. Salı grup toplantılarında yapılan konuşmalarla, Tayyip ve Ahmet Beylere cevap yetiştirmekle bir yere gelinemeyecği gerçeğini, artık hepimiz kabul etmek zorundayız.

Bu söylediklerimizi gerçekleştirmek, meydanlara toplanan seçmen kitlesini, proje bazında aydınlatarak onların etki altına alınıp fitillerinin ateşlenebilmesimesi için, genç ve dinamik olunmasının, hitabet gücünün de çok yüksek olmasının önemi yadsınamaz.

İşte, yetmişli yıllarda Karaoğlan lakabıyla ünlenen rahmetli Ecevit; bu söylediklerimizin yaşanmış olan canlı bir örneği olup, sosyal demokrat CHP oylarına tavan yaptırma başarısını göstermiştir.
Sayın KILIÇDAROĞLU; biz sürekli halkın içindeyiz, bu nedenle de, iyi bir gözlemciyiz.Belki hiç haketmediğiniz halde, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet sürecinde, oy için cemaate yakınlaştığınız, Ergenekon ve Balyoz davalarının görüldüğü süreçte de, fazla etkin olmadığınız, Ergenekon ve Balyoz sanıklarına ilgi göstermediğiniz konularında ağır eleştiriler aldığınız ve bu nedenle, bırakınız yeni seçmen kitleleri kazanmayı, CHP'li olan bazı kişilerin dahi,önümüzdeki seçimlerde CHP'ye oy vermeyecekleri konularında ciddi gözlemler edinmiş bulunuyoruz.

Bu nedenle, önceki seçim başarısızlıklarını da dikkate aldığımızda, bu seçimlerde CHP'nin işinin hayli zor olduğunu söylemek için kahin olmak gerekmiyor. Bu itibarla, CHP'nin seçim başarısı için, acil olarak  bir şok tedaviye ihtiyaç bulunduğunu düşünüyoruz.

Sayın KILIÇDAROĞLU; biz, içinden geçenleri, ülkenin yararına olması koşuluyla, korkmadan ve utanmadan, evelemeden ve gevelemeden söyleyen ve yazan bir kişilik yapısına sahibiz.

Bu nedenle ve açık yüreklilikle ve tüm samimiyetimizle biz diyoruz ki; bu seçimlerin, ülkemizin ve rejimimizin geleceği için arz ettiği hayati önemi vurgulayarak, ülkemizin ve CHP'nin menfaatleri adına gelin bir fedakarlık yapın ve bir ilki gerçekleştirin, CHP Genel Başkanlığını, Sayın Muharrem İNCE lehine bırakmak üzere, CHP'yi derhal seçimli olağanüstü genel kurula davet ediniz.

Şimdi, haziran ayında yapılacak olan genel seçime az bir zaman kala, dere geçilirken bu çılgınlık  yapılır mı? Diye bize soranlar ve hatta kızanlar olacaktır.

Bu çılgınlık yapılır ve size çok da yakışır Sayın KILIÇDAROĞLU, yeter ki siz, adınızı tarihe altın harflerle yazdıracak olan bu olgunluğu ve fedakarlığı, size yönelecek olan tüm eleştirileri göze alarak gösteriniz. Bu sosyal demokrat duruşu sergileyiniz

Cumhuriyet Halk Partisinin, silkinmeye ve böyle bir çılgınlığı yapmaya ihtiyacının olduğunu zannediyoruz.

Sayın KILIÇDAROĞLU; biz, sizin yapacağınız bu çılgınlığın, sosyal demokrat kitle üzerinde bir şok etkisi yaparak, Sayın Muharrem İNCE liderliğinde iktidarı zorlayacağına inanıyor ve sizin sağduyunuza güvenerek, umut içinde, alacağınız kararı bekliyoruz.

29/Ocak/2015
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget