Nabza Göre Şerbet - Güner Yiğitbaşı

Nabza Göre Şerbet
Ahmet Bey Diyarbakırda coşmuş.

Çok usta oldukları din istismarı gibi,şimdi de Kürtçülük istismarı yapmaya başladılar.

Seçimler yaklaştı ya, Ahmet Bey Kürtçülüğü siyasal çıkarlarına alet ediyor.

Kürtçeyi övüyor, güzel Türkçemiz gibi, güzel Kürtçemiz var, vakit bulsam Kürtçe öğrenmek istiyorum demiş.

Desenize tüm okullarımızda Osmanlıcanın yanında, Kürtçe de zorunlu ders olacak ve Kandile ziyarete gittiğimizde, kandilin mağara duvar taşlarındaki Kürtçe yazı ve sloganları okuyup anlayabileceğiz.

Ne kadar samimiyetsiz, riya ve istismar kokan, kompleks, çaresizlik ve eziklik içeren sözler. Kürtçe öğrenmek istiyormuş ama vakti yokmuş.

Ahmet Bey, gerçekten Kürtçe öğrenmek istiyorsa, kendisine kolaylıkla vakit yaratır ve Kürtçeyi öğrenebilir, vakti olmadığını bahane etmesine hiç gerek yok, Tayyip Bey'e rica eder ve bir süreliğine Bakanlar Kuruluna Tayyip Bey başkanlık eder, yaklaşan seçim çalışmalarına da Tayyip Bey katılır ve Ahmet Bey de çok arzuladığı Kürtçeyi kısa sürede söker!

Ahmet Bey, akademisyen olarak, yanılmıyorsak en az iki yabancı dil biliyor, devamlı söylerler, bir dil bilen başka dilleri daha kolay öğrenirmiş, bu nedenle, Ahmet Bey Kürtçe öğrenirken fazla zorlanmayacak demektir.

Ancak, Ahmet Bey Kürtçe öğrenirse bu dili nerede kullanacak merak ediyoruz doğrusu, diyelim ki Ahmet Bey Kürtçe öğrendi ve Kürtçeyi bülbül gibi konuşmaya başladı ve jest olsun diye bir Diyarbakır gezisinde koruma ordusuyla sokakta dolaşırken rastladığı bir Kürt grubuyla Kürtçe konuşmak istese, karşısındaki Kürt grubun, bu sefer inadına Türkçe konuşarak Ahmet Bey'i refüze etmek isteyeceklerini tahmin ediyoruz.

Bu nedenle, bırakın nabza göre şerbet vermeyi, kraldan fazla kralcı olmayı, Kürtçe öğrenmeyi isteme yalanını, işinizi en iyi şekilde yapmaya çalışın.

Ahmet Bey, Diyarbakırdan Kobaniye selam yollamış ve kobanideki herkesin alnından öptüğünü açıklamış, Kürt kardeşliği dediğiniz işte budur!

Ne diyelim, bir selam ve öpücük de İmralıya APO'ya gönderelim, APO'nun da hatırı kalmasın, çözüm sürecine kapak olsun.

Ahmet Bey bu işi çok iyi biliyor, bize göre Kürt sorununu çözse çözse, ancak Ahmet Bey çözebilir, Diyarbakır konuşmasından sonra buna iyice kani olduk, Kürt sorununun çözümü önündeki tek engelin, Ahmet Bey'in Kürtçeyi en kısa zamanda söküp öğrenmesiyle aşılacak olmasının seviç ve gururu içinde havalara uçuyoruz!

27/01/2015
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget